επικαιρότητα ομοφυλοφιλία

Προτεσταντική εκκλησία δέχεται στις τάξεις της ομοφυλοφίλους ιερείς

Κυριακή 5 Ιουλίου 200920:29Voltsek

Προτεσταντική εκκλησία δέχεται στις τάξεις της ομοφυλοφίλους ιερείς.
Αρκεί να «συζούν με πίστη και αγάπη»

Την απόφαση της να αποδέχεται ομοφυλόφιλους ιερείς, πνευματικούς και πρεσβυτέρους ανακοίνωσε μία προτεσταντική εκκλησία στην Ολλανδίας, όπως γράφει σήμερα η ολλανδική εφημερίδα Trouw.

Πρόκειται για την «Εκκλησία της Ιερουσαλήμ», μία από τις πολλές προτεσταντικές εκκλησίες της χώρας, η οποία έχει την έδρα της στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία και έχει λάβει τη σχετική απόφαση εδώ και ένα χρόνο, χωρίς όμως να τη δημοσιοποιήσει.

«Εάν δύο άνδρες ή δύο γυναίκες συζούν με πίστη αγαπώντας ο ένας τον άλλο, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα σε αυτό», δήλωσε ο ιερέας Μαρκ Γιάνσενς στην εφημερίδα.

Η Εκκλησία, η οποία υπολογίζεται ότι έχει περίπου 32.000 πιστούς, αποφάσισε να επιτρέψει σε ομοφυλόφιλους να υπηρετούν ως κληρικοί αφότου ένας από τους ιερείς της, ο Ρούαρντ Γκανζεβοορτ, ξεκίνησε μία ανοιχτή ομοφυλοφιλική σχέση το 2005 και αποπέμφθηκε.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Ισως σε ενδιαφερουν

4 σχόλια

  1. Τέλεια! Προχωράμε δυναμικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά εκεί είσαι ακόμα...η επίσκοπος της Στοκχόλμης είναι λεσβία και παντρεύτηκε με τις άτυπες ευλογίες της εκεί επίσημης λουθηρανικής εκκλησίας (ενωμένη με το κράτος μέχρι πριν λίγα χρόνια όπως συμβαίνει σε όλες τις προστεσταντικές χώρες,την προτεσταντική αυτή συνήθεια αντέγραψε και η αντιβασιλεία του Όθωνα,που αποτελούνταν από προτεστάντες και όταν η Εκκλησία της Ελλάδος πήρε αυτοκέφαλο είχε αυτό το σύστημα που υπάρχει έως σήμερα,τα λέω ενημερωτικά γιατί στα gay blog κυκλοφορούν διάφορες ψεύτικες πληροφορίες για την Εκκλησία),βέβαια ακόμα δεν αποφάσισε επισήμως αυτή η εκκλησία αλλά θα αποφασίσει το Φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hfaistiwnas & perastikos: Καιρός ήταν επιτέλους να γίνουν θετικά βήματα.

    Owain Glyndwr: Πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας