επικαιρότητα gay γάμος

Ο Brad Pitt στο πλευρό των gay

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 201219:23Voltsek

O Brad Pitt υπήρξε πάντα ένθερμος υποστηρικτής για τα δικαιώματα των λεσβιών, bisexual και τρανσέξουαλ (LGBT), αλλά η τελευταία του κίνηση κρύβει βαθύτερο νόημα. 

Όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι Los Angeles Times, ο διάσημος ηθοποιός δωρίζει 100.000 δολάρια στη Human Rights Campaign (HRC) - καμπάνια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - η οποία επικεντρώνεται σε μία ψηφοφορία αλλαγής της νομοθετικής τροπολογίας, στις παρακάτω τέσσερις πολιτείες: Maine, Maryland, Minnesota Washington, και επιδιώκει να νομιμοποιήσει το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. 

«Είναι κυριολεκτικά απίστευτο στις μέρες μας, το γεγονός ότι οι ζωές και οι σχέσεις των ανθρώπων εξαρτώνται από μια ψηφοφορία. Στο Maine, στη Maryland, στη Minnesota και στην Washington οι ψηφοφόροι θα πάνε στις κάλπες για να αποφασίσουν εάν τα ομοφυλοφιλικά και λεσβιακά ζευγάρια –οι φίλοι και οι γείτονες μας δηλαδή- αξίζουν το ίδιο με μας τους υπόλοιπους», δήλωσε o διάσημος ηθοποιός στην ιστοσελίδα του HRC.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 48χρονος super star τάσσεται υπέρ της ισότητας στον γάμο. Σε παλαιότερες δηλώσεις του για το περιοδικό People, είχε πει ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αποφασίζει ποιος μπορεί να παντρευτεί και ποιος όχι, και ότι σύντομα αυτή η διάκριση πρέπει να τελειώσει ώστε κάθε Αμερικανός να είναι σε θέση να απολαμβάνει ίσα δικαιώματα στο γάμο.

Επιμέλεια: Μαρία Σινιώρη

Πηγή: www.zougla.gr

Ισως σε ενδιαφερουν

4 σχόλια

  1. Γιατί να μην μπορούμε και στην Ελλάδα να παντρευόμαστε?Θα μου πείτε...Γιατί κυκλοφορούν στενόμυαλοι μεγαλο-παπάδες!Σωστό κι αυτό. :-|

    Βασίλης από Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε...και στην Ελλάδα μετά απο 80 χρόνια θα τεθεί σα θέμα στην Βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας ξεκινήσουμε με τη νομιμοποίηση της συμβίωσης. Μετά βλέπουμε. Μην κάνουμε σα να ζούμε στην Ολλανδία.
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας