επικαιρότητα ομοφυλοφιλία

Ο Zachary Quinto είναι gay!

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 201104:40Voltsek

Ο γοητευτικός ηθοποιός Zachary Quinto, γνωστός από την σειρά Heroes και την τελευταία ταινία Star Trek, αποκάλυψε πριν λίγες μέρες σε συνεντευξή του στο περιοδικό New York Magazine, ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η αποκάλυψη έγινε με πολύ διακριτικό τρόπο, χαρακτηρίζοντας απλά τον εαυτό του ως "έναν gay άντρα" στα πλαίσια της συζήτησης για την συμμετοχή του στο έργο Angels in America, όπου υποδύεται έναν ομοφυλόφιλο. Έτσι απλά, χωρίς να το κάνει μεγάλο θέμα και χωρίς σπουδαίες δηλώσεις, όπως θα έπρεπε άλλωστε να γίνεται.

Ο Zachary έχει υποδυθεί αρκετές φορές τον ρόλο του gay άντρα σε ταινίες που έχει κάνει στο παρελθόν. Επίσης ήταν φανερός υποστηρικτής για τα δικαιώματα των gay, πριν ακόμη κάνει το coming out. Τα παραπάνω είχαν προκαλέσει πολλές υποψίες και συζητήσεις για την σεξουαλική ταυτότητα του ηθοποιού, τα οποία όμως απέρριπτε μέχρι τώρα.

Στη συνέντευξή δήλωσε ακόμη: "Ως ομοφυλόφιλος άνδρας, αισθάνομαι ότι υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει και υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να εξεταστούν και να αντιμετωπιστούν".

Το γεγονός που τον ώθησε να κάνει το coming out, ήταν η αυτοκτονία του δεκατετράχρονου Jamey Rodemeyer, ο οποίος ήταν gay και έφτασε στο σημείο να δώσει τέλος στη ζωή του εξαιτίας της λεκτικής βίας και των συνεχών πειραγμάτων από τους συνομηλικούς του, λόγω της ιδιαιτεροτητάς του.

Στο προσωπικό του blog ο Zachary Quinto αναφέρει: "Όταν ανακάλυψα ότι ο Jamey Rodemeyer αυτοκτόνησε, ένιωσα βαθιά προβληματισμένος. [...] Aλλά μέσω του θανάτου του Jamey, έγινε σαφές σε μια στιγμή ότι το να ζεις μια gay ζωή χωρίς να το παραδέχεσαι δημοσίως απλά δεν είναι αρκετό για να γίνει οποιαδήποτε σημαντική συμβολή στο τεράστιο έργο που βρίσκεται μπροστά μας στο δρόμο προς την πλήρη ισότητα. Η κοινωνία μας χρειάζεται να αναγνωρίσει την ανάγκη για αδιαμφισβήτητη πολιτική ισότητα των gay, lesbian, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών πολιτών αυτής της χώρας. Τα παιδιά πρέπει να σταματήσουν να αφαιρούν την ίδια τους τη ζωή, επειδή αισθάνονται άχρηστοι εξαιτίας της σκληρής και ανελέητης βίας. [...] Η ζωή του Jamey Rodemeyer άλλαξε την δική μου. Και ενώ ο θάνατός του με κάνει να σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να το είχα κάνει αυτό νωρίτερα - του είμαι αιώνια ευγνώμων για το ότι έγινε ο καταλύτης για την αλλαγή μέσα μου. Τώρα μπορώ μόνο να ελπίζω ότι θα γίνω κι εγώ ο ίδιος καταλύτης έστω και για ένα μόνο άτομο σε αυτό τον κόσμο..."

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.






Προσωπικό σχόλιο
Χαίρομαι πολύ κάθε φορά που ένας διάσημος αποφασίζει να αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος. Γίνονται το παράδειγμα και πιστεύω δίνουν κουράγιο και θάρρος σε κάθε νέο παιδί που προσπαθεί να αποδεχτει την σεξουαλικότητα του. Είναι ένα ακόμη βήμα για την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας από την κοινωνία.

Ισως σε ενδιαφερουν

7 σχόλια

  1. Μπράβο του. Παράδειγμα προς μίμηση. Δεν σχολιάζω το κάλλος του νεαρού διότι δεν είναι επί της παρούσης.... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o james ηταν και vlogger στο yutube,πραγμα που παλλον δε βοηθησε οσον αφορα την 'ορατοτητα' του...για μενα αυτο δεν ειναι αυτοκτονια,αλλα φονος.Οταν μεθοδικα οδηγεις καποιον στην καταθλιψη και την αυτοκτονια,πρεπει να υπαρχουν ποινικες ευθυνες.Αλλα σε ποιους?στα παιδια-ρομποτακια που κανουν τις ομοφοβικες μαλακιες που εμαθαν απο τους γονεις τους?Οι γονεις τους που τα εμαθα απο την εκκλησια και τους δικους τους γονεις? η το σχολειο που δεν εκανε απολυτως τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι οσο για τον zac, καλος ειναι αν και δεν νομιζω οτι θα τον ξαναδουμε σε ταινια!(αν κρινω απο τον rupert everett)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hfaistiwnas: Τώρα που έμαθα ότι gay, η φαντασία οργιάζει!!!

    Το Λαγωνικό: Είναι αρκετά sexy πράγματι, σκέφτηκα όμως ότι θα ήταν καλύτερα να επικεντρωθώ στο πιο ουσιαστικό κομμάτι.

    aizen999: Συμφωνώ μαζί σου. Όταν κάποιος με τα λεγομενά του και τις πράξεις του, οδηγεί έναν άνθρωπο στην αυτοκτονία, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Είναι δύσκολο όμως να βρεις τους υπεύθυνους και να τους κάνεις να πληρώσουν. Το πρόβλημα έχει τις ρίζες του πολύ βαθιά.

    Όσο για την καριέρα του, δεν νομίζω να λειτουργήσει αρνητικά το coming out. Πλέον υπάρχουν αρκετοί ηθοποιοί που έχουν δηλώσει την σεξουαλική τους ταυτότητα. Κι ο Rupert Everett έκανε πολλά και μετά την αποκαλυψή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεός!!!!!

    και sexy!
    και αρρενωπος!
    και out!

    Πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας