ομοφυλοφιλία gay lifestyle

Full time gay...

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 201001:47Voltsek

...όπως λέμε full time job. Ή στα ελληνικά, ομοφυλόφιλος πλήρης απασχόλησης. Έτσι μπορώ μόνο να χαρακτηρίσω κάποιους γνωστούς μου. Η ομοφυλοφιλία θεωρητικά είναι μόνο ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που δημιουργούν την προσωπικότητα του. Μερικοί όμως το εξυψώνουν ως το κύριο κομμάτι του εαυτού τους και χαράζουν την ζωή τους με βάση αυτό.

Για μερικούς gay η κύρια απασχόληση είναι να βρίσκουν γκόμενους ή να μιλάνε για αυτό το θέμα. Οι παρέες τους αποτελούνται κατά μεγαλύτερο ποσοστό, αν όχι αποκλειστικά, από άλλους gay ή λεσβίες, και οι συζητήσεις τους περιστρέφονται γύρω από το gay lifestyle και την gay ζωή. Για διασκέδαση επιλέγουν ασφαλώς τα σχετικά bar και club. Η ενημέρωση τους αφορά μόνο τις εξελίξεις πάνω σε κοινωνικά θέματα περί ομοφυλοφιλίας. Οτιδήποτε άλλο, που ανήκει στον "straight κόσμο", τους προκαλεί αδιαφορία και βαρεμάρα.

Είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την ζωή που θέλει. Εμένα απλώς μου προκαλεί έκπληξη αυτή η νοοτροπία. Πόσο gay μπορεί να είναι κανείς για να ασχολείται μόνο με αυτό; Σε ένα κόσμο τόσο πλούσιο από ερεθίσματα και τόσες επιλογές σε όλες τις πτυχές της ζωής, είναι κρίμα να έχεις μία μονόπλευρη οπτική γωνία. Να φιλτράρεις το περιβάλλον σου και να λαμβάνεις μόνο ένα κομμάτι αυτού...

Σε μία συζήτηση για να συμμετέχεις πρέπει να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις και εμπειρίες για να μπορείς να έχεις άποψη. Όπως επίσης να έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σου. Εκτός από τα γκομενικά, το gay pride και τον αφορισμό μας από τους παπάδες, υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα εκεί έξω που αξίζουν την προσοχή μας. Τέχνη, περιβάλλον, τεχνολογία... μία ανεξάντλητη πηγή θεμάτων που δεν προλαβαίνουμε να να αντιληφθούμε. Κι όμως αναλώνομαστε σε ότι έχει την ταμπέλα "gay".

Ισως σε ενδιαφερουν

20 σχόλια

  1. δεν θα παρω το μερος αυτων των ανθρωπων που περιγραφεις, αλλα καταλαβαινεις πως υπαρχουν και αντιστοιχοι στρεητ οι οποιοι ασχολουνται μονο με το ποδοσφαιρο, τη μενεγακη, κτλ κτλ κτλ.
    δεν εχει να κανει με το αν εισαι στρεητ ή γκεϊ αλλα με το ποσο θελεις να μαθεις πραγματα και να ασχοληθεις με την γνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hello guys,

    Πάει λίγος καιρός από τότε που έχω να γράψω στο site. Θα συμφωνήσω με τη θέση σου, Αιμίλιε, ότι ναι, υπάρχουν και άλλα θέματα με τα οποία να ασχολείται κανείς εκτός από την gay ζωή και ό,τι κακώς νομίζουμε ότι τη συνοδεύουν. Μέρος της ευθύνης για τον κοινωνικό αποκλεισμό των gay φέρουν οι ίδιοι. Εμείς οι ίδιοι. Αισθανόμαστε "διαφορετικοί" και όχι ως "συνηθισμένοι" άνθρωποι όπως οι υπόλοιποι. Συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο πολλές φορές που θυματοποιούμε τον ίδιο μας τον εαυτό, προβάλλοντας τη σεξουαλική μας ταυτότητα. Ωστόσο, εγώ πιστεύω ότι όπως κανείς από τους straight δεν αισθάνεται την ανάγκη να διαλαλεί ποια είναι η σεξουαλική του ταυτότητα, έτσι και εμείς δεν πρέπει να θέτουμε ως αυτοσκοπό μας τη δήλωση της ταυτότητας μας. Και φυσικά δεν πρέπει να κλείνουμε την ζωή μας στη μονομέρεια των gay ενασχολήσεων. Γιατί πριν και πάνω από όλα πρέπει να καταλάβουμε και εμείς οι ίδιοι να παραδεχτούμε ότι δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους ανθρώπους της κοινότητας που μας περιβάλλει. Ας κρατήσουμε τους ορίζοντες μας ανοιχτούς, όπως κάνουν και εκείνοι.

    Ανδριανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτά που έγραψες, εγώ θεωρώ ότι δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων.

    Προσπαθόντας λοιπόν, να τους κατανοήσω, θα πω ότι ίσως είναι κάτι που τους πονάει, και ίσως μια υποσυνείδητη προσπάθεια να περάσουν προς τα έξω ότι είναι φυσιολογική η ομοφυλοφιλία, και ότι δεν είναι άτομα του περιθωρίου.

    Τώρα δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή όχι, πάντως ίσως αυτό να 'χει τα ανάποδα αποτελέσματα, καθώς όπως πολύ σωστά διάβασα κάπου "Είμαστε άνθρωποι, που τυχαίνει να είμαστε ομοφυλόφιλοι" και όχι "Ομοφυλόφιλοι, που τυχαίνει να είμαστε και άνθρωποι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!
    Θα συμφωνήσω με dimitris.jp, όπως κάποιες κοπέλες ασχολούνται και μιλάνε μόνο για μαλλιά και νύχια, έτσι κάποιοι γκέι, είναι θέμα χαρακτήρα! Όχι το αν είσαι πολύ γκέι ή όχι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η ενημέρωση τους αφορά μόνο τις εξελίξεις πάνω σε κοινωνικά θέματα περί ομοφυλοφιλίας"

    ξέρω κι εγώ μια τέτοια κακομοίρα χαχαχα. Άποψη για άλλο θέμα καμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν μέρει θα συμφωνήσω... ωστόσο πρέπει να επισημάνω 1.Ότι η σεξουαλικότητα είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό μια προσωπικότητας και επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής του ατόμου.
    2. Όσο η κοινωνία αντιδρά και βάζει σοβαρά ρατσιστικά εμπόδια στην ένταξη των ομοφυλοφίλων τόσο η καταπιεσμένη έκφταση της διαφορετικότητας μπορεί να οδηγήσει στην υπερβολική έκφραση... ως αντίδραση στην πίεση που ασκείται από παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. " Για μερικούς στρέιτ η κύρια απασχόληση είναι να βρίσκουν γκόμενες ή να μιλάνε για αυτό το θέμα. Οι παρέες τους αποτελούνται αποκλειστικά από άλλους στρέιτ, και οι συζητήσεις τους περιστρέφονται γύρω από το στρέιτ lifestyle και την στρέιτ ζωή (ποδόσφαιρο, αλκοόλ, αμάξια κτλ). Για διασκέδαση επιλέγουν ασφαλώς τα σχετικά bar και club. Οτιδήποτε άλλο που ανήκει στον gay κόσμο τους προκαλεί αδιαφορία και βαρεμάρα."

    'Οπως βλέπεις μπορεί κανείς πολύ εύκολα να αντιστρέψει αυτό που έγραψες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. +fwnw me andriano kai epishs autes oi sofisties mas vgalane apo ton mesaiwna ;-)

    mixalhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι και μας ρίξανε στα δίχτυα της πολιτικής ορθότητας της κάθε κουνιοτράμπαλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mallon epeidh ksexasame autes tis sofisties pesame sta dixtua. ta logia den metrane. mono oi prakseis. opote kapou exoun valei kai autoi pou pesane sta dixtua to xeraki tous.

    mixalhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. gia pion les;;;
    o kathenas kani tis epiloges tou diladi zi opos goustari, opos nomizi oti pernai kala tipota den ine telio....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. gia olous mas. to fainomeno pou kollame se ena life style stis meres mas einai ena provlhma pou to vriskeis se olous tous an8rwpous.

    mixalhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα. Είναι μηχανισμός άμυνας. Περιθωριοποιούνται από αυτό που τους αγχώνει. Και τους αγχώνει το straight περιβάλλον. Λογικά έχουν βιώματα απόρριψης από straight ή φοβούνται ότι θα αποκτήσουν. Έχουν πονέσει ή φοβούνται ότι θα πονέσουν. Επομένως επιλέγουν ένα gay περιβάλλον που θα τους αποδεχτεί σίγουρα. Ουσιαστικά απομονώνονται από την υπάρχουσα κοινωνία γιατί δεν έχουν τη δύναμη να την αντιμετωπίσουν. Νοιώθουν μεν καλά επειδή μπορούν και μιλάνε με ομοιοπαθούντες αλλά σίγουρα θα ένοιωθαν πολύ καλύτερα αν μιλούσαν αβίαστα με όλους. Και αν έχει κάποια σημασία, είμαι ειδικός ψυχικής υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνω με dimitris.jp και lifetraveller.
    Με την ιδια λογικη και ο στρεητ που δεν ερχεται στο s-cape περιθωριοποειται(περιθωριοποιει?) απο τον γκει πληθυσμο.
    Δεν ειναι ετσι. Οι γκει ασχολουνται με την σεξουαλικοτητα ακριβως οσο και οι στρεητ απλως επειδη ειναι διαφορετικο μας φαινεται πιο εντονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζοντας το κείμενο νόμιζα ότι μπήκα σε λάθος μπλογκ! αφού έλεγξα δύο φορές, να φανταστείς!

    Αν όντως τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, συμφωνώ μαζί σου. Απλώς, ίσως κάποιοι από εμάς ασχολούνται λίγο περισσότερο για να εξισορροπήσουν τα διάφορα στραβά που τους συμβαίνουν στον εκεί έξω στρέητ κόσμο. Ή ακόμα, να ασχολούνται παραπάνω επειδή πιστεύουν ότι πράττοντας έτσι, ανήκουν "περισσότερο" στην γκέι κοινότητα. Αν υπάρχει τέτοια, στην χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. dimitris.jp: Έχεις δίκιο αλλά ο gay κόσμος είναι πιο περιορισμένος.

    Ανδριανός: Ασφαλώς φταίμε κι εμείς οι ίδιοι. Θα έλεγα ότι η ευθύνη είναι μοιρασμένη στα δύο.

    DiViNe: Έχεις δίκιο, είναι κατανοητό να θέλουν να το προβάλλουν όλο αυτό.

    Hfaistiwnas: Σίγουρα και η προσωπικότητα παίζει μεγάλο ρόλο.

    mahler76: Όλοι μας ξέρουμε και από μία τέτοια περίπτωση.

    life_traveller: Συμφωνώ και με τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. gay super hero: Χαχαχα!!! Πολύ καλό!

    Yris79: Ελπίζω να μην το πήρες προσωπικά. Δεν είσαι εσύ η πηγή έμπνευσης αυτού του post.

    mixalhs: Η αρρώστια του lifestyle είναι ένα υπάρκτό πρόβλημα δυστυχώς.

    straight: Πιστεύω ότι είναι λίγο και από τα δύο. Και θέμα χαρακτήρα αλλά και μηχανισμός άμυνας.

    Elementstv: Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ αλλά ούτε διαφωνώ κιόλας.

    another george blog: Γιατί σου προκάλεσε έκπληξη; Νόμιζες ότι κι εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία; Αυτό δεν ισχύει, όχι ότι θα ήταν κάτι κακό φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ίσως είχα σχηματίσει λάθος εντύπωση, ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας