επικαιρότητα ομοφυλοφιλία

Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ομοφυλοφιλία και οροθετικότητα

Κυριακή 2 Μαρτίου 201420:56Voltsek

Ένα από τα θέματα της επικαιρότητας αυτή την περίοδο είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα ότι είναι οροθετικός. Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες για την ζωή του και τη δράση του, ούτε για την πολιτική του πορεία. Γενικά τον συμπαθώ, νομίζω ότι έχει κάνει πράγματα που έχουν βοηθήσει την gay κοινότητα. Ποτέ δεν έκρυψε την σεξουαλική του ταυτότητα και πάλευε για την ισότητα και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Επίσης, το γεγονός ότι αποκάλυψε ότι είναι οροθετικός είναι σημαντικό καθώς αυτά τα θέματα αποφεύγουμε να τα συζητάμε ανοιχτά, αποτελούν θέματα ταμπού. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι σε μία ομάδα που υποστηρίζει οροθετικά άτομα και ενημερώνει για τους κινδύνους του HIV και ξέρω πόσο μεγάλη άγνοια και φόβος υπάρχει για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι καλό που ένα δημόσιο πρόσωπο παραδέχεται ότι είναι οροθετικός. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι άνθρωποι ίδιοι με εμάς που απλά έχουν μία ιδιαίτερη κατάσταση υγείας χωρίς αυτό να απαιτεί τον κοινωνικό τους αποκλεισμό.

Η στιγμή που διάλεξε όμως ήταν ατυχής καθώς είναι φανερό ότι το έκανε για ψηφοθηρικούς λόγους. Ακόμα και αν το παραβλέψουμε όμως αυτό, στη συνέχεια έκανε ένα μεγαλύτερο λάθος. Αρχικά αναφέρθηκε αόριστα σε κάποιους άλλους gay υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Αυτό δείχνει την υποκρισία της κοινωνίας καθώς ο "κόσμος το 'χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι". Στη συνέχεια όμως αποκάλυψε τα ονόματα των δύο πολιτικών, τον έναν σε μία τηλεοπτική εκπομπή και τον δεύτερο στο προσωπικό του προφίλ στο facebook. Αυτό είναι ασυγχώρητο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εκθέτει τα προσωπικά ζητήματα κάποιου άλλου ανθρώπου.

Είτε πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο ή όχι, μεγάλο σε ηλικία ή νεότερο, το coming out είναι μία δύσκολη απόφαση και ο τρόπος και ο λόγος που θα το κάνει ο καθένας είναι μία προσωπική υπόθεση. Ο Βαλλιανάτος επιδίωκε πάντα τον σεβασμό του κόσμου προς στους gay όμως ο ίδιος δεν σεβάστηκε την επιθυμία των δύο αυτών ανθρώπων να κρατήσουν την προσωπική τους ζωή έξω από το δημόσιο προφίλ τους. Το παραπάνω είναι ανεπίτρεπτο επειδή οδηγούμαστε σε έναν εσωτερικό ρατσισμό των εκδηλωμένων gay προς τους μη. 

Κι ένα ενδιαφέρων άρθρο για το ίδιο θέμα εδώ.

Ισως σε ενδιαφερουν

2 σχόλια

  1. σωστό. Με τέτοιες "αποκαλύψεις" και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη δεν κερδίζεις ψήφους...
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Να ΄σαι καλά. Καλή συνέχεια στο όμορφο μπλογκ σου και σε ό,τι κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας