δικαιώματα επικαιρότητα

O «σκληρός» Κλιντ Iστγουντ ζητάει την άρση απαγόρευσης του gay γάμου

Σάββατο 2 Μαρτίου 201314:59Voltsek

Ο συντηρητικός γερόλυκος, μπροστάρης στον αγώνα των ομοφυλοφίλων...

Μπορεί οι «αρτηριοσκληρωτικές» του ρεπουμπλικανικές τοποθετήσεις και δηλώσεις να τον βάζουν κατά καιρούς στο χολιγουντιανό στόχαστρο, όμως αυτή τη φορά ο θρύλος της μεγάλης οθόνης, κατάφερε να δημιουργήσει θόρυβο από την ανάποδη όχθη. Γνωστός από καιρό, υπέρμαχος του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών στο γάμο, αποφάσισε να «σπρώξει» ακόμα περισσότερο την τοποθέτηση του. Αποστέλλοντας επιστολή στο Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. Την οποία και συνυπογράφει μαζί με άλλους 100 ρεπουμπλικάνους, ζητώντας την άρση της ψηφισμένης από την πολιτεία της Καλιφόρνια, απαγόρευσης του γάμου ανάμεσα σε λεσβίες, ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ.

Η πρώτη ανοιχτή και πολύ πιο μαζεμένη τοποθέτηση του 82χρονου γερόλυκου πάνω στο θέμα, συνέβη το 2011 σε συνέντευξη του στο περιοδικό GQ στο οποίο και δήλωσε: «Στ' αρχ... μου για το ποιος είναι αυτός που θέλει να παντρευτεί με οτιδήποτε θέλει. Γιατί όχι; Πολύ κακό για το τίποτα. Ας έχει ο κάθε ένας την ευκαιρία να ζήσει τη ζωή του όπως το επιθυμεί».

Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις του τον περασμένο Σεπτέμβριο στο τηλεοπτικό σόου της λεσβίας Έλεν Ντε Τζένερις: «Αυτή τη στιγμή η κοινωνία υποφέρει από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την τρομακτική αύξηση του χρέους και τις κυβερνητικές σπατάλες. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα που πρέπει να σκεφτούμε από το να ανησυχούμε αρνητικά για τον gay γάμο. Είναι αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης ιδεολογίας το να αφήνεις κάθε άνθρωπο στην ησυχία του». 

Από τον Τάσο (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλο 

Πηγή: iefimerida.gr

Ισως σε ενδιαφερουν

4 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας