επικαιρότητα ομοφοβία

Τον σκότωσαν γιατί ήταν gay

Τρίτη 14 Μαΐου 201313:33Voltsek

Ένας Ρώσος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου επειδή αποκάλυψε στους φίλους του ότι ήταν gay. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους ανακριτές ήταν θύμα μιας ομοφοβικής συμμορίας. Ο Ρώσος έφερε σοβαρά τραύματα από την επίθεση σε όλο του το σώμα συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών του οργάνων. 

«Το κίνητρο του εγκλήματος ήταν ο μη παραδοσιακός σεξουαλικός προσανατολισμός του θύματος», δήλωσε οΑντρεϊ Γκαπτσένκο, επικεφαλής ερευνητής της Αστυνομίας, που πρόσθεσε ότι δυο φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν και ένας τρίτος είναι μάρτυρας της επίθεσης.

Το γυμνό σώμα του 23χρονου ανακαλύφθηκε στην αυλή ενός διαμερίσματος στο Βολγκοκραντ στις 10 Μαΐου, μια μέρα μετά την επέτειο της Ημέρας της Νίκης στην Ρωσία, στην οποία γιορτάζεται το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με έναν από τους δυο υπόπτους, το θύμα αποκάλυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος στους φίλους του οι οποίοι έπιναν μπύρα σε ένα παγκάκι. Οι φίλοι του σύμφωνα με μάρτυρες για να τον χλευάσουν τον ανάγκασαν να γυρίσει σπίτι του γυμνός την ώρα που εκείνοι έσκιζαν τα ρούχα του. «Όταν τελείωσαν οι άντρες αποφάσισαν ότι έκαναν αρκετά», περιγράφει ο Γκαπτσένκο.

Το κεφάλι του θύματος συνεθλίβη από μια πέτρα 20 κιλών και το σώμα του ήταν εμφανώς βιασμένο από μπουκάλια μπύρας σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Οι δράστες ανεπιτυχώς προσπάθησαν να κάψουν το σώμα του θύματος βάζοντάς το πάνω σε χαρτόνια και βάζοντας φωτιά.

Αφού επιτέθηκαν βίαια στο θύμα, οι άντρες έφυγαν και στην συνέχεια επέστρεψαν γιατί θεώρησαν ότι το θύμα θα καλούσε την αστυνομία εάν ανακτούσε τις αισθήσεις του. Γυρνώντας πίσω λοιπόν χτύπησαν το θύμα μέχρι θανάτου. Ένας από τους υπόπτους πήρε την πέτρα και χτύπησε 8 φορές το κεφάλι του θύματος.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 ύποπτοι στην υπόθεση: Ένας 22χρονος που ήταν συμμαθητής του θύματος και ένας 27χρονος φίλος του, που έχει ιστορικό κλοπών. Σύμφωνα με τον ανακριτή, ο τελευταίος ομολόγησε τον φόνο. Ένας τρίτος αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας της επίθεσης κατά την έρευνα. Εάν καταδικαστούν οι δράστες αντιμετωπίζουν έως και 15 χρόνια φυλακή.

Η αστυνομία δηλώνει ότι η ομοφοβία ως κίνητρο του εγκλήματος είναι σπάνια στην Ρωσία καθώς οι περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται ως τοπικά εγκλήματα.

Ο Νικολάι Αλεξέγιεφ, επικεφαλής της κοινότητας LGBT, δήλωσε στο Interfax ότι θα εργαστεί ώστε τα εγκλήματα μίσους για τον σεξουαλικό προσανατολισμό να τιμωρούνται αυστηρά. «Το βίαιο περιστατικό που συνέβη στο Βολγκογκραντ, δείχνει τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης εθνικής ομοφοβικής πολιτικής, που εφαρμόστηκε με την απαγόρευση της προώθησης της ομοφυλοφιλίας. Εάν η πολιτική δεν αλλάξει θα έχουμε κάθε χρόνο περισσότερα εγκλήματα», εξήγησε ο Ρώσος.

Πηγή: tvkosmos.gr

Ισως σε ενδιαφερουν

2 σχόλια

  1. Πραγματικά ντροπιαστικό το γεγονός ότι στον κόσμο του 2013 γίνονται ακόμη τέτοια απαίσια ρατσιστικά εγκλήματα. Το πόσο "ανώτερο" μπορεί να νιώσει ένα διεστραμμένο μυαλό πραγματοποιώντας ένα ειδεχθές έγκλημα είναι αληθινά αποκρουστικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας