δικαιώματα οικογένεια

"Αόρατοι Γονείς", ταινία για τους gay γονείς

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 201217:21Voltsek

Σήμερα (5 Νοεμβρίου) ξεκινά μία καμπάνια σε όλη την Ευρώπη για το δικαίωμα των gay να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά.

Στην σύντομη ταινία που ονομάζεται "Αόρατοι Γονείς", μία γυναίκα μιλάει για την χαρούμενη παιδική της ηλικία, μεγαλώνον
τας με δύο μπαμπάδες, αναφέροντας στη συνέχεια ότι η πλειοψηφία της Ευρώπης δεν αναγνωρίζει τις οικογένειες από ομόφυλα ζευγάρια.

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Mike Buonaiuto, που έκανε και το video με τίτλο "Homecoming".

Ο Michael Cashman, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στηρίζει απόλυτα την καμπάνια. "Οι gay και οι λεσβίες που είναι γονείς, είναι σε μεγάλο ποσοστό, νομικά ανύπαρκτοι κι έτσι η οικογένειά τους βρίσκεται σε μία ευάλωτη κατάσταση, ιδίως όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη, διάφορα νομικά ζητήματα και άλλα.

To "Αόρατοι Γονείς" υποστηρίζει ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίση νομική μεταχείριση, άσχετα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών τους. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ενημερώσεις τους ανθρώπους για αυτά τα θέματα και στη συνέχεια να κάνεις κάτι γι αυτό".

Η σελίδα της καμπάνιας: www.invisibleparents.eu/
Update: Στηρίξτε τον αγώνα για το θέμα της αναγνώρισης των ζευγαριών του ίδιου φύλου εδώ.

Ισως σε ενδιαφερουν

2 σχόλια

  1. Υπέροχο βίντεο. Αληθινό και ρεαλιστικό. Είναι όμως ειρωνία, άλλες χώρες να μιλούν για το δικαίωμα της γονεϊκότητας κι εμείς στην Ελλάδα, να μην μπορούμε καν να μιλήσουμε για την ύπαρξη μας την ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας