Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Διαφήμιση airfastticketsΌταν άρχισε να προβάλλεται η παραπάνω διαφήμιση, προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις στην gay κοινότητα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κοροϊδεύει τους ομοφυλόφιλους και ενισχύει τα στερεότυπα που υπάρχουν ενώ άλλοι, όπως και η ίδια η εταιρεία ως απάντηση, λένε ότι απλά χρησιμοποιεί το χιούμορ για να διαφημίσουν την εταιρεία.

Προσωπικά υποστηρίζω την πρώτη άποψη. Έχω χιούμορ και μάλιστα πολλές φορές αυτοσαρκάζομαι στην παρέα μου, γενικά αλλά και ως gay άτομο. Όταν όμως είδα την διαφήμιση σκεφτικά "Δεν είναι δυνατόν για 1.000η φορά να χρησιμοποιούν το πρότυπο της κουνιστής αδερφής, πεινασμένης για σεξ, με ένα φορτηγό διακοσμημένο στα ροζ με σκοπό να προκαλέσουν το γέλιο". Διάβασα κάποια άρθρα σχετικά με το θέμα και ένα επιχείρημα της άλλης πλευράς είναι ότι αν στη θέση του gay είχαν βασιστεί σε κάποιο στερεότυπο για μία άλλη κοινωνική ομάδα, δεν θα αντιδρούσε κανείς, εννοώντας ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν γίνει μυγιάγγιχτοι. Το θέμα είναι ότι η άποψη για τους gay εξακολουθεί να είναι αρνητική κι ένας λόγος γι αυτό είναι η στερεοτυπική και άστοχη εικόνα που έχει προωθήσει η τηλεόραση, εξισώνοντας τον ομοφυλόφιλο με μία τρελή, υστερική φτερού! Εκεί που ευελπιστούμε ότι η κοινωνία έχει αρχίσει να αλλάζει μυαλά, έρχεται αυτή η διαφήμιση και μας διαψεύδει! Αν μη τι άλλο, η έλλειψη πρωτοτυπίας και φαντασίας είναι εκνευριστική.

Έχει γίνει και μία φόρμα κατά του τηλεοπτικού spot εδώ, για όποιους θέλουν να την υπογράψουν.

Ποια είναι η δική σας γνώμη σχετικά με την διαφήμιση αυτή;

4 σχόλια:

mahler76 είπε...

απλά χιουμοριστική. Μια χαρά για διαφήμιση.

Το Λαγωνικό είπε...

Αν ο νεαρός είχε τουλάχιστον ουδέτερη αντίδραση ή αντιδρούσε με καλοπροαίρετο χιούμορ τότε το συζήταγα (άλλωστε "τρλλές" υπάρχουν και είναι δικαίωμά τους να υπάρχουν). Αλλά έτσι όπως κάνει, λες και είδε κάποιο "τέρας" που τον απειλεί, όχι η διαφήμιση είναι εντελώς απαράδεκτη.

Ανώνυμος είπε...

Σκορπίζουν παντού την ομοφοβία.. πολύ μαλακία η διαφήμιση κάτι καλύτερο δεν θα μπορούσαν να βγάλουν.. Για αυτό το λόγο παιδιά εκφοβίζονται και υποφέρουν στο σχολείο λόγω έλλειψης γνώσης του θέματος και επειδή η κωλοτηλεόραση περνάει τέτοια μηνύματα. Φοβούνται να δείξουν τον ομοφυλόφιλο όπως πραγματικά είναι με αξιοπρέπεια.
Δεν θα τολμούσαν να παρουσιάσουν θέματα όπως σε αυτό εδώ το κανάλι στο youtube - thejimis34
Ο σωστός κόσμος καταλαβαίνει και εμείς ας στραφούμε επιτέλους περισσότερο στο ίντερνετ για να δούμε όπως έχουν πραγματικά τα πράγματα..
απο Χρήστος

tsiou_Vm_13 είπε...

Καλησπέρα,καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους τους άντρες!Εγώ είμαι bi.Ακούω τα πάντα.Κι αν είναι θα μιλήσω στο τέλος. ;-)