δικαιώματα επικαιρότητα

Ισχυρό πλήγμα για τα δικαιώματα των gay

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 201319:15Voltsek

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν χθες τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων παγκοσμίως καθώς κρίθηκε παράνομη η ομοφυλοφιλία από το Εθνικό Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, ανατρέποντας απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου του 2009 με την οποία αποποινικοποιούνταν η σεξουαλική πράξη μεταξύ ομοφύλων. Και στην Αυστραλία, όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με απόφασή του την Πέμπτη απαγόρευσε τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε ότι μόνο η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τον σχετικό νόμο κι αποφάνθηκε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της πρωτεύουσας υπερέβη τις εξουσίες του με την έκδοση της σχετικής απόφασης πριν από τέσσερα χρόνια.

"Δεν πρόκειται για μια οπισθοδρομική απόφαση. Όλες οι κοινότητες -μουσουλμάνοι, χριστιανοί, η πλειονότητα των ινδουιστών- είχαν προσφύγει κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της πρωτεύουσας", δήλωσε μετά την απόφαση στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου δικηγόρος που εκπροσωπεί μία μουσουλμανική φιλανθρωπική οργάνωση.

Το Άρθρο 377 του ινδικού ποινικού κώδικα απαγορεύει "το σεξ ενάντια στον φυσικό τρόπο", κάτι που θεωρείται ευρέως ότι αναφέρεται στο ομοφυλοφιλικό σεξ και τιμωρείται με δεκαετή ποινή κάθειρξης. Ο νόμος αυτός ισχύει εδώ και 148 χρόνια, από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Η απόφαση του Εθνικού Ανώτατου Δικαστηρίου προκάλεσε φυσικά έκπληξη στους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που ανέμεναν ότι το δικαστήριο θα επικύρωνε την απόφαση-ορόσημο του 2009.

Στην απόφαση του 2009, το Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Δελχί περιέγραφε το επίμαχο Άρθρο 377 ως μεροληπτικό κι ανέφερε ότι το ομοφυλοφιλικό σεξ μεταξύ συναινούντων ενηλίκων δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έγκλημα.

Πηγή: www.avgi.gr

Ισως σε ενδιαφερουν

2 σχόλια

  1. pwpw tous kahmenous fantasou,de ftanei pou einei duskolo na peis o idios thn alh8eia twra einai kai paranomo!!!H zwh ekeinwn de mporei na ginei pio dramatikh!!!Ama einai paranomh kai h agaph metaksu an8rwpwn......Egw 8a allaza polh!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας