επικαιρότητα

Σκατά στα μούτρα τους!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 200918:10Voltsek

Μέρες που είναι, θα ήταν αναπόφευκτο το blog μου να μην αποκτήσει πολιτική χροιά. Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με αυτά, αλλά δεν με αφήνουν και εντελώς αδιάφορο. Σκέφτηκα να μην πάω να ψηφίσω αλλά τελικά άλλαξα γνώμη. Θέλω να εκμεταλλευτώ το δικαίωμα μου αυτό. Είναι μία μορφή δύναμης που έχει ο κόσμος. Δεν ξέρω ακόμα τι θα ψηφίσω αλλά είμαι σίγουρος τι ΔΕΝ θα ψηφίσω και αυτό είναι κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα. Καλύτερα να μου κοπούν τα χέρια.

Τους ακούω να μιλάνε στις προεκλογικές τους εκστρατείες και νιώθω αηδία. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Η κυβέρνηση ζητάει μία 2η ευκαιρία για να κάνει έργα. Τόσα χρόνια τι περίμενε δηλαδή; Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους πρώτους και υπόσχεται πολλά. Λες και όταν ήταν κάποτε αυτοί στην εξουσία δεν πήγαν όλα από το κακό στο χειρότερο. Για μένα δεν υπάρχουν δύο κόμματα αλλά ένα σε διαφορετικές αποχρώσεις, μπλε και πράσινο. Απλώς αγωνίζονται για το ποιος θα φάει τα πιο πολλά.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το λάθος είναι και δικό μας, των ψηφοφόρων δηλαδή. Οι πολιτικοί, κοιτάνε τον εαυτό τους. Δεν είναι οι μόνοι που το κάνουν αυτό. Εμείς όμως γιατί τους ψηφίζουμε συνέχεια; Κάθε φορά που γίνονται εκλογές, τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν πάνω από το 75% των ψήφων. Είναι σαν να μας λέει κάποιος "Θέλω να σε κλέβω, να σε εκμεταλεύομαι, να περνάω καλά εις βάρος σου" κι εμείς να τον στηρίζουμε. Απορώ, τόσο λίγο μυαλό έχουμε; Υπάρχουν κι άλλα κόμματα, δεν είναι μόνο δύο. Στην τελική υπάρχει το λευκό ή η αποχή, αν κάποιος δεν θέλει να υποστηρίξει κανένα κόμμα.

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο κυρίως για τους μεγαλύτερους, να αλλάξουν συνήθειες και να μην ψηφίσουν το κόμμα που υποστήριζαν πολλά χρόνια. Αλλά πρέπει να συμβαδίζουμε με την εποχή μας. Άλλωστε δεν ψηφίζουμε για τον νικητή του X-factor αλλά για το ποιος θα κυβερνήσει την χώρα μας και θα επηρεάσει τις ζωές μας. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε έναν Παπανδρέου ή έναν Καραμανλή πάνω από το κεφάλι μας. Έχω πολλές ελπίδες όμως για τις νεότερες γενιές. Εμείς οι νεότεροι έχουμε επίγνωση του τι γίνεται γύρω μας και θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση. Αρκετοί μου έχουν πει ότι δεν θα ψηφίσουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και χαίρομαι ιδιαιτέρως.

Ένας φίλος μου που θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, μου είπε: "Αφού αυτό το κόμμα θα κερδίσει στις εκλογές, όλοι το ξέρουν". Δηλαδή αν ένα έγκλημα είναι αναπόφευκτο, πρέπει να βοηθήσουμε κι εμείς;

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι η σωτηρία μας δεν βρίσκεται στα χέρια αυτών των δύο "κυρίων"; Η παιδεία είναι ανύπαρκτη, ο τομέας της υγείας είναι άθλιος, η ανεργία μεγαλώνει, η εγκληματικότητα αυξάνεται, οι τιμές ανεβαίνουν, το περιβάλλον συνεχώς καταστρέφεται, κάθε μέρα αποκαλύπτονται νέα σκάνδαλα... και η λίστα συνεχίζεται... Διαφθορά, εγκληματικότητα, μίζες, τα δάση καίγονται, οι αστυνομικοί σκοτώνουν εφήβους, οι μετανάστες βασανίζονται, οι εγκληματίες αθωώνονται, το Βατοπαίδι, η Siemens, οι κουμπάροι, ο Ζαχόπουλος, οι υποκλοπές... Τι άλλο χρειάζεται για να διαπιστώσουμε ότι τα κόμματα αυτά θα είναι η καταστροφή μας;

Πάρτε την σωστή απόφαση: Μην ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ. Δώστε την ευκαιρία στα μικρότερα κόμματα να ακουστούν. Χρειαζόμαστε επειγόντως μία αλλαγή.

Ισως σε ενδιαφερουν

13 σχόλια

  1. Ωραίος! Μια χαρά τα λες! Γεννημένος ρήτορας! Και συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρέπει να ψηφίζουμε αυτούς που θέλουμε να μας στηρίζουν και όχι αυτούς που πιστεύουμε ότι θα νικήσουν! Μήπως να κατέβαινες στην πολιτική; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη σκέφτομαι που θα τη ρίξω και θα πιάσει τόπο.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι για επισήμανση, η ψήφοι προς κόμματα που δεν θα μπούνε τελικά στην βουλή αθροίζονται (μερικώς) υπέρ του πρώτου, βασή του σημερινού εκλογικού νόμου. Όποτε ψηφίστε κάποιον που έχει σίγουρη την είσοδο στην βουλή (εγώ προσωπικά δίνω ΣΥΡΙΖΑ, και ελπίζω για το καλύτερο :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά η κυβέρνηση ζητάει μια τρίτη ευκαιρία για να κάνει αυτά που ΔΕΝ έκανε τις δύο πρώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ βαθιά η διαπλοκή των κομμάτων -και ιδίως των "μεγάλων"- με τους ίδιους πολίτες... πολλά τα μικροσυμφέροντα που περιμένουν να εξυπηρετηθούν στο τριτοκοσμικό μοντέλο κράτους που έχουμε χτίσει! Ίσως κάτι αλλάξει αυτή την φορά... υπάρχουν και ιστορικές συγκυρίες στις οποίες πραγματοποιούνται -όσο και αν φαίνεται απίστευτο- αλλαγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιατι πιστευετε οτι τα αλλα κομματα θα εκαναν κατι?πιστευω ειτε το κκε ειτε ο συριζα ειτε ο λαος αν εβγαινε τα ιδια θα εκαναν....οταν εισαι εκτος ολα ωραια τα λες...οταν μπεις στην 1 γραμμη εκει ειναι τα δυσκολα...καταρχην εμεις δεν ειμαστε σωστοι οταν αποφευγουμε την φορολογια...οταν το 80% ειναι φοροφυγαδες πως θα βελτιωθουν τα πραγματα. κτλ....πρεπει να αλλαξουν η ανθρωποι πρωτα....και τα 2 μεγαλα κομματα δεν ειναι το ιδιο...στην εποχη που ηταν το πασοκ...κανενα προιον δεν ειχε ανεβει...δεν ειχαμε τοσο χαος οσο τωρα...μπορει να εκλεβε το κομμα αλλα εδινε και σε εμας κατι...τωρα κλεβει μονο για την παρτη του η κυβερνηση αυτη...ΠΑΓΩΜΑ μισθων λενε εννοω τα προιοντα θα ανεβαινουν ...αυτο με κουφανε που ειπε....εννοω χαραμιζει τα χρηματα αλλου ...ελεος.....εδωσε 28δις στης πλουσιες τραπεζες που αυτες δεν της εχουν αναγκη...τζαμπα χρηματα πηγαν εκει...τι να πω...απλα μαλλον κανενας δεν μπορει να κανει κατι καλο....καμοια κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ δεν θα συμφωνήσω,θα χαρακτηρίσω δε την ανάρτηση αρκετά λαϊκίστικη και επιφανειακού επιπέδου!συγγνώμη αλλά της λείπουν πολλά,μάλλον χρειάζεται να ενημερωθείς καλύτερα και σωστότερα.
    Η εκλογές αυτές είναι η πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα είδαμε και τα μικρά κόμματα πόσο υπεύθυνα συμπεριφέρονται.

    Αν τα μικρά κόμματα έπαιζαν το ρόλο τους όπως πρέπει (αντί να μας εκβιάζουν κι αυτοί να τους ψηφίσουμε μόνο και μόνο για να τιμωρήσουμε τους "μεγάλους") δεν θα είχαμε τα χάλια που έχουμε ούτε τα μεγάλα κόμματα θα λειτουργούσαν με τον τρόπο που λειτουργούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. simple reader: Ευχαριστώ πολύ. Ποτέ δε θα έμπλεκα με την πολιτική επειδή όσο καλές προθέσεις και να έχεις, σε αλλάζει το σύστημα.

    Hfaistiwnas: Φοβάμαι ότι όπου και να τη ρίξεις, χαμένη θα πάει.

    Iskadar: Δεν το ήξερα αυτό, ευχαριστώ.

    another george blog: Ναι, έχεις δίκιο.

    life_traveller: Δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα.

    Ανώνυμος: Μπορεί να μην κάνουν κάτι και τα άλλα κόμματα αλλά ας τα δοκιμάσουμε. Το θέμα δεν είναι πιο απο τα 2 κόμματα είναι περισσότερο η λιγότερο σκάρτο αλλά ότι είναι και τα 2.

    Ephemeron: Ευχαριστώ πολύ.

    Owain Glyndwr: Είπα από την αρχή ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Τα λέω όπως τα αντιλαμβάνεται ένας απλός πολίτης. Αλλά δεν νόμιζω ότι πέφτω και πολύ έξω σε αυτά που γράφω.

    gay super hero: Όλοι τα ίδια σκατά είναι. Αλλά τουλάχιστον να γίνει μία αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν είναι θέμα βαθειάς πολιτικής μα οι πολίτες νομίζω θα έπρεπε να ενημερώνονται και να σκέφτονται περισσότερο,αυτό δεν το λέω για σένα μόνο αλλά γενικά,είναι ένα από τα συμπεράσματα που επιβεβαίωσα στις εκλογές αυτές...παραείμαστε επιπόλαιοι ως λαός και τόσο πολύ δεν κάνει (επαναλαμβάνω γενίκή διαπίστωση,μην αρχίσεις κι εσύ να με χαρακτηρίζεις με τα χαριτωμένα κάποιων λασπολόγων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επίσης ας προσέχαμε όχι μόνο το κόμμα αλλά και τους υποψηφίους βουλευτές (ή τοπικούς άρχοντες) που ψηφίζουμε!κι αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό,τα καθαρά ψηφοδέλτια είναι θέμα όλων μας και όχι μόνο του κομματικού μηχανισμού ή των αρχηγών.Είναι κρίμα να βλέπεις να εκλέγονται μαφιόζοι και οι αξιόλογοι να μένουν απέξω!κι αυτό το λέω πραγματικά για όλα τα κόμματα!(όχι βέβαια για όλους τους βουλευτές,εννοώ ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν μικρο- ή μέγαλο- μαφιόζοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Owain Glyndwr: Σωστή η αποψή σου. Οσό για τους χαρακτηρισμούς, ποτέ δεν θα σε έβριζα. Σέβομαι τις απόψεις όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας