ταινία video

Εβδομάδα κινηματογράφου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 201216:45Voltsek

Το να βλέπω ταινίες είναι κάτι που μου αρέσει πολύ αν και δεν το κάνω συχνά. Αυτή την εβδομάδα όμως αφιέρωσα αρκετό από τον χρόνο μου στη μαγεία του κινηματογράφου και σκέφτηκα να γράψω τη γνώμη μου για τις ταινίες που είδα.

Πρώτη ταινία το Contagion με τους Matt Damon, Kate Winslet και τον κούκλο, Jude Law. Η υπόθεση: ένας ιός που ξεσπάει ξαφνικά, σκοτώνοντας εκατομμύρια κόσμο και οι προσπάθειες καταπολέμησης του. Είχε ενδιαφέρον αν και κατά την γνώμη μου έλειπε η κορύφωση στην ιστορία. Παρόλα αυτά, το παρακολουθείς ευχάριστα.


Δεύτερη ταινία το Super 8. Η υπόθεση είναι η εξής: Ένας εξωγήινος ξεφεύγει από τα δεσμά του στρατού και προσπαθούν να τον πιάσουν. Παράλληλα, μία παρέα μικρών παιδιών γίνονται μάρτυρες του γεγονότος αυτού και εμπλέκονται στην όλη ιστορία. Μπορώ να πω ότι δεν ήταν αυτό που περίμενα. Η πλοκή εστιάζει κυρίως στην παρέα και στην αντίδραση τους σε ότι συμβαίνει παρά στις ίδιες τις εξελίξεις. Θυμίζει πολύ τo Goonies, την ταινία του '85. Πέρα από 2-3 εντυπωσιακές σκηνές, στο τέλος ένιωθα ότι κάτι λείπει.


Τρίτη ταινία το In time. Υπόθεση: Στο μέλλον το χρήμα έχει αντικατασταθεί από την ανταλλαγή χρόνου ζωής. Μετά τα 25, πρέπει να κερδίζεις τον επιπλέον χρόνο που ζεις. Υπάρχει ένας παραλληλισμός με τη πραγματικότητα, στην πάλη μεταξύ πλούσιων και φτωχών, μόνο που εδώ πρόκειται για χρόνια και όχι για εκατομμύρια. Στα συν της ταινίας είναι το πλήθος των sexy ηθοποιών που πρωταγωνιστεί: Justin Timberlake, Matt Bomer, Alex Pettyfer και Cillian Murphy. Προσωπικά μου άρεσε πολύ.


Τέταρτη ταινία που την είδα στο cinema, το πολυδιαφημισμένο J Edgar με τον Leonardo DiCaprio και τον Armie Hammer σε σκηνοθεσία Clinton Eastwood. Η βιογραφία του John Edgar Hoover, ο οποίος ήταν αυτός που δημιούργησε στο FBI και υπηρέτησε την δικαιοσύνη για σχεδόν 50 χρόνια. Πολύ καλή ταινία κατά τη γνώμη μου. Ενημερωτικά, δεν έχει σχεδόν καθόλου δράση και περιπέτεια, απλά είναι η εξιστόρηση της ζωής του. Επιπλέον ενδιαφέρον προσθέτει το ομοφυλοφιλικό κομμάτι που ξετυλίγεται υπογείως στη ιστορία.


Τέλος, η ρομαντική κωμωδία Crazy Stupid Love με τους Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore και Emma Stone. Η υπόθεση: Μία γυναίκα ζητάει διαζύγιο από τον άντρα της και ο Ryan Gosling τον αναλαμβάνει με σκοπό να τον βοηθήσει να ξανακερδίσει πίσω τη σύζυγο του. Ευχάριστη ταινία με αρκετές στιγμές γέλιου. Την προτείνω σε όσους είναι φαν του είδους.

Ισως σε ενδιαφερουν

4 σχόλια

  1. Το σούπερ 8 έχω δει, εντάξει καλούτσικη, από τις άλλες καμία αλλά αυτή με την αγορά χρόνου θα τη δω κάπιοια στιγμή! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχω δεί τα 3 πρώτα. Το σούπερ 8 τεράστια μαλακία, στο In Time μου ήταν σηκωμένη επί 1,5 ώρα από την στιγμή που έδειξε τον κάβλαρο Τζάστιν γυμνό στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από όλες τις ταινίες έχω δεί μόνο το in time,ίσως με επηρέασε η αρνητική κριτική του rotten tomatoes υπήρχε μια έλλειψη νεύρου στο σενάριο,δεν έβλεπες μια δεμένη ιστορία αλλά κατι σαν ραμμένες σκηνές με πρωταγωνιστή τον Timberlake.Κατά τα άλλα έξυπνο το concept,περνάει ωραία μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hfaistiwnas: Το In Time αλλά και το J Edgar σου προτείνω να τα δεις.

    mahler76: Και στο Crazy Stupid Love, έχει μία γυμνή σκηνή με τον Ryan Gosling. Και άλλη μία που βγάζει το πουκάμισο του.

    Alexandros Biohazardous: Εμένα μου άρεσε πολύ το In Time αλλά προτείνω και το J Edgar.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας