περιθωριοποίηση ρατσισμός

Είναι αστείο να νομίζεις ότι ο HIV μεταδίδεται έτσι!

Δευτέρα 2 Ιουνίου 201419:41Voltsek

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» συνεχίζει την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στο στίγμα και τις διακρίσεις που βιώνουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV. Μετά την επιτυχία του πρώτου σποτ, ξεκινά η προβολή του δεύτερου σποτ από τα τηλεοπτικά κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για όλο τον Ιούνιο.

Η καμπάνια επιχειρεί να προσεγγίσει με χιουμοριστικό τόνο επικρατούσες στον ευρύ πληθυσμό φοβίες και λανθασμένες αντιλήψεις και στάσεις, όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του ιού. Ακόμα, σκοπεύει να σχολιάσει στερεότυπες απεικονίσεις και αναπαραστάσεις του HIV που έχουν διαδοθεί διαχρονικά από τα ΜΜΕ και έχουν εδραιωθεί. Απώτερος σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για το τι είναι σήμερα το HIV/AIDS, με πληροφόρηση που μπορεί να αντλήσει από το site και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Θετικής Φωνής αλλά και από άλλες πηγές.

Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας που ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Ισως σε ενδιαφερουν

1 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας