blogging gay περιοδικά

Περιοδικό Out

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 201104:06Voltsek

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το περιοδικό Out, ένα από τα κορυφαία gay περιοδικά που κυκλοφορεί στο εξωτερικό. Θα είναι κυρίως μετάφραση της ξένης έκδοσης αλλά θα έχει και κάποια τοπικά στοιχεία όπως π.χ. συνεντεύξεις ελλήνων καλλιτεχνών κτλ. Χάρηκα όταν άκουσα αυτό το νέο καθώς ο τύπος και γενικά τα μέσα που ασχολούνται αξιοπρεπώς με την ομοφυλοφιλία είναι κάπως περιορισμένα στην Ελλάδα.

Αποφάσισα να αγοράσω το πρώτο τεύχος για να δω τι ακριβώς περιέχει αυτό το περιοδικό. Δεν το διάβασα ακόμη αλλά από μία ματιά που του έριξα, φαίνεται ότι είναι αποτέλεσμα σοβαρής δουλειάς και ότι δίνουν μεγάλη σημασία στην ποιότητα. Τα άρθρα έχουν ενδιαφέρον, υπάρχει ποικιλία θεμάτων και ισορροπεί πετυχημένα ανάμεσα στο σοβαρό ύφος και στο πιο ερωτικό κομμάτι. Έχει τύχει να διαβάσω κι άλλα παρόμοια περιοδικά που όμως θύμιζαν περισσότερο τσόντα παρά έντυπο που θα αγόραζες για να ενημερωθείς-πληροφορηθείς. Αντίθετα, το συγκεκριμένο περιοδικό ίσως για μερικούς να είναι κάπως "βαρύ" καθώς μερικά από τα θέματα του είναι αρκετά κουλτουριάρικα και δεν αναλώνονται απλά σε κουτσομπολίστικες στήλες.

Η μεγάλη έκπληξη (και χαρά, το παραδέχομαι), ήρθε όταν χθες το πρωί, λίγα λεπτά αφού ξύπνησα, το πήρα στα χέρια μου για να το μελετήσω πιο προσεκτικά. Καθώς το ξεφύλλιζα λοιπόν, έπεσα σε ένα θέμα το οποίο έκανε αναφορά και στο blog μου. Αυτό εδώ το blog που διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Το θέμα ήταν τα πρώτα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην αναζήτηση της λέξης gay στο Google. Προφάνως, το blog μου συμπεριλαμβάνεται σε αυτά. Δεν ήταν κάτι τρομερό, απλά μία αναφορά μερικών σειρών για το Gay World Gay Greece. Αλλά όταν αγοράζεις τυχαία ένα περιοδικό και βλέπεις το blog σου στις σελίδες του, σίγουρα είναι μία ευχάριστη έκπληξη.

Η ατυχία ήταν βέβαια ότι όταν έγινε η έρευνα αυτή, είχα γράψει ένα κείμενο στο οποίο μπέρδεψα μία λέξη με αποτέλεσμα να μη βγαίνει νόημα και είναι ακριβώς αυτό το απόσπασμα που επέλεξαν να ανατυπώσουν. Δυστυχώς δεν το είχα καταλάβει όταν έκανα το post, τώρα όμως είναι διορθωμένο. Δεν με πειράζει όμως. Άλλωστε, δεν υπάρχει αρνητική διαφήμιση, μόνο διαφήμιση!

Ισως σε ενδιαφερουν

4 σχόλια

  1. Ακόμη να φανείο Σάντα σε μας!
    Έχεις δίκιο δεν υπάρχει αρνητική διαφήμιση! χεχεχε! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά το περιοδικό μου φάνηκε τελείώς "ξενο". Σα να φοράς ένα ρούχο σε άλλα μέτρα. Θεωρώ ότι η θεματολογία του δεν προσεγγίζει τον Έλληνα και την Ελληνική gay αγορά. Ένα παλιότερο περιοδικό που σταμάτησε στο χρόνο η κυκλοφορία του το romeo ήταν απείρως καλύτερο, όμως λόγω περιορισμένης κυκλοφορίας δεν ήταν βιώσιμο. Όπως και να χει το να κυκλοφορεί ένα gay έντυπο που δεν είναι πορνογραφικό, είναι καλό καθώς υποδεικνύει την παρουσία των gayστην κοινωνία. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει η κυκλοφορία του και οι gay να το στηρίξουν έτσι ώστε να κυκλοφορήσουν κι άλλα αντίστοιχα έντυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάθε έντυπο έχει το κοινό του. Και είναι οπωσδήποτε θετικό ότι προσεγγίζει το θέμα του με σοβαρότητα.
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hfaistiwnas: Ο Σάντα δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο!!!

    Ben Provis: Καταλαβαίνω τι εννοείς. Κι εγώ είχα την ίδια αίσθηση. Όμως καλό είναι να κυκλοφορεί και κάτι διαφορετικό. Ίσως βρει το κοινό του. Το romeo που λες δεν το έχω ακουστά. Σίγουρα πάντως είναι ευχάριστο που κυκλοφορεί ένα τέτοιο έντυπο.

    Ξενικός: Θα συμφωνήσω. Ο καθένας έχει τα γούστα του. Και το συγκεκριμένο περιοδικό έχει υψηλά τον πήχη της ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας