επικαιρότητα ομοφοβία

Ο προπονητής της «Σκουάντρα Ατζούρα» στηρίζει τους gay ποδοσφαιριστές!

Πέμπτη 26 Απριλίου 201213:50Voltsek

Εντύπωση προκαλούν οι απόψεις του προπονητή της Εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος στην εισαγωγή του βιβλίου «Ο ερωτευμένος πρωταθλητής», του δημοσιογράφου Αλεσσάντρο Τσέκι Παόνε, στήριξε τους gay ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα τους παρότρυνε να «ζουν χωρίς προβλήματα τη σεξουαλική τους ταυτότητα» και συμπλήρωσε πως «δεν αποκλείεται σύντομα κάποιος παίκτης να κάνει coming out, να αποκαλύψει χωρίς κανένα πρόβλημα τον σεξουαλικό του προσανατολισμό».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «η ομοφοβία είναι ρατσισμός, πρέπει να γίνει ένα επιπλέον βήμα για να προστατευθεί η αυτοδιάθεση των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών. Στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου συνεχίζουν να υπάρχουν ταμπού κατά της ομοφυλοφιλίας, ενώ ο καθένας πρέπει να ζει ελεύθερα τον εαυτό του, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά του».

«Όλοι πρέπει να προσφέρουν τη συμβολή τους, ώστε να αναπτυχθεί μια κουλτούρα του αθλητισμού που να σέβεται το κάθε άτομο και κάθε εκδήλωση της βαθύτερης αλήθειας και ελευθερίας του», κατέληξε ο Πραντέλι.

Ισως σε ενδιαφερουν

1 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας