επικαιρότητα

Νεκρή η Amy Winehouse

Δευτέρα 25 Ιουλίου 201119:55Voltsek

Η διάσημη τραγουδίστρια Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στο Λονδίνο.



Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή το Σάββατο 23 Ιουλίου, στο διαμέρισμά της, στο Λονδίνο, λίγο πριν τις 15.00, ώρα Γκρίνουιτς (18.00 ώρα Ελλάδας), από τα μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών του Λονδίνου. Ήταν 27 ετών.

Η είδηση του θανάτου της βραβευμένης τραγουδίστριας έκανε αμέσως τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ και του διαδικτύου, προκαλώντας θλίψη στη διεθνή showbiz αλλά και στα εκατομμύρια θαυμαστών της.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου, η 27χρονη τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή, όταν έφθασαν τα ασθενοφόρα που είχαν κληθεί στο σημείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ανακοινωθέν που να αναφέρει τα αίτια θανάτου της νεαρής καλλιτέχνιδας. «Εξελίσσεται, ήδη, έρευνα για τα αίτια θανάτου», ανέφερε η Scotland Yard.

Εκπρόσωπος της Amy Winehouse επιβεβαίωσε αργότερα πως πράγματι η ταλαντούχα τραγουδίστρια έφυγε από την ζωή, ενώ εκπρόσωπος του πατέρα της ανέφερε πως ο Mitch Winehouse επέστρεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο από τη Νέα Υόρκη προκειμένου να είναι με την οικογένεια του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Από την πλευρά της, η δισκογραφική εταιρεία της Amy σε ανακοίνωση της εκφράζει βαθιά θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο της 27χρονης σταρ, και παράλληλα εκφράζει και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές της Amy.

Συλλυπητήρια για το θάνατο της διάσημης τραγουδίστριας εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης και η Ακαδημία των ΗΠΑ που αποδίδει τα βραβεία Grammy.

Το σπίτι της τραγουδίστριας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, και πλήθος κόσμου αφήνει στο τέλος του δρόμου όπου βρίσκεται η κατοικία της Amy, λουλούδια και κεριά, στη μνήμη της 27χρονης τραγουδίστριας.

Η Amy Winehouse είχε ακυρώσει όλες τις εμφανίσεις της του Ιουνίου, και εκείνη της Αθήνας, λίγο μετά το φιάσκο συναυλίας της στη Σερβία, όπου εμφανίσθηκε στη σκηνή τρεκλίζοντας και αδυνατώντας να θυμηθεί τους στίχους των τραγουδιών της.

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με το αλκοόλ και με τις ναρκωτικές ουσίες, και αρκετές φορές είχε μπει σε κλινική αποτοξίνωσης προκειμένου να απελευθερωθεί από τις εξαρτήσεις της.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Amy Winehouse ήταν την περασμένη Τετάρτη, όταν εμφανίστηκε στη σκηνή του The Roundhouse στο Camden για να εμψυχώσει την Dionne Bromfield, της οποίας είναι νονά. Η Amy χόρεψε επί σκηνής για αρκετή ώρα με την βαφτισιμιά της, ενθαρρύνοντας μάλιστα το κοινό να αγοράσει τον τελευταίο της δίσκο.

Η Amy Winehouse γεννήθηκε το 1983 στο Λονδίνο, όπου και μεγάλωσε. Από νεαρή ηλικία φάνηκε η κλίση της στη μουσική, και μαθήτευσε σε δύο καλλιτεχνικές σχολές του Λονδίνου. Το 2007 η Amy ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Blake Fielder-Civil, όμως ο γάμος τους δεν διήρκεσε πολύ και πήραν διαζύγιο το 2009.

Η Winehouse είχε γίνει γνωστή στο μουσικό κοινό το 2003, με το ντεμπούτο album της "Frank", ωστόσο γνώρισε τη δόξα το 2006, με το album της "Back to Black", για το οποίο βραβεύτηκε με 5 Grammy. Από τα πιο διάσημα τραγούδια της είναι τα "Rehab", "Back to Black", "Valerie", "Tears Dry on Their Own".

Στη διάρκεια της καριέρας της η Amy Winehouse είχε κερδίσει τρεις φορές το βραβείο Ivor Novello ενώ το 2007 είχε αποσπάσει το βραβείο BRIT καλύτερης βρετανίδας τραγουδίστριας.

Η Amy Winehouse έφυγε στην ηλικία των 27 ετών, όπως αρκετοί μεγάλοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Janis Joplin και ο Curt Cobain.



Προσωπικό σχόλιο: Δεν ήμουν θανατικός θαυμαστής της Amy Winehouse, όμως μου άρεσαν πολύ κάποια τραγούδια της και η ίδια είχε ένα ιδιαίτερο στυλ και καταπληκτική φωνή, κατά την γνώμη μου. Είναι κρίμα που πέθανε τόσο νέα. Είχε μεγάλο ταλέντο το οποίο δεν πρόλαβε να εκμεταλευτεί στο έπακρο. Η αλήθεια είναι πως αυτή η κατάληξη ήταν κάπως αναμενόμενη, ίσως όχι όμως τόσο σύντομα. Ο εθισμός στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά και η άστατη ζωή που έκανε ήταν λογικό να την οδηγήσουν στην καταστροφή. Ας αναπαυτεί η ψυχή της.

Ισως σε ενδιαφερουν

9 σχόλια

  1. Ούτε εγώ ήμουν φανατικός θαυμαστής της αλλά κάποια κομμάτια της τα έχω και τα ακούω συχνά.. Ας αναπαυθεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι πολύ συμπαθητικός Voltsek στο προσωπικό σου σχόλιο. :)
    Πράγματι, ας αναπαύσει ο Θεός ην ψυχή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ κρίμα....:(
    Πάντως μπορεί να ήταν επιρρεπή εκ γενετής στα ναρκωτικά ας μην κατηγορούμε τον εθισμένο ντε και καλά.
    Το ορθογραφικό στο προσωπικό σχόλιο είναι όλα τα λεφτά, ταιριάζει κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ κριμα η κοπελα...
    μακαρι να ο θανατος της να ευαισθητοποιησει μερικους στο ζητημα των ναρκωτικων και της απεξαρτησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλαμε για μια τραγουδιστρια φαινόμενο.Με το πρώτο της cd frank μπηκε στο βιβλιο γκίνες ,αποσπώντας 5 grammies.To τραγούδι που ανέβασες love is a losing game τέθηκε κάποτε σε εξετάσεις φοιτητών του πανεπιστημίου του cambridge..
    World has lost an inspiration - a gentle but self destructive talent...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και κατι τελευταίο :τελικά τι μας διδάσκει η amy;Sometimes,LIFE is a losing game!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hfaistiwnas: Νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είχε ένα ιδιαίτερο ταλέντο.

    Χρήστος: Ευχαριστώ. Απλά έγραψα αυτά που πιστεύω.

    Alexandros Biohazardous: Είναι πολλοί οι παράγοντες που ωθούν κάποιον στα ναρκωτικά. Είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί το κάνουν.
    Ποιο ορθογραφικό λες;

    aizen999: Δυστυχώς δεν νομίζω ο θάνατος της Amy να είναι αρκετός για να προβληματιστεί κανείς για το θέμα των ναρκωτικών.

    Ανώνυμος: Δεν τα ήξερα αυτά τα στοιχεία. Το Love is a losing game είναι από τα αγαπημένα μου τραγούδια από την Amy.
    Όσο για το τελευταίο σου σχόλιο, είναι στο χέρι μας να μην είναι η ζωή losing game.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Voltsek Γράφεις:''Δεν ήμουν θανατικός θαυμαστής της...''

    Και σου λέω ότι ταιριάζει τέλεια με το δικό του μακάβριο τρόπο...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Alexandros Biohazardous: LOL! Τώρα το κατάλαβα. Το είχα ψάξει στο google αλλά επειδή πολλοί κάνουν αυτό το λάθος, το εμφάνιζε σαν σωστή έκφραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας