προσωπικά gay pride

Τουρισμός στην Αθήνα και συμμετοχή στο Athens Pride

Τετάρτη 18 Ιουνίου 201417:21Voltsek

Πέρασα τρεις υπέροχες μέρες στην Αθήνα το προηγούμενο ΠΣΚ. Επιτέλους είχα την ευκαιρία, μετά από το 2009 που ήταν η τελευταία φορά, να εξερευνήσω την Αθήνα, να ανακαλύψω τις γειτονιές της και βεβαίως να πάω στο gay pride.

Έκανα αμέτρητα χιλιόμετρα αυτές τις μέρες, γι αυτό άλλωστε επέστρεψα σχεδόν κουτσαίνοντας στη Θεσσαλονίκη. Σύνταγμα, Ομόνοια, Θησείο, Πλάκα, Ψυρρή, Μοναστηράκι, Πεδίον του Άρεως, Εξάρχεια, Λυκαβηττός... Δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάω σε κάποια άλλα μέρη που ήθελα, όπως στο μουσείο της Ακρόπολης ή στον Κεραμεικό, όμως όλα μαζί δεν γίνονται σε τόσο λίγο χρόνο. Θα τα δω την επόμενη φορά, η οποία ελπίζω να είναι σύντομα, ίσως κατά τον Σεπτέμβριο.
Η θέα από τον Λυκαβηττό
Έχει πολλά όμορφα σημεία η Αθήνα. Περιοχές με ιδιαίτερο χαρακτήρα που χαίρεσαι να γνωρίζεις. Όμως αυτό που διαπίστωσα είναι πως η Αθήνα μοιάζει περισσότερο με ανατολίτικη πόλη παρά με ευρωπαϊκή και ασφαλώς δεν το λέω με αρνητικό τρόπο. Επίσης δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζω εκεί. Είναι υπερβολικά χαώδης, απρόσωπη, σε κάποια σημεία βρώμικη και επικίνδυνη, ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Είναι εκπληκτική όταν πας σαν τουρίστας και βλέπεις όλα τα γραφικά σημεία, τα μαγαζιά κτλ. όμως αν ζεις εκεί, αλλάζει το πράγμα. Ενώ αντίθετα η Θεσσαλονίκη είναι πιο συμμαζεμένη, έχει το πανέμορφο παραλιακό μέτωπο και δεν θεωρώ ότι είναι πόλη όπου δεν νιώθεις ασφαλής. Παρόλα αυτά, θέλω πολύ να ξαναπάω και στεναχωρήθηκα όταν ήρθε η ώρα να φύγω.

Για καφέ με θέα την Ακρόπολη
Όσον αφορά το gay pride, ήταν κι αυτή τη φορά φανταστικό. Είχε πάρα πολύ κόσμο, βέβαια νομίζω όχι όσους έλεγαν πως θα έχει. Η παρέλαση που είναι το αποκορύφωμα, κράτησε περίπου δύο ώρες, κάνοντας έναν μεγάλο κύκλο στο κέντρο της πόλης. Είχα την ευκαιρία να δω παλιούς γνωστούς και να γνωρίσω από κοντά άτομα με τα οποία μέχρι τώρα είχαμε μόνο ηλεκτρονική επαφή. Η κούραση στο τέλος της μέρας ήταν απερίγραπτη, άξιζε φυσικά όμως η εμπειρία.

Πλατεία Κλαυθμώνος - Athens Pride
Την τελευταία μέρα, βγήκα με δύο φίλους μου μέσω των οποίων γνώρισα ένα παιδί που μου άρεσε κάπως. Ήταν αρκετά φιλικός μαζί μου χωρίς βέβαια να σημαίνει κάτι παραπάνω αυτό. Ήταν ευχάριστη παρέα όμως και θα ήθελα να έχω λίγο παραπάνω χρόνο να τον γνωρίσω καλύτερα.

Γενικά ήταν ένα πολύ όμορφο τριήμερο το οποίο ελπίζω να επαναλάβω σύντομα!

Ισως σε ενδιαφερουν

2 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας