ομοφυλοφιλία gay γάμος

Σήμερα γάμος γίνεται

Σάββατο 31 Μαΐου 200819:20Voltsek


Ήμουν προχτές στο γυμναστήριο και είδα στις ειδήσεις ενα θέμα με τίτλο "Γάμος ομοφυλόφιλων στην Τήλο". Μου έκανε εντύπωση. Είναι τόσο μπροστά η Ελλάδα; Προχωρήσαμε τόσο πολύ και δεν πήρα χαμπάρι; Δεν άκουσα λεπτομέρειες καθώς δεν είχε ήχο αλλά ούτε το έψαξα περαιτέρω το θέμα αφού ξέρω ακριβώς τι θα ειπωθεί. Οι gay αντιπρόσωποι θα διεκδικούν με πάθος τα δικαιωματά μας, οι ηλικιωμένοι θα λένε ότι αυτά είναι ανωμαλίες και θα αναρωτιούνται πως κατρακυλά η κοινωνία και οι παπάδες θα λένε ότι οι gay θα καούν στο πυρ το εξώτερον. Γνωστά όλα αυτά.

Εγώ είμαι κατά του γάμου, gay, straight, ότι και να είναι. Ο γάμος δεν έχει καμιά ουσία πέρα από το νομικό πλαίσιο, το οποίο μπορεί και να επιτεχθεί αλλιώς. Το Συμβόλαιο Ελεύθερης Συμβίωσης είναι από τις καλύτερες & ουσιαστικότερες προτάσεις και πρέπει να διεκδικήσουμε την εφαρμογή του και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Αλλά όχι και να αγωνιζόμαστε για γάμο. Δηλαδή θελουμε την ευλογία της εκκλησίας που θεωρεί την ομοφυλοφιλία αμάρτημα και των παπάδων που μας θεωρούν ανώμαλους; Υποτίθεται ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανοιχτόμυαλοι αλλά από μόνοι τους θέλουν να εγκλωβιστούν σε παρωχημένα κοινωνικά πρότυπα από τα οποία οι straight θέλουν να γλυτώσουν.

Οι μισοι γάμοι γίνονται λόγω κοινωνικών πιέσεων και προκαταλήψεων. Από τους γονείς του ζευγαριού, λόγω εγκυμοσύνης, για το τι θα πει η κοινωνία κτλ. Κι εμείς που είμαστε ανεξάρτητοι από αυτά, το επιδιώκουμε. Κι επιπλέον το 50% των γάμων καταλήγει σε διαζύγιο.

Είναι λάθος πιστευώ να υιοθετούμε κάθε πτυχή της straight ζωής για να γίνει η ομοφυλοφιλία δέκτη. Η κοινωνία δεν δέχεται ακόμη καλά καλά την ομοφυλοφιλία, θέλουμε και γάμους. Όλα τα 'χε η μαριορή...

Ισως σε ενδιαφερουν

9 σχόλια

  1. "Δηλαδή θελουμε την ευλογία της εκκλησίας που θεωρεί την ομοφυλοφιλία αμάρτημα και των παπάδων που μας θεωρούν ανώμαλους;"
    έχεις καταλάβει λάθος. όταν λένε γάμο ομοφυλοφίλων φυσικά και δεν εννοούν στην εκκλησία με παπά! πολιτικό γάμο εννοούν! στην ουσία αυτών που λες συμφωνώ πάντως. αλλά όποιος θέλει να παντρευτεί ας παντρεύεται. να υπάρχει η επιλογή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα όπως τα λες έχεις δίκιο σε κάποια σημεία. Ο πολιτικός γάμος όμως δεν πιστεύω να έχει μεγάλη διαφορά απο το σύμφωνο απλά ονομάζεται γάμος. Νομίζω λύεται και πιο εύκολα απο τον θρησκευτικό. Εντάξει πετυχαίνοντας το γάμο είναι σαν να έχουμε πετύχει τα πάντα (τρόπος του λέγειν). Μπορεί να έχεις διαφορετική άποψη αλλά κάποιοι μπορεί να θέλουν να παντρευτούν και να επισημοποιήσουν θα λέγαμε "πιο πολύ" τη σχέση τους, κάτι που φαντάζομαι δεν γίνεται με το σύμφωνο. Και εγώ πάντως το σύμφωνο θα διάλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναφέρονται σε πολιτικό γάμο βρε Voltsek! Προσωπικά το βλέπω σα νομικό θέμα. Είναι αντισυνταγματικό να υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά για ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια. Από εκεί και πέρα ο καθένας δικαιούται να κάνει τις επιλογές του για το αν θα παντρευτεί ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sorry παιδιά αλλά το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί αυτήν την περίοδο είναι ο γάμος των ομοφυλοφίλων...Υπάρχουν πιο σημαντικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν πρώτα στην Ελλάδα όσον αφορά τους gay.Ας λύσουμε πρώτα αυτά και μετά μιλάμε και για γάμο...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ πιστεύω πως -άσχετα από γάμους- οφείλουμε εμείς οι γκέι να ωριμάσουμε στη σκέψη, στη συμπεριφορά, σε όλα, διότι ο τρόπος που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα είναι τραγικός. Αν έχουμε και γάμο ΟΚ είναι ενα ακόμα βήμα. Πιστεύω θα το κατακτήσουμε λόγω Ε.Ε. και μόνο. Όμως αν παραμένουμε απαίδευτοι και συναισθηματικά ανίκανοι, τότε ο "γάμος" ακυρώνεται στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο γαμος ΔΕΝ ειναι μυστηριο της εκκλησιας, η λεξη προερχεται απο το ρημα γαμεω-μω-γαμευομαι
    και δεν εχει να κανει με την θρησκεια αλλα με την ενωση 2 ανθρωπων. Δεν ειναι συνυφασμενη με τον Χριστιανισμο. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαφώς και υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε από τον γκέι γάμο. Υπάρχουν τόσα άλλα που έχουμε να λύσουμε πρώτα.

    Το οικονομικό
    Το εργασιακό
    Το της παιδείας
    Της Υγείας
    Της παράνομης μετανάστευσης
    Της καταστροφής του περιβάλλοντος
    Του ηλιελαίου (breaking news)
    Το "Μακεδονικό"
    Το Κυπριακό, κτλ.


    Με τους γκέι γάμους θα ασχολούμαστε; μόλις θα έχουμε λύσει τα παραπάνω σε 5-10 χρόνια το πολύ, το ξανασυζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας