Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Ψάχνοντας έναν σκοπό στη ζωή

Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν και οι καλύτεροι από πλευρά ψυχολογικής διάθεσης. Το νέο έτος, σε αντίθεση με το πιο αισιόδοξο 2012, με βρήκε σε μία κατάσταση ψυχολογικής κατάπτωσης, χωρίς να έχει γίνει κάτι ιδιαίτερα άσχημο. Πάντα στη ζωή μου υπήρχαν και δυσάρεστα γεγονότα αλλά τώρα τα αφήνω να με επηρεάζουν πολύ περισσότερο. Ότι και να γίνει, εστιάζομαι στο αρνητικό κομμάτι, μετανιώνω και θυμώνω με τον εαυτό μου για επιλογές που έχω στο παρελθόν και δύσκολα μπορώ να βρω την ευχαρίστηση σε κάτι. Κι όταν το κάνω, κρατάει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και μετά βουλιάζω πάλι στις καταθλιπτικές σκέψεις.

Προσπαθούσα να αλλάξω αυτά που φαινομενικά με ενοχλούσαν όμως κατάλαβα ότι αυτή η δυσαρέσκεια πηγάζει από κάτι πιο βαθύ και πως ότι συμβαίνει στην καθημερινότητα μου είναι απλά η αφορμή. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η απουσία κάποιου σκοπού στη ζωή μου. Κάτι που να δίνει νόημα σε ότι κάνω. Αυτός είναι κι ένας λόγος που θέλω τόσο πολύ να γνωρίσω κάποιον και να είμαστε μαζί. Για να γεμίσω αυτό το κενό. Πρέπει να βρω κάτι, είτε αυτό αφορά τον επαγγελματικό τομέα είτε ακόμα καλύτερα, κάτι πιο δημιουργικό που θα το κάνω για να βοηθήσω άλλους.

Δεν θέλω να είμαι έτσι. Πρέπει να εκτιμώ αυτά που έχω και να σκέφτομαι ότι άλλοι άνθρωποι έχουν πραγματικά προβλήματα και ότι βρίσκονται σε χειρότερη θέση από μένα. Πρέπει να υιοθετήσω ξανά μια πιο θετική άποψη για την ζωή και να κάνω πράγματα που μου δίνουν ουσιαστική ικανοποίηση. Άλλωστε ο χρόνος περνάει και δεν ξαναγυρνάει. Πρέπει λοιπόν να τον εκμεταλλευτώ στο έπακρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον gay γάμο: Όλα του gay γάμου δύσκολα

6 σχόλια:

tsiou_Vm_13 είπε...

Υπέροχος

Ξενικός είπε...

σαν (πρόχειρη) θεραπεία θα πρότεινα εντατικότερη επικοινωνία με ομοφρονούντες, και προσπάθεια για δημιουργική ενασχόληση με μια μορφή τέχνης. Το πρώτο επεκτείνει το μυαλό (αν συνδυάζει και τέρψεις σαρκικές, τόσο το καλύτερο...), το δεύτερο προσφέρει πνευματική ικανοποίηση.
Ξενικός

Hope είπε...

kai egw auto prospa8w tis teleutaies meres sthn arxh mporei na xreiastei na prospoih8eis pws eisai kala alla meta 8a sou meinei!!!

Hfaistiwnas είπε...

Εγώ πάλι νομίζω ότι γενικά πιέζεις τον εαυτό σου να κάνεις πράγματα ή να δημιουργήσεις καταστάσεις, γιατί δεν αφήνεις ο χρόνος να σου φέρει ότι πρέπει; Και ναι, κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν, αυτό θα σε γεμίσει ;)

tsiou_Vm_13 είπε...

Ηφαιστίωνα?Σε ΛΑΤΡΕΥΩ στην ΑΝΑΛΥΣΗ! ;-)

Hfaistiwnas είπε...

:)