gay pride

Artists For Athens Pride II

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 201002:45Voltsek

ARTISTS FOR ATHENS PRIDE II

Έκθεση - Δημοπρασία υπέρ του Athens Pride

Διάρκεια έκθεσης: 2 - 13 Φεβρουαρίου 2010

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή 12.00-20.00 & Σάββατο 12.00-17.00

Η γκαλερί The Breeder με μεγάλη χαρά σάς προσκαλεί στην δεύτερη ετήσια έκθεση και δημοπρασία έργων σύγχρονης τέχνης, τα έσοδα της οποίας θα πάνε εξ ολοκλήρου για την υποστήριξη του Athens Pride. Πληροφορίες για την έκθεση του 2009 μπορείτε να βρείτε στο www.athenspride.eu/afap/.

Φέτος, στους 22 καλλιτέχνες που δώρισαν αφιλοκερδώς σημαντικά έργα, συμπεριλαμβάνονται αξιόλογοι ξένοι, Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, καθώς και μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους δημιουργούς της ελληνικής εικαστικής σκηνής. Αντιπροσωπεύονται καταξιωμένοι καλλιτέχνες μέχρι και ανερχόμενα αστέρια που έχουν τύχει διεθνούς αναγνώρισης με ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές στις μεγαλύτερες εικαστικές διοργανώσεις, όπως οι Μπιενάλε της Αθήνας, της Βενετίας, της Αλεξάνδρειας, του Sao Paulo, κ.α., ενώ έργα τους βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες χρησιμοποιούν πρακτικές που καλύπτουν κάθε σύγχρονη εικαστική μορφή: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, σχέδιο, βίντεο-animation, κολλάζ, μεταξοτυπία και ψηφιακές τεχνικές.

Η έκθεση-δημοπρασία «Artists for Athens Pride», εκτός από υποδειγματική ανασκόπηση σύγχρονης τέχνης, προσφέρει σε φιλότεχνους και συλλέκτες τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ποιοτικά έργα σε εξαιρετικές τιμές, και συγχρόνως να υποστηρίξουν το κοινωνικό έργο του Athens Pride.
Έργα προσέφεραν οι καλλιτέχνες:

Στιβ Γιαννάκος, Zo' Charlton, Χρήστος Δεληδήμος, Χριστίνα Δημητριάδη, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Κατερίνα Κανά, Em Kei, Jeremy Kost, Kalup Linzy, Τέο Μιχαήλ, Ντόρα Οικονόμου, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μαρία & Ντόρα Παπαδημητρίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Poka-Yio, Γιώργος Σαπουντζής, Scott Treleaven, Sharon Thomas, Νίκος Χαραλαμπίδης, Πέτρος Χρυσοστόμου και Μανταλίνα Ψωμά. Τους ευχαριστούμε θερμότατα!

Λίγα λόγια για το Athens Pride:

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας «Athens Pride» (www.athenspride.eu) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2006 μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της πρώτης εκδήλωσής της, στις 25 Ιουνίου 2005 Η φετινή 6η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με παρέλαση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Παρόμοια Φεστιβάλ Pride διεξάγονται παγκοσμίως σε ανάμνηση των γεγονότων στο μπαρ «Στόουνγωλ» της Ν. Υόρκης, τις 28 Ιουνίου 1969, όταν για πρώτη φορά τραβεστί, γκέι και λεσβίες αντεπιτέθηκαν στις προσπάθειες καταστολής της έκφρασης της ομοερωτικής επιθυμίας τους.

Το Athens Pride, με διάφορες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του χρόνου, προβάλλει την θετική εικόνα και προωθεί την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, αμφί και τρανσεξουαλικών (LGBT) ατόμων, καταπολεμά τη διάκριση και τη σιωπή και διεκδικεί τα θεμελιώδη δικαιώματα. Το Athens Pride βασίζεται εξ ολοκλήρου στην εθελοντική εργασία, την αφιλοκερδή προσφορά υπηρεσιών, τις ιδιωτικές χορηγίες και τις προσωπικές δωρεές. Ωστόσο, το λειτουργικό κόστος αυξάνεται συνεχώς σε άμεση αναλογία με την αυξανόμενη προσέλευση του κόσμου και τις προσδοκίες όλων μας.

Ισως σε ενδιαφερουν

2 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας