επικαιρότητα ομοφοβία

Η airfast tickets αποσύρει την επίμαχη διαφήμιση απ' την τηλεόραση

Σάββατο, 6 Απριλίου 201321:58Voltsek

Μία ημέρα πριν την επίσημη συζήτηση καταγγελίας στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (www.see.gr), σχετικά με τη γνωστή διαφήμιση της airfasttickets "Πού πάει το αγόρι", η εταιρία αποφάσισε από σήμερα Παρασκευή να μην προβάλλει πια στην τηλεόραση το σποτ.

Υπενθυμίζουμε ότι η καταγγελία αφορά στην παραβίαση άρθρων του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης-Επικοινωνίας, και συγκεκριμένα των εξής: 

4.α. Οι διαφημίσεις πρέπει να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και δεν πρέπει να περιέχουν ή να υπαινίσσονται καμιά μορφή διάκρισης, όπως μεταξύ άλλων τη φυλή, την εθνικότητα, την καταγωγή, τη θρησκεία, το φύλο, την ηλικία, την αναπηρία ή τη σεξουαλική ταυτότητα. 

4.γ. Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να περιέχουν ή να υπαινίσσονται στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε βίαιη, παράνομη ή αντικοινωνική συμπεριφορά.

12. Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να δυσφημούν, να υποβαθμίζουν ή να επιδιώκουν να γελοιοποιήσουν κανένα άτομο ή ομάδα ατόμων, άλλους διαφημιζόμενους, εταιρεία, οργάνωση, βιομηχανική ή εμπορική δραστηριότητα, επάγγελμα ή προϊόν.

Πηγή: www.lifo.gr

Ισως σε ενδιαφερουν

3 σχόλια

  1. Σωστά. Απέσυραν την διαφήμιση και έβαλαν άλλη, όπου ο άλλος είναι νεκρόφιλος. Σου λέει, ανωμαλία το ένα, ανωμαλία και το άλλο. Όπως είναι συγκεχυμένο στο μυαλό του μέσου Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόνο που την απέσυραν επειδή τους την έπεσαν οι φορτιγατζίδες που προσβλήθηκαν που τους παρουσιάζει αδερφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

CheckpointΦορμα επικοινωνιας