δικαιώματα επικαιρότητα

Στήριξη και υποσχέσεις στους ομοφυλόφιλους από Ομπάμα

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 200915:33Voltsek

Υπόσχεση σε μέλη ενώσεων ομοφυλοφίλων ανδρών και γυναικών, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα άρει την απαγόρευση εκδήλωσης της σεξουαλικής τους ταυτότητας στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

«Θα τερματίσω την πολιτική, «Μη Ρωτάς, Μη Λες». Αυτή είναι η δέσμευσή μου σ' εσάς», υποσχέθηκε ο Ομπάμα μιλώντας σε 3.000 ακτιβιστές και ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και πολιτών που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις αλλαγής φύλλου.

«Δεν θα έπρεπε να τιμωρούμε πατριώτες αμερικανούς που κατατάχθηκαν για να υπηρετήσουν αυτή τη χώρα», πρόσθεσε ο Ομπάμα. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε σε κάποιο χρονικό όριο εφαρμογής των δεσμεύσεών του.
 


«Δεν πρέπει να συγχέουμε την δουλειά και την πρόοδο των τελευταίων 10 μηνών [για το θέμα των δικαιωμάτων των γκέι και των λεσβιών] με τις καθυστερήσεις, τις δικαιολογίες και ενίοτε ακόμα και τα κηρύγματα μίσους των τελευταίων 10 χρόνων», δήλωσε ο Τζο Σόλμονιζ πρόεδρος της οργάνωσης Human Rights Campaign, που διοργάνωσε το δείπνο στο οποίο μίλησε ο Ομπάμα, και μίλησε για «μεγάλη ανυπομονησία» σχετικά με το θέμα.

Σύμφωνα με το νόμο του 1993, επιβάλλεται στους γκέι και τις λεσβίες να σιωπούν όσον αφορά το θέμα του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, που επισύρει ποινή απόλυσης. Από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων έχουν εκδιωχθεί πάνω από 12.000 άνδρες και γυναίκες που τον παραβίασαν.

Πηγή: GayWorld.gr

Διαβάστε και άλλη μία είδηση, που εμένα με σόκαρε αρκετά:

Νεκρός ο 33χρονος τραγουδιστής των Boyzone Stephen Gately

Ισως σε ενδιαφερουν

1 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας