επικαιρότητα

Αγανακτισμένοι!!!

Παρασκευή 3 Ιουνίου 201116:10Voltsek

Σε αυτό το post θα αναφερθώ, όπως είναι φανερό και απο τον τίτλο, στους Αγανακτισμένους, όπως αυτοαποκαλούνται τα άτομα που μαζεύονται στις μεγάλες πόλεις και διαδηλώνουν ειρηνικά, συζητάνε και προσπαθούν να κάνουν κάτι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Χωρίς κόμματα, χωρίς παρατάξεις, μόνο απλοί πολίτες που δεν ανέχονται άλλο την εκμετάλευση και τα ψέματα.



Καιρός ήταν να γίνει κάτι τέτοιο. Το θεωρώ πολύ ελπιδοφόρο που έστω και λίγο αργά, ο κόσμος ξύπνησε και αποφάσισε να δείξει την δυσαρέσκεια του στα γεγονότα των ημερών. Χιλιάδες άτομα, καθημερινά, δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα στην Αθήνα, στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, προσπαθώντας να κερδίσουν πίσω τη χαμένη δύναμη του λαού.



Προσπαθώ κι εγώ όσο μπορώ και μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου να πηγαίνω και να τους ακούω. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό από αυτές τις συγκεντρώσεις. Γι αυτό και προτείνω στον καθένα ξεχωριστά, να ενισχύει με την παρουσία του αυτές τις διαδηλώσεις.



Η σελίδα των Αγανακτισμένων στο facebook εδώ.
To blog των Αγανακτισμένων της Θεσσαλονίκης εδώ.

Ισως σε ενδιαφερουν

5 σχόλια

  1. Δεν υπάρχει εξέγερση, ακόμα λιγότερο επανάσταση χωρίς πρόγραμμα. Στην περίπτωση της Ελλάδας:

    1) επαναδιαπραγμάτευση
    2) επιμήκυνση με επιτόκιο Γερμανίας
    3) επαναπατρισμός κεφαλαίων
    4) επανεκκίνηση της αναπτυξιακής προσπάθειας
    5) εξυγίανση του δημοσιoνομικού
    6) εκποίηση της μη κερδοφόρας δημόσιας περιουσίας
    7) πάταξη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ της φοροδιαφυγής
    ΔΕΝ αγγίζουμε μισθούς/συντάξεις.
    ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ τους ενόχους.
    Και θα τολμούσα να προσθέσω: πραγματικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ εκλογές (όχι μαγειρέματα).
    Ξενούδης
    http://xenoudis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μένα το όλο θέμα είναι μια μόδα.

    Ναι, ωραία, είναι "καλό" πού επιτέλους ο κόσμος μαζεύεται στις πλατείες και εντάξει μωρέ, είμαστε πολλοί, α, να και τα παιδιά, ακόμα περισσότεροι και τώρα μουτζώστε όλοι τη Βουλή,έφερες καφέ, ναι και εγώ τσιγάρα, κολοσύστημα κολοκοινωνία, κολομέγκατσάνελ και λοιπά.

    Και;

    Δεν θα γίνει τίποτα. Απολύτως.

    Απλά είναι μια παρηγοριά απο τους "αγανακτισμένους" προς τους "αγανακτισμένους" οτι και καλά κάτι θα γίνει.
    Και μετά απο ενα διάστημα όλοι θα διαλυθούν ήσυχα όπως ήρθαν.

    Οι πολιτικοί τα ξέρουν κάτι τέτοια. Θα το παίξουν το παιχνίδι και θα νικήσουν. Δυστυχώς. Αλλά αυτό πού μού τη δίνει περισσότερο είναι οτι οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν γιατί πηγαίνουν. Ωραία, πήγες για τα άδικα μέτρα. Τι σημαίνει αυτό; Πάς για την συνειδητοποίηση ή για την αλλαγή; Δεν αλλάζει τίποτα θα μου πεις. Ε, τότε γιατί πας; Επειδή κατάλαβες οτι σε δουλεύουν χρόνια και βγήκες επιτέλους να το φωνάξεις; Μη χάνετε τζάμπα τον καιρό σας παιδιά,μόνο κακό στον τουρισμό και στην εικόνα της χώρας κάνετε. Τα πράγματα είναι απο καιρό συμφωνημένα.Καλύτερα τα μπανια στην Χαλκιδική παρά συγκέντρωση χωρίς προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από μόνες τους οι συγκεντρώσεις εκπέμπουν μήνυμα θετικό, αλλά χωρίς καθοδήγηση και πρόγραμμα θα εκφυλιστούν.
    η καρδιά του προβλήματος είναι μία: όταν θιγούν ή κινδυνεύουν να θιγούν τα μεγάλα συμφέροντα, τότε θα υπάρξει αλλαγή.
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξενούδης (& Ηφαιστίωνας): Θα συμφωνήσω μαζί σου. Τα βήματα που αναφέρεις είναι πολύ σωστά και αν τα ακολουθούσαμε, πιθανόν να βγαίναμε από την κρίση. Αλλά δεν νομίζω να συμβούν...

    Κρις: Ως ένα βαθμό συμφωνώ μαζί σου. Αλλά νομίζω ότι και μόνο που τόσος κόσμος σηκώθηκε από τον καναπέ του για να διαμαρτυρηθεί, είναι ένα καλό βήμα. Προς το παρόν, φαίνεται να υπάρχει μία συνοχή και μία οργάνωση σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Αλλά και τίποτα να μην γίνει τελικά, σημασία δεν έχει μόνο η νίκη αλλά και η προσπάθεια.

    Ξενικός: Πράγματι, και μόνο που τόσος κόσμος αποφάσισε να κάνει κάτι, είναι αισιόδοξο. Νομίζω πάντως ότι σιγά σιγά οργανώνονται και παίρνουν κάποιες αποφάσεις. Μένει να περιμένουμε για να δούμε τις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας