κομπλεξισμός μουσική

Απόρριψη από φίλους

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 200919:33Voltsek

Τις τελευταίες μέρες έχω στεναχωρεθεί και προβληματιστεί πολύ. Λες και ήταν συνεννοημένοι, κάποια άτομα του περιβαλλοντός μου, αποφάσισαν ότι δεν είμαι άξιος να συναναστρέφομαι μαζι τους και μου έκλεισαν στα μούτρα την πόρτα της επικοινωνίας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, δέχτηκα σκληρή κριτική. Κι όλα αυτά στα ξαφνικά, χωρίς να έχει γίνει κάτι συγκεκριμένο, ένα γεγονός που να μας έκανε να ξανασκεφτούμε τη σχέση που μας συνδέει.

Με κατηγόρησαν για διάφορα πράγματα, όπως ότι δεν είμαι ειλικρινής ή ότι ο χαρακτήρας μου δεν είναι αυτός που θα έπρεπε. Δεν ήξερα ότι πρέπει να ακολουθώ κάποιες προδιαγραφές. Μάλλον οι άνθρωποι έχουν γίνει πολύ απαιτητικοί από τους γύρω τους.

Με έχουν βάλει σε σκέψεις όσα έγιναν πρόσφατα. Προσπαθώ να καταλάβω αν αυτοί έχουν άδικο ή αν όντως εγώ δεν είμαι σωστός απέναντι στους φίλους μου. Μέχρι τώρα δεν είχα ακούσει παράπονο από κανέναν. Ξέρω ότι δεν είμαι τελειος αλλά ποτέ δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Τα συγκεκριμένα άτομα είχαν σχηματίσει μία εικόνα στο μυαλό τους για μένα, αρκετά εξιδανικευμένη και όταν με γνώρισαν καλύτερα και διαπίστωσαν ότι έχω κι εγώ ελαττώματα όπως όλοι, δυσαρεστήθηκαν.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για μένα και τη φιλία μας θα ήταν πρόθυμοι να το συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να τα βρούμε. Αντιθέτως, τα κρατούσαν όλα μέσα τους και προσποιούνταν ότι όλα είναι μια χαρά κι εγώ σαν χαζός, είχα πλήρη άγνοια της κατάστασης. Και εντελώς απρόοπτα, συνάντησα επαναλαμβανόμενα απέχθεια και απόρριψη. Δεν ξέρω τι να κάνω από δω και πέρα. Απο τη μία νοιάζομαι γι αυτούς και θέλω να προσπαθήσω να γεφυρώσω το χάσμα μεταξύ μας. Από την άλλη, δεν μπορώ να παρακαλάω τον καθένα να είναι φίλος μου αν δεν το θέλει. Ειδικά αν αυτό οφείλεται σε κομπλεξικές συμπεριφορές.

Δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ αλλά δεν μου αρέσει επίσης να με κατηγορούν άδικα. Δεν είμαι από ταυς ανθρώπους που φαίρονται άσχημα στους άλλους. Το έχουν κάνει σε μένα και ξέρω πως είναι. Εγώ αυτό που θέλω είναι να κάνω καινούργιους φίλους και να περνάω καλά μαζί τους. Γενικά είμαι άνθρωπος γενναιόδωρος στις πράξεις μου και στα συναισθήματα μου. Δεν θέλω να προκαλώ πίκρα και πόνο. Ίσως να πρέπει να αναθεωρήσω κάποια πράγματα και να κάνω την αυτοκριτική μου. Αλλά πρέπει να το κάνουν και κάποιοι άλλοι...


Ισως σε ενδιαφερουν

6 σχόλια

  1. Τώρα τι να σου πω..
    Όπως κατάλαβες δεν είναι φίλοι.. και δεν ήταν ποτέ...
    Αν δεν έκανες κάτι και έχουν στραβώσει, άστους ίσως καταλάβουν το λάθος και ξαναγυρίσουν..
    Οι φίλοι δεν γίνονται έτσι εύκολα.. χρόνια τριβής.. θα μείνουν λίγοι και καλοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hfaistiwnas: Μάλλον έχεις δίκιο. Απλά πονάει όταν χάνεις φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πονάει, το ξέρω και εγώ και όλοι μας, αλλά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.. πόσο να παρακαλέσεις; Δεν γίνεται, ξέγραψε, ας μείνουν οι αναμνήσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηφαιστίωνας εσύ δε ξέρεις, καλέ μου! Πονάνε οι αναμνήσεις και η μνήμη πονάει και το αδιέξοδο πονάει και η ματαιότητα πονάει. Και ότι αυτοί σε έχουν ξεγράψει πονάει. Και ότι ποτέ δεν σε ΄΄γράψαν΄΄ πονάει, για να σε ξεγράψουν τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηφαιστίωνας εσύ δε ξέρεις, καλέ μου! Πονάνε οι αναμνήσεις και η μνήμη πονάει και το αδιέξοδο πονάει και η ματαιότητα πονάει. Και ότι αυτοί σε έχουν ξεγράψει πονάει. Και ότι ποτέ δεν σε ΄΄γράψαν΄΄ πονάει, για να σε ξεγράψουν τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε καταλαβαίνω απόλυτα φίλε μου γιατί και εγώ είμαι θύμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Προσπαθώ όμως να το ζεπεράσω βάζοντας στη ζωή μου μόνο ανθρώπους που με αγαπούν πραγματικά και τους αγαπώ κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας