επικαιρότητα

Πρωτοφανές! Σε δίκη οι συντελεστές του Corpus Christi!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 201217:43Voltsek

Σε τι μπορεί να διαφέρει πλέον η Αθήνα από το Ιράν, ή από την Ρωσία του Πούτιν που δικάζει νεαρά κορίτσια μέλη συγκροτήματος; Η απάντηση είναι πλέον σε τίποτα.

Το ένα χτύπημα ήταν ότι η παράσταση αναγκάστηκε να σταματήσει. Το δεύτερο, το οποίο δεν κάνει την Ελλάδα να διαφέρει από τα θεοκρατικά καθεστώτα των μουλάδων, είναι ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για την παράσταση «Corpus Christi» από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί της παράστασης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Αυτό, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.

Καμία πρόοδος δεν έχει αναφερθεί ωστόσο όσον αφορά στην προκαταρκτική εξέταση κατόπιν παρέμβασης και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για τα έκτροπα που είχαν συμβεί έξω από το θέατρο Χυτήριο από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και μέλη της Χρυσής Αυγής κατά την πρεμιέρα της παράστασης στις 12 Οκτωβρίου.

O κ. Ρουπακιώτης με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητούσε να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα επεισόδια στο θέατρο και, αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ζητήσει από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν «συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».

Η παράσταση, σύμφωνα με την μήνυση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, κατηγορείται ότι περιέχει βλάσφημα μηνύματα και υπονοούμενα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου σε βάρος των προσώπων της χριστιανικής πίστης.

Ισως σε ενδιαφερουν

2 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας