ζωή

Ευτυχισμένο το 2011

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 201115:36Voltsek

Το πρώτο post του 2011! Η χρονιά μπορώ να πω ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ήδη οι πρώτες μέρες του έτους που πέρασαν ήταν super αν και μέχρι την πρωτοχρονιά τα πράγματα ήταν σχετικά ήρεμα. Το σημαντικότερο είναι ότι η νέα χρονιά με βρήκε με καλή ψυχολογία.

Τα τελευταία χρόνια δεν συνήθιζα να βάζω νέους στόχους για το νέο έτος, όπως κάνουν πολλοί, επειδή μου φαινόταν πολύ κλισέ όλο αυτό το σκηνικό. Φέτος όμως νιώθω ότι πραγματικά πρέπει να κάνω τον απολογισμό του 2010, να σκεφτώ τι έκανα και γιατί, τι θα άλλαζα και τι θα έκανα ξανά. Ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά, την οποία δεν μπορώ να χαρακτηρίσω ούτε καλή αλλά ούτε και άσχημη. Υπήρξε μία ισοροπία στις καταστάσεις της ζωής μου. Πρέπει όμως τώρα να σκεφτώ τι είναι αυτά που θέλω να μου φέρει το 2011, ποιοι τομείς στη ζωή μου χρειάζονται βελτίωση και με ποιους ανθρώπους θέλω να την μοιραστώ. Θα προσπαθήσω να υιοθετήσω μία πιο θετική στάση στην καθημερινότητα μου και κυρίως να σέβομαι και να αγαπώ τον εαυτό μου και να νιώθω καλά για το ποιος είμαι. Η αλήθεια είναι ότι έκανα αρκετά λάθη τα οποία δεν επιθυμώ να επαναλάβω.

Η συμβουλή μου είναι, τώρα που είναι η αρχή του έτους, να σκεφτούμε όλοι το παρελθόν και να πάρουμε κάποια πολύτιμα μαθήματα. Το σημαντικότερο όμως είναι να θέσουμε νέους στόχους. Αν δεν έχεις στόχους, δεν ξέρεις που πηγαίνεις.

"Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας είναι να βάζουμε στόχους. Ο στόχος λειτουργεί σαν ένας φακός: συγκεντρώνει την εσωτερική μας δύναμη, (ικανότητες, δεξιότητες, θετικά στοιχεία) και τα κατευθύνει προς την πραγματοποίησή του. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να αγαπάμε αυτό που πάμε να κάνουμε ή τουλάχιστον να μας αρέσει. Όταν ασχολούμαστε με κάτι που μας αρέσει, το κάνουμε με ευχαρίστηση, δε βαριόμαστε και πολλές φορές ο χρόνος περνάει χωρίς να το καταλάβουμε.[...]

[...]Δεν αρκεί να ονειρευτούμε μόνο ένα στόχο γιατί θα μείνουμε για πάντα στο ονειρικό επίπεδο. Χρειάζεται να ανοίξουμε το δρόμο για την υλοποίησή του. Τι σημαίνει αυτό; Να βρούμε με ποιους τρόπους, με ποια μέσα, πώς δηλαδή θα φτάσουμε εκεί. Χρειάζεται να ερευνήσουμε, να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους που γνωρίζουν και μπορούν να μας καθοδηγήσουν σωστά, να βρούμε οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με αυτό που επιλέγουμε και θα θέλαμε να κάνουμε και να αρχίσουμε σιγά σιγά να το υλοποιούμε και να το βάζουμε σε εφαρμογή." Περισσότερα εδώ.

Βάζοντας στόχους στη ζωή μας
της Άννας Χαραλαμπίδου (Εκπαιδευτικού – Ψυχολόγου)

Είναι στο χέρι μας το 2011 να είναι μία υπέροχη χρονιά, αρκεί να το πιστέψουμε και να κάνουμε όχι χρειάζεται. Μία χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία!

Ισως σε ενδιαφερουν

3 σχόλια

  1. Χρήστος ο Ρομαντικός7 Ιανουαρίου 2011 στις 11:58 μ.μ.

    Πω, πω! Είμαι το πρώτο σου σχόλιο για το 2011-ετσι νομίζω τουλάχιστον.Καλή Χρονιά! Θέλω να μοιραστώ μαζί σου και κάτι ακόμα στα όσα ωραία γράφεις:όταν πέφτουμε, πέφτουμε για να ξανασηκωνόμαστε. Πάντα. Δόξα τω Χριστώ, είναι μια πολύ όμορφη επιλογή.Να είσαι καλά και εύχομαι τα όνειρά σου να πραγματοποιηθούν.

    "Η αγάπη μοιράζει και δίνει, ενώ ο εγωισμός κρατάει" Μάγια Αγγέλου.(νομίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!
    Έτσι είναι, αν και φέτος δεν έβαλα κάνα στόχο, όταν τους βάζεις είναι σαν να δίνονται τα κίνητρα για την επίτευξή τους..
    Καλή χρονιά εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος ο Ρομαντικός: Πρώτος στα σχόλια κι ελπίζω να είσαι πρώτος σε όλα στη ζωή σου. Ωραία τα αποφθέγματα που έγραψες.

    Hfaistiwnas: Σε συμβουλεύω να βάλεις στόχους, έστω και για τα πιο απλά. Θα σε βοηθήσει πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας