Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Τα καλύτερα Χριστούγεννα

Έκανα Χριστούγεννα στην Κοζάνη με την οικογενειά μου και τους φίλους μου. Ήταν καλά αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Απλά ακόμη μία επανάληψη των προηγούμενων ετών. Όμως μετά ακολούθησαν ονειρικές στιγμές που βάζουν τις φετινές γιορτές στην λίστα με τα καλύτερα Χριστούγεννα που έχω ζήσει.

Για τέσσερις μέρες έμεινα με το μωρό μου στο σπίτι του, μιας και οι γονείς του έλειπαν στο χωριό. Είμασταν σαν νεόνυμφοι στη νυφική σουίτα. Κάναμε ότι θέλαμε χωρίς να μας περιορίζει ο χρόνος, διάφορα καθήκοντα ή άλλες συνθήκες. Ένα βράδυ ήρθαν στο σπίτι μερικοί φίλοι για να γιορτάσουμε τα γενέθλια μου και περάσαμε τέλεια. Φάγαμε, ήπιαμε και σαχλαμαρίσαμε. Είναι από τις στιγμές που σου μένουν αξέχαστες.

Το αποκορύφωμα ήταν την τελευταία βραδιά. Εγώ και το μωρό μου, σε ένα ομορφα στολισμένο σπίτι, συντροφιά με ένα καλό κρασί και απαλή μουσική να παίζει. Τριγύρω αναμένα κεριά και το τζάκι να καίει και να να μας χαλαρώνει με την ζεστασιά του. Δεν μπορούσε να γίνει καλύτερο. Ήταν τόσο τέλεια που σκέφτεσαι ότι δεν είναι δυνατόν να ζεις κάτι τέτοιο. Όμως έγινε και είμαι ευγνώμων για αυτό. Η ζωή τελικά σου δίνει αυτό που επιθυμείς και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Το κακό είναι ότι τώρα γίνεται το εντελώς αντίθετο. Είμασταν συνέχεια μαζί αλλά τώρα θε είμαστε χώρια για περίπου δέκα μέρες. Οι αναμνήσεις όμως θα μου δίνουν την στήριξη που χρειάζεται για να περάσει αυτό το διάστημα.

6 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Για όσο κράτησε ήταν θεϊκό! Θα έρθουν και άλλα!!!

mahler76 είπε...

πάντα τέτοιααααα. Καλή Πρωτοχρονιά!

independant είπε...

Αυτά αξίζουν στη ζωή! Χαίρομαι για σας, και ταυτοχρόνως ζηλεύω (καλοπροαίρετα φυσικά). Να είστε πάντα έτσι και πάντα τέτοια! Απ' ότι φαίνεται πρέπει να νιώθετε αρκετά ο ένας για τον άλλον και αυτό είναι τέλειο(!!!) και εν μέρει σπάνιο...

Το λαγωνικό είπε...

Μπράβο, άντε και στα επόμενα να έρθουν σύντομα.
Καλή Χρονιά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Voltsek είπε...

Hfaistiwnas: Ήταν πραγματικά τέλειο. Μακάρι να έρθουν κι άλλα τέτοια και για μένα και για σένα.

mahler76: Και σε σένα!

independant: Βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο. Σου εύχομαι να βρεις κι εσύ αυτό που ψάχνεις.

Το λαγωνικό: Να 'σαι καλά. Και σε σένα τα καλύτερα εύχομαι.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS: Καλή χρονιά να έχουμε!