ιστορία προσωπικά

Επείγον περιστατικό

Τετάρτη 6 Ιουλίου 201117:23Voltsek

Πρόσφατα υπήρξα μάρτυρας σε ένα συγκλονιστικό γεγονός. Όσο ήμουν στη Κοζάνη και δούλευα, ένας τακτικός μας πελάτης, κατέρρευσε μπροστά στα μάτια μας. Μόλις του μίλησε ο αδερφός μου για να τον εξυπηρετήσει, ο κύριος αυτός, γύρω στα 55, άρχισε να ζαλίζεται και ξαφνικά έπεσε μπρούμυτα στο πάτωμα. Το πρόσωπο του είχε γίνει μωβ και δεν μπορούσε να ανασάνει εύκολα. Αμέσως μαζεύτηκε κόσμος τριγύρω, για να δει τι συμβαίνει, και προκλήθηκε ένας μικρός πανικός. Ευτυχώς, ένας από τους παρευρισκόμενους κάλεσε ασθενοφόρο, για να έρθουν να τον πάρουν.

Μετά από 2-3 λεπτά βρήκε τις αισθήσεις του αλλά ήταν σαν χαμένος. Έβγαζε αφρούς από το στόμα και συνέχιζε να δυσκολεύεται στην αναπνοή. Κάποιοι ήταν δίπλα του, του μιλούσαν, του έκαναν αέρα και του έλεγαν συνεχώς ότι το ασθενοφόρο σύντομα θα ήταν εκεί.

Μετά από περίπου 10 λεπτά, όπου η πρόσβαση ήταν κάπως δύσκολη είναι η αλήθεια, ήρθε το ασθενοφόρο, έβαλαν τον άνδρα πάνω στο φορείο και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Απ΄ότι μάθαμε μετά από μερικές μέρες, από έγκυρη πηγή, ήταν έμφραγμα και μάλιστα ο κύριος αυτός είχε πιει τα ποτηράκια του, παρόλο που το συμβάν έγινε νωρίς το πρωί.

Το αστείο και τραγικό μαζί είναι πως όλοι, από αυτούς που ήταν παρόν, είχαν μία γνώμη για το τι έπρεπε να κάνουν. "Σηκώστε τον", "Μην τον κουνάτε", "Δώστε του νερό", "Μη του δίνετε νερό" και άλλες αντικρουόμενες οδηγίες πετάγονταν από παντού. Αλλά και οι διαγνώσεις επίσης έπεφταν βροχή. Έμφραγμα, εγκεφαλικό, επιληπτική κρίση ήταν μόνο μερικά από τα πιθανά αίτια για την κατάσταση του άγνωστου κυρίου. Είναι εκπληκτικό πόσες ιατρικές γνώσεις έχει ο κάθε τυχαίος που συναντάς στον δρόμο!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πριν λίγες μέρες ο υπολογιστής μου "κατέβασε ρολά" και προς το παρόν μου είναι εντελώς άχρηστος, γι αυτό πέρασαν τόσες μέρες χωρίς να γράψω κάτι και δεν ξέρω πότε θα ξαναγράψω. Η αλήθεια είναι ότι θέλει αντικατάσταση πλέον αλλά δεν έχω τα χρήματα, οπότε συμβιβάζομαι με το σαράβαλο.

Ισως σε ενδιαφερουν

2 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας