Ένα αγόρι παρακολουθούσε την γιαγιά του που έγραφε ένα γράμμα. Κάποια στιγμή την ρώτησε: "Γράφεις μία ιστορία για ότι έχουμε κάνει; Είναι μία ιστορία για μένα;" Η γιαγιά του σταμάτησε το γράψιμο και απάντησε στον εγγονό της: "Πράγματι γράφω για σένα αλλά πιο σημαντικό από τις λέξεις είναι το μολύβι το οποίο χρησιμοποιώ. Ελπίζω να είσαι σαν αυτό το μολύβι όταν μεγαλώσεις".
Απορημένο το αγόρι κοίταξε το μολύβι. Δεν έδειχνε ιδιαίτερο. "Μα είναι σαν όλα τα άλλα μολύβια που έχω δει".
"Αυτό εξαρτάται από το πως βλέπεις τα πράγματα. Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες τις οποίες, αν μπορέσεις να ακολουθήσεις, θα γίνεις ένας άνθρωπος που βρίσκεται πάντα σε αρμονία με τον κόσμο".
Πρώτη ιδιότητα: Είσαι ικανός για σπουδαία πράγματα αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσεις ότι υπάρχει ένα χέρι που καθοδηγεί τα βήματα σου. Ονομάζουμε αυτό το χέρι Θεό και πάντα μας καθοδηγεί σύμφωνα με τη θέληση Του.
Δεύτερη ιδιότητα: Κάπου κάπου, πρέπει να σταματήσω το γράψιμο και να χρησιμοποιήσω μία ξύστρα. Αυτό κάνει το μολύβι να υποφέρει λίγο αλλά μετά είναι πολύ πιο μυτερό. Έτσι κι εσύ, πρέπει να μάθεις να υπομένεις τον πόνο και την θλίψη, επειδή θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.
Τρίτη ιδιότητα: Το μολύβι επιτρέπει πάντα στην σβήστρα τα σβήσει τυχόν λάθη. Αυτό σημαίνει ότι το να διορθώνεις κάτι που έχεις κάνει δεν είναι απαραίτητα κακό. Μας βοηθάει να παραμείνουμε στον δρόμο της δικαιοσύνης.
Τέταρτη ιδιότητα: Αυτό που έχει πραγματική σημασία σε ένα μολύβι δεν είναι το ξύλινο περίβλημα του αλλά ο γραφίτης στο εσωτερικό του. Γι αυτό πάντα δίνε προσοχή σε ότι συμβαίνει μέσα σου.
Τέλος, η πέμπτη ιδιότητα: Πάντα αφήνει ένα σημάδι. Με τον ίδιο τρόπο, κι εσύ να ξέρεις πως ότι κάνεις στη ζωή σου θα αφήσει ένα σημάδι, κι αυτό να το έχεις υπόψιν σου σε κάθε σου πράξη.
4 σχόλια
Σωστά..
ΑπάντησηΔιαγραφήέφαγα μια υπέροχη μπουγάτσα απο Κοζάνη. Μήπως μπορείς να μου προτείνεις μαγαζί;
ΑπάντησηΔιαγραφήχμμ δεν ξερω...μου εβγαλε πεπαλαιωμενο το κειμενο για το μολυβι
ΑπάντησηΔιαγραφήειδικα το νουμερο 1....μου κανει 200χρονια πριν.
ο θεος σε οδηγει να βγαζλεις τα ματια σου;
Hfaistiwnas: Ωραίο κείμενο ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμος: Τι να σου πω... Ίσως ο Κορκάς!
dimitris.jp: Ίσως να έχεις δίκιο. Πιθανόν να είναι παλιά ιστορία όμως έχει κάποια ωραία σημεία.
Γράψε ένα σχόλιο: