επικαιρότητα θρησκεία

«Οι gay ιερείς να σταματήσουν να κρύβονται. Κανείς δεν τους υποχρεώνει να παραμείνουν εντός της εκκλησίας»

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 201017:38Voltsek

Λέει η Καθολική Επισκοπή

Η Καθολική Επισκοπή της Ρώμης, με ανακοίνωσή της, ζητά από τους ομοφυλόφιλους ιερείς «να επιδείξουν συνέπεια (σσ. προς τον ρόλο τους) και να πάψουν να κρύβονται. Κανείς δεν τους αναγκάζει να... παραμείνουν ιερείς, εκμεταλλευόμενοι μόνο τα οφέλη που τους προσφέρει η κατάσταση αυτή».

Η επίσημη αυτή θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αξιολογείται ως απάντηση σε έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα το περιοδικό «Πανοράμα», σύμφωνα με την οποία «πολλοί ομοφυλόφιλοι ιερείς συχνάζουν, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, σε gay μαγαζιά της ιταλικής πρωτεύουσας».

Επιπλέον, κατά την έρευνα του περιοδικού, καθολικοί ιερείς χορεύουν σε gay ντίσκο, κάνουν καινούριες γνωριμίες σε μαγαζιά και μπαρ, ορισμένες φορές συναναστρέφονται και "συνοδούς επί πληρωμή". Ο ρεπόρτερ του περιοδικού χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα, με την οποία κατέγραψε σκηνές της νυχτερινής ζωής της Ρώμης, με τη βοήθεια ενός συνεργάτη του, που γνώριζε ομοφυλόφιλους ιερείς. «Τα άτομα αυτά δεν κατάλαβαν, ούτε κατά διάνοια, τι σημαίνει ποιμαντική αποστολή και δεν έπρεπε να ζητήσουν να χειροτονηθούν», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Επισκοπή.

Από τις πρώτες αντιδράσεις της gay κοινότητας της Ιταλίας, ήταν του Αουρέλιο Μανκούζο, πρώην προέδρου της οργάνωσης Arcigay. «Είναι γνωστό ότι πολλοί ιερείς πηγαίνουν σε ντίσκο, μπαρ και άλλα μαγαζιά. Όχι μόνον για γνωριμίες σεξουαλικού είδους, αλλά και για να μιλήσουν, απλώς, για να μοιρασθούν ανησυχίες και ιδέες με νέους ανθρώπους». Ο Μανκούζο αποκαλύπτει ότι συναναστράφηκε, στο παρελθόν, υψηλόβαθμους κληρικούς του Βατικανού, μεταξύ των οποίων και ένας επίσκοπος.

Σχολιαστές αναφέρουν ότι έρευνες, σαν και αυτή του περιοδικού «Πανοράμα», «δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για να ξεκινήσει ένα ύπουλο και αναχρονιστικό κυνήγι μαγισσών» και «ότι χρειάζεται ένας γενικότερος προβληματισμός για τη σχέση της θρησκευτικής πραγματικότητας με τη σεξουαλικότητα».

Πηγή: troktiko

Ισως σε ενδιαφερουν

1 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

CheckpointΦορμα επικοινωνιας