δικαιώματα επικαιρότητα

Ο Κορτώ, ο Βερύκιος και η πρόοδος

Παρασκευή 7 Μαρτίου 201400:10Voltsek

Οι περισσότεροι θα έχετε ήδη ακούσει για το περιστατικό με τον "δημοσιογράφο" Βερύκιο σχετικά με τον Αύγουστο Κορτώ. Ο δεύτερος δήλωσε ότι δεν θα είναι στο κόμμα "Το Ποτάμι" και ότι είναι αφοσιωμένος στα βιβλία του και στον άντρα του. Αυτό στάθηκε αφορμή για χυδαίους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς από τον σιχαμένο Βερύκιο σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή. "Παρθενοπόπη" και "η κυρά Αυγουστίνα" είναι κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε. Δεν περίμενα βέβαια να γίνει αυτό για να σχηματίσω άποψη για τον άκρως αντιπαθητικό Βερύκιο.

Πάντα είχε αυτό το ψεύτικο στυλ του ντόμπρου, που θα πει την αλήθεια χωρίς να φοβάται. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι κάτι παραπάνω από έναν γελοίο φωνακλά, που μιλάει στην τηλεόραση με τον ίδιο τρόπο που μιλάει κάποιος στο καφενείο ή στην λαϊκή αγορά. Στα διάφορα, καθόλου κολακευτικά, επίθετα που θα χρησιμοποιούσα για το συγκεκριμένο πρόσωπο πλέον έχουν προστεθεί και τα κομπλεξικός και ομοφοβικός!

Τα παραπάνω όμως δεν είναι παρά μόνο μία ένδειξη της σημερινής κατάστασης. Έχω προβληματιστεί και θυμώσει με ότι συμβαίνει. Άνθρωποι που δεν διστάζουν να εκφράσουν ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις, ένα ναζιστικό κόμμα στη βουλή, μία κυβέρνηση που φοβάται να ψηφίσει νόμους (βλέπε σύμφωνο συμβίωσης) και άλλα πολλά που βλέπουμε καθημερινά.

Ακούμε συχνά η Ελλάδα με την σπουδαία ιστορία, η Ελλάδα που έδωσε τα φώτα της σε όλο τον κόσμο κτλ. Αυτά κάποτε. Τώρα τι γίνεται; Αγαπώ την Ελλάδα και είμαι περήφανος που γεννήθηκα εδώ. Αλλά τα κατορθώματα του μακρινού παρελθόντος δεν είναι αρκετά για την εικόνα ενός λαού στο σήμερα. Η αλήθεια είναι πως είμαστε τσοπάνηδες, βλάχοι, οι χωριάτες της Ευρώπης με μικροαστική νοοτροπία που παραπέμπει πολλές δεκαετίες πίσω. Είμαστε στο 2014, σαν κοινωνία έχουμε τόσα σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε κι εμείς ακόμα συζητάμε για βασικά θέματα που θα έπρεπε πια να θεωρούνται αυτονόητα.

Υποτίθεται ότι είμαστε μία σύγχρονη, προοδευτική χώρα. Ακόμα όμως είμαστε προσκολλημένοι σε μία θρησκεία με απαρχαιωμένες απόψεις, μας σοκάρει η θέα του γυμνού, το σεξ είναι κάτι αμαρτωλό, οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι κτλ. Θέλουμε να δείχνουμε μοντέρνοι όμως κατά βάθος είμαστε πουριτανοί. Αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε οτιδήποτε καινούριο όταν πια έχουμε μείνει τελευταίοι και μας παρασύρει το κύμα της αλλαγής, δίχως να έχουμε άλλη επιλογή.

Εύχομαι και ελπίζω οι νέες γενιές να έχουν άλλα μυαλά και πιο φρέσκες αντιλήψεις μήπως και αλλάξει πραγματικά αυτός ο τόπος κάποτε.

Ισως σε ενδιαφερουν

1 σχόλια

  1. Ποιός του δίνει σημασία καλέ μου; Σιγά.. να τους ακούει ο κόσμος θέλουν..
    ΚΑλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας