διασκέδαση ζωή

Χριστούγεννα όλο το χρόνο

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 201016:33Voltsek

Σήμερα είναι του Αΐ Γιάννη. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Αυτή η μέρα είναι και το τέλος των γιορτών. Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι οι καλύτερες. Υπάρχει ένα εορταστικό κλίμα, μία χαλαρή ατμόσφαιρα όπου όλοι μας ξεχνάμε τα προβληματά μας και νιώθουμε πιο χαλαροί. Βάζουμε νέους στόχους. Βρισκόμαστε με την οικογενειά μας και τους φίλους μας και η μόνη μας έννοια είναι να περάσουμε καλά. Υπάρχει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο κλίμα αγάπης, συμπόνιας και καλοσύνης. Ολά είναι πασπαλισμένα με την χρυσόσκονη της ανθρωπιάς.

Αυτό διαρκεί για 15 μέρες, ίσως και λίγο περισσότερο. Μόλις τελειώσουν οι γιορτές όμως τελειώνει και το εορταστικό κλιμα. Επιστρέφουμε στην γκρίζα καθημερινότητα και στην ρουτίνα και όλα γίνονται όπως πριν. Ξεχνάμε τους στόχους που έχουμε βάλει. Μας κυριεύει πάλι το άγχος, η βαρεμάρα και η μιζέρια. Κυκλοφορούμε αγέλαστοι και σοβαροί και νευριάζουμε με το παραμικρό. Ξαφνικά ξεχνάμε τον συνανθρωπό μας και το επίκεντρο της προσοχής μας είναι ο εαυτός μας. Από την μια στιγμή στην άλλη γινόμαστε διαφορετικοί άνθρωποι.

Είναι παράξενη νοοτροπία να γινόμαστε οι άνθρωποι που θέλουμε μόνο για λίγο και μετά να υιοθετούμε μία πιο μίζερη εκδοχή του εαυτού μας. Γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων όλο το χρόνο; Να αντιμετωπίζουμε την ζωή με μία θετική ματιά. Να δίνουμε σημασία μόνο στα πραγματικά σημαντικά πράγματα και να αδιαφορούμε για χαζομάρες. Να βλέπουμε την κάθε μέρα σαν γιορτή. Να χαιρόμαστε και να γλεντάμε με τους δικούς μας ανθρώπους χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη αφορμή. Να σκεφτόμαστε το καλό των άλλων και τις 365 μέρες του χρόνου. Αν το κάναμε αυτό, η ζωή όλων μας θα άλλαζε προς το καλύτερο και θα χαιρόμασταν περισσότερο κάθε στιγμή της.

Εγώ έχω ως στόχο, κάθε κάθε χρονιά να είναι καλυτερη από την προηγούμενη κι ευτυχώς το πετυχαίνω. Σας συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Μπορείς να έχεις μία υπέροχη χρονιά. Εσύ θα το αποφασίσεις αυτό και είναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις. Ας είναι το 1010 2010 η χρονιά όπου θα αναθεωρήσουμε την ζωή μας και θα αρχίσουμε να την εκτιμάμε περισσότερο.

Ισως σε ενδιαφερουν

6 σχόλια

  1. Nai, etsi einai. Tis meres tis gennisis tou Xristou, ksanagennietai i zoi mas. Meta epistrefoume, opos sosta les Voltsek, sti routina, tin pezotita, tin pagerila tis kathimerinotitas. Makari na ksera giati symbainei auto. Isos einai psyxologiko. Gia mena autes oi diakopes itan i eukairia na glitoso apo ena fovero eksamino sto Yale! Brika ton eauto mou, iremisa, evala kainourgious stoxous kai tora aisthanomai poly kalytera. Etoimos na ksekiniso kai pali. Euxomai to idio na aisthaneste kai oloi eseis kai to 2010 na ferei o,ti den efere to proigoumeno etos se sas.

    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστούγεννα όλο τον χρόνο; Δεν είν' άσχημη ιδέα :p Γουστάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την επιστροφή στη δουλειά.. περνάει το ωραίο κλίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος: Χαίρομαι που πέρασες καλά. Προσπάθησε να κρατήσεις αυτό το αίσθημα όλο τον χρόνο.

    Ιθάκη-man: Στο χέρι σου είναι να το κάνεις.

    Hfaistiwnas: Να καταργήσουμε και την δουλειά. Τι καλύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας