ομοφυλοφιλία προσωπικά

Φίλος στο facebook

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 201002:14Voltsek

Πριν από αρκετό καιρό, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος πλέον, είχα επικοινωνία με ένα παιδί από την Αθήνα, ο οποίος ήταν gay. Μιλούσαμε για αρκετό καιρό μέσω msn αρχικά και αργότερα και τηλεφωνικά. Είχε αναπτυχθεί μία οικειότητα και μιλούσαμε για διάφορα θέματα.

Όταν πήγα στην Αθήνα πέρυσι το Πάσχα για ένα διήμερο και τον Ιούνιο για το gay pride, βρεθήκαμε και τις δύο φορές για ποτό. Τότε γνωριστήκαμε καλύτερα και άρχισε να αναπτύσσεται μία φιλία μεταξύ μας. Οπότε έπαψε να είναι άλλη μία επαφή στο msn αλλά ένας φίλος που είχα γνωρίσει πρόσωπο με πρόσωπο.

Πρόσφατα μιλήσαμε ξανά, μετά από ένα κάπως μεγάλο διάστημα και μεταξύ άλλων μου είπε ότι έσβησε όλους τους gay φίλους του από το προφίλ του στο facebook, συμπεριλαμβανομένου κι εμένα για να μην υποψιαστούν οι φίλοι του που δεν ξέρουν γι αυτόν, ότι είναι gay. Το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό. Κι εγώ προβληματίζομαι για τον ίδιο λόγο. Αλλά το να σβήσει κι εμένα κάπως μου φάνηκε. Είμαι gay και είμαι φίλος του. Ανήκω και στις δύο κατηγορίες αλλά εκείνος επέλεξε να δώσει βαρύτητα στην πρώτη. Δεν έδωσε σημασία στη σχέση που μας συνδέει αλλά στο σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Ίσως υπερβάλλω αλλά εγώ δεν θα έκανα το ίδιο. Είναι σαν να ντρέπεται για μένα, άσχετα αν και ο ίδιος έχει την ίδια ιδιαιτερότητα με μένα. Είμαι ο Αιμίλιος που τυχαίνει να είμαι gay και όχι το αντίθετο. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Ισως σε ενδιαφερουν

18 σχόλια

  1. Καλημέρα!
    Μπορεί να του την έδωσε και δεν το σκέφτηκε πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνησω με Ηφαιστιωνα! Αλλα μου αρεσε οπως το εθεσες ειμαστε πρωτα ανθρωποι και μετα γκει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε καρδιά μου αν είχες την υποψία ότι οι γονείς σου θα βρούν εύκολα το μπλόγκ σου και θα καταλάβαιναν πως είσαι αδερφή δεν θα το έσβηνες? Αν το παιδί φοβάται μην ανακαλυφθεί καλά έκανε.
    Εγώ ένα δεν καταλαβαίνω και τσαντίζομαι. Δεν μπορείς να είσαι φίλος του χωρίς να έχετε ο ένας τον άλλο στο facebook? Πότε θα καταλάβετε ότι αυτό το network δεν είναι η πραγματική ζωή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oloi exoume perasei apo fasi pou kaname malakies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήταν προτιμότερο να σβήσει τελείως τον λογαριασμό του στο Facebook παρά να σβήσει καλούς φίλους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ μεγάλη βαρύτητα δίνετε στο fb και στα ιντερνετικά... Πόσο δίκιο έχει ο/η μαηλερ76. Τι σημαίνει το ότι σε έσβησε από το μσν εφόσον όπως λες έχετε αναπτύξει μια παραπάνω επαφή; Αν η επικοινωνία σας άρχιζε και τέλειωνε σε αυτό να το καταλάβω αλλά δεδομένου ότι γνωρίζεστε καλύτερα κι έχετε τα κινητά σας τηλέφωνα για να τα λέτε, η όλη ανάρτηση μου φαίνεται...αλλοπρόσαλη - αν και παραδόξως θα συμφωνήσω με την κεντρική της ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ' αρχάς, με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο τα σχόλια ότι οι φιλίες και γενικά οι άνθρωπινες σχέσεις δεν χτίζονται μέσα από εικονικές καταστάσεις τύπου fb. Χρειάζεται άμεση, θερμή επαφή.

    Όσον, τώρα, αφορά στο παράπονό σου, Αιμίλιε, εγώ πρέπει να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα και εσένα αλλά και τον φίλο σου. Έχεις δίκαιο να το παίρνεις προσωπικά, σκεπτόμενος ότι είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαίωμα στις ανθρώπινες, διαπροσωπικές σχέσεις, οι οποίες αν μη τι άλλο δεν πρέπει να επισκιάζονται από ομοφοβικές προκαταλήψεις. Από την άλλη, καταλαβαίνω και τη φοβία του φίλου σου. Δεν είναι λίγο πράγμα να φοβάται κανείς τις συνέπειες που ενδεχομένως να έχει η πραγματική του ταυτότητα. Αυτό το ξέρω και εγώ σε προσωπικό επίπεδο. Μακάρι να μην υπήρχαν κοινωνικές εξαρτήσεις που να μας φόβιζαν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν. Και συχνά αυτές οι εξαρτήσεις καθορίζουν την ζωή μας.

    Α(νδριανός) -- σήμερα υπογράφω με το πλήρες όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω (δυστυχώς - τα έχει αυτά η ζωή βλέπετε) με τον mahler.
    Το facebook ήταν απλά ένα μέσο για να γνωρηστείτε και τίποτε άλλο. The real live is out there.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Το λαγωνικό
    αχαχαχα άτιμη ζωή σε έριξε να συμφωνείς μαζί μου χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασικά εγώ αυτό που κατάλαβα από τον voltsek είναι ότι επικεντρώνεται στο γεγονός που τον έσβησε από φίλο του ο άλλος στο fb λόγω του ότι είναι gay. Αυτό που θέλει να πει είναι ότι δεν ήταν απλά ένας gay που το έκανε add αλλά ένας φίλος που γνωρίστηκαν και από κοντά. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν έσβησε και τους φίλους του λόγω διαφορετικής σεξουαλικής ταυτότητας με την πλειοψηφία των υπολοίπων. Μπορεί να φαντάζει λίγο υπερβολικό αυτό από μέρους του voltsek αλλά και να καταλάβαιναν οι γονείς του ότι έχει κάποιον φίλο gay δεν είναι άξιο συζήτησης. Είναι κάτι φυσιολογικό και δεν θα έφταιγε ο γιος τους για τον φίλο του. Πάνω απ' όλα όπως έχει προαναφερθεί έιμαστε άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ειναι θεωρω δικαιωμα μου αιμιλιε να μη δινω δικαιωματα για την σεξουαλικη μπυ επολογη....και δεν ειναι οτι μαζι σου εχω καποιο θεμα ουτε οτι εκτιθεμαι με το να σ εχω φιλο στο fb.....το θεμα ειναι απλα οτι στη σχολη μου δε θελω να δωσω καποιο δικαιωμα...περασα πολλα,δε μου χαριστηκε κανεις σε οσα πετυχα στη ζωη μου...και δε θα εμποδισω την οποιαδηποτε λεξη να μπει εναντια στο στοχους που εχω θεσει για τη ζωη μου....αν επισης με ενιωθες φιλο σου...καθε φορα που εβρισκα σχεση δε θα μου τα εχωνες..ουτε θα με χλευαζες....και γενικα καποια ατομα θα τ απεφευγες...τεσπα ας μην επεκταθω περαιτερω...απλα το τηλ μου το χεις..και οποτε θες ας μου εστελνες...να σου υπενθυμισω απλα οτι με ξερεις το πολυ 2-3 μερες συγκεντρωτικα ...(αναφερομαι σ εκεινες που εχουμε συναντηθει)....κανουμε πολυ καλη παρεα....αλλα ως εκει....η λεξη φιλια ειναι κατι πολυ σημαντικο...και για να ελεγα οτι εισαι φιλος μου θα επρεπε να περασουν μηνες στενης γνωριμιας(ματια που δε βλεπονται)...αν οχι χρονια...ας μην παιζουμε με τις λεξεις!!!επισης θεωρω θρασσος να κραζεις εναν <> σου οπως τον αποκαλεις σε ενα μπλογκ που το διαβαζει...και δεν εχεις καν το θαρρος της γνωμης σου..να τον παρεις τηλεφωνο και να του τα πεις....νομιζω οτι απαντησα ικανοποιητικα σε καθε απορια σου......dimitris(i alliws mits!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hfaistiwnas & Elementstv: Δεν το νομίζω, το σκέφτηκε αρκετά πρώτα.

    mahler76 & Ανώνυμος#1 & Το λαγωνικό: Δεν με νοιάζει για το facebook. Το έγραψα απλά για να τονίζω που έδωσε την πρωταρχική σημασία.

    atas8alis: Αυτό είναι αλήθεια!

    Dynx: Δεν έχεις και άδικο. Η έχεις προφίλ ή δεν έχεις.

    Α(νδριανός): Δεν θα διαφωνήσω. Μάλλον και οι δύο πλευρές έχουν κάποιο δίκιο.

    Ανώνυμος#2: Εσύ κατάλαβες τι ήθελα να τονίσω. ;)

    Mits: Δεν σε έκραξα, απλώς εξέφρασα έναν προβληματισμό μου και ήξερα ότι κάποιοα στιγμή θα το διαβάσεις, οπότε δεν σου έκρυψα κάτι. Καταλαβαίνω ότι σε πείραξε, ίσως να έχεις δίκιο αλλά νομίζω ότι τα υπερβάλλεις λιγάκι. Anyway, τα υπόλοιπα τηλεφωνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ti perimeneis, vre mits!? Xesta!! Tzampa xalas ton xrono sou, kai to salio sou, agapite mou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αιμίλιε, είναι η πρώτη φορά που γράφω στο blog σου. Tον προβληματισμό σου, τα γιατί σου με λίγα λόγια, τα έχω βιώσει και εγώ στο παρελθόν.

    Φυσικά και σε καταλαβαίνω, ποτέ δεν έλεγε κάποιος σβήνω όλους τους φίλους μου που είναι ξανθοί ή λεπτοί ή ωραίοι ή μιας διαφορετικής φυλής ή ακόμη που οι γονείς τους είναι από άλλη χώρα.

    Δεν είπε όμως ότι εσένα σβήνω από το FaceBook αλλά όλους... Ανήκεις σε μια ομάδα ανθρώπων λοιπόν όπου ανήκει και ίδιος ο φίλος σου, μ' αυτόν τον τρόπο σβήνει και τον εαυτό του.

    Έχω την εντύπωση πως όλοι λίγο πολύ έχουμε πέσει στην παγίδα να σβήσουμε εαυτούς, ο λόγος; Πιθανών να μην αντέχουμε την απόρριψη και θα μου πείτε και ποιος την αντέχει? Θέλει ο καθένας τον δικό του χρόνο να βρει τον εαυτό του.
    Και είμαι σίγουρη ότι αυτό το παιδί στην Αθήνα μπορεί να είπε σε κάποιους ότι είμαι gay, αλλά ακόμη δεν το έχει πει στον εαυτό του. Να νιώσει πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος.

    Αν λοιπόν αυτό το παιδί χρειάζεται
    την κατανόηση του Αιμίλιου...?

    Κατερίνα από Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. gia s.. 8a 8la na s po oti s katalamvenno oti s pira3e afto.. nio8is oti s "xezi" kata kapio tropo.. katalavo episis aftn p sigoura pano stn apelpisia t na to kri4i s diagra4e gia na mn to ipo4iastoun.. omos mporouse na vri mia alli dikeologia gia to pos s exi filo.. alla nmz oti k ego 8a ekna to idio me afton gt k ego dn 8lo na ma8oun kti i diki m k i fili m.. efxaristo p diavases t sxolio m :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας