απιστία γκόμενος

Απιστία

Κυριακή 31 Μαΐου 200903:09Voltsek

Από τότε που έκανα σχέση, σκέφτομαι για την απιστία. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. 'Οχι ότι σκέφτομαι να το κάνω. Απλά διαπίστωσα πόσο γενική και αόριστη έννοια είναι. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τι ακριβώς θεωρείται απιστία, είναι μία έννοια υποκειμενική.

Υπάρχει η συναισθηματική απιστία, να έχεις δηλαδή σχέση και να είσαι ερωτευμένος με κάποιον άλλο. Αυτό είναι το χειρότερο. Η καθαρά σεξουαλική απιστία που είναι απλά η σαρκική ηδόνη, για μένα είναι κάτι που συγχωρείται. Μπορεί εύκολα κάποιος να κάνει ένα παράπτωμα. Αρκεί να μην επαναλαμβάνεται. Τότε το θελει ο οργανισμός σου το κέρατο.

Μιλούσα πρόσφατα με τον κολλητό μου και την πρώην του, με την οποία έχει κρατήσει φιλική σχέση. Στη διάρκεια της σχέσης, η κοπέλα είχε φιλήθει με κάποιον άλλον μερικές φορές. Αυτό αποκαλύφθηκε μετά το χωρισμό για τον οποίο υπήρχαν άλλοι λόγοι. Θα μπορούσε αυτό το φιλί να αποτελεί αιτία χωρισμού; Είναι τόσο σοβαρό παράπτωμα;

Κι αν το φιλί είναι εύκολο να το χαρακτηρίσεις απιστία, τι γίνεται με το cybersex; Να κάνεις εικονικό σεξ μέσω internet; Να γράφεις ή ακόμα και να χρησιμοποιεις camera, όπου ο ένας βλέπει τον άλλον; Δεν υπάρχει πραγματική σωματική επαφή. Θεωρείται κέρατο όταν με τον "εραστή" σου σας χωρίσουν από μερικά χιλιόμετρα μέχρι και μία ολόκληρη ήπειρος;

Και ποια είναι αυτά που επιτρέπονται ή όχι σε μία σχέση; Πριν γνωρίσω το μωρό μου, μιλούσα με κάποιον μέσω internet. Τώρα που είμαστε μαζί, επεδή ο άλλος μπορεί να έρθει Θεσσαλονίκη, μου πρότεινε να βρεθούμε, φιλικά πάντα. Μου έδωσε και το τηλεφωνό του. Το μωρό μου το ξέρει αυτό, μάλιστα είμασταν μαζί εκείνη τη στιγμή. Τον πείραξε λίγο. Τον καταλαβαίνω βέβαια αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να γνωρίζω κόσμο επιδή είμαι με κάποιον. Γενικά θεωρεί το chat κάπως επικίνδυνο. Δηλαδή όταν βγαίνω με την παρέα μου, τι με εμποδίζει να κάνω κάτι απαγορευμένο; Εγώ πάντως του τα λέω όλα.

Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι. Και πρέπει απο την αρχή να θέσουν τα όρια, τι επιτρέπεται και τι όχι. Νομίζω ειδικά στην gay κοινότητα, τα πράγματα είναι κάπως θολά.

Ισως σε ενδιαφερουν

13 σχόλια

  1. Η λέξη "απιστία" κατά τη γνώμη μου δε σημαίνει τίποτα,είναι κούφια.Εμείς τη σημασιοδοτούμε,μέσα στην ερωτική συνθήκη,άρα απιστία είναι ό,τι εσύ κι ο σύντροφός σου θεωρείτε απιστία...
    ΥΓ: το "στραβάδι" το λέω πολύ συχνά χαϊδευτικά,λογικό να μην το ξέρεις,οπότε σου ζητάω συγνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λέξη απιστία κατά την δική μου γνώμη σημαίνει πολλά,μπορεί ως αόριστη,άυλη έννοια να μην μπορεί να οριστεί εύκολα αλλά όλοι λίγο πολύ καταλαβαίνουμε τι θα πει από τα αποτελέσματά της που μας ενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο όποιος δεν έχει βιώσει την απιστία, αναρωτιέται για την βαρύτητά της. Όπως λέει κι ο φίλος, οι συνέπειές της την προσδιορίζουν επακριβώς. Και πράγματι, πονάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε, είσαι απόλυτα υγιής. Για την ηλικία σου και για την υγεία του μέλλοντός σου! Μη σε φοβίζει τίποτα! Σε πάω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα αυτό ακριβώς λέω κι εγώ ρε παιδιά...Φυσικά και πονάει η απιστία,αλλά δεν υπάρχει μία ακλόνητα "αντικειμενική" ερμηνεία της λέξης.Μπορεί π.χ. να έχεις μία ελεύθερη σεξουαλικά σχέση,αλλά να βιώσεις συναισθηματική προδοσία κ.ο.κ. Οι αποχρώσεις είναι μυριάδες και ανάλογα με τις ιδέες,τις προκαταλήψεις και τα πιστεύω μας,δίνουμε περιεχόμενο σε μια σχετική έννοια,πρόκειται δηλαδή για μια άτυπη σύμβαση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Voltsekάκο μου! Είχα καιρό να μπω και διάβασα τα προηγούμενα και ευχαριστήθηκα! Μπράβο σου!!!
    Να είστε καλά και οι δύο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απιστία είναι πολιτισμικά κ κοινωνκά νοηματοδοτούμενη έννοια. Εσεις θα την καθορίσετε παιδια μου. Όχι με λέξεις. Απλα με τα συναισθήματα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος: Συμφωνώ μαζί σου. Όσο για το στραβάδ, συγχωρεμένος...

    Owain Glyndwr: Καλά τα λες.

    Σταθης: Σε καταλαβαίνω. Φίλος μου, που τον απάτησαν, μου έχει μιλήσει για το πόσο πονάει.

    Κώστας: Ευχαριστώ πάρα πολύ, να 'σαι καλά πάντα σου εύχομαι.

    Στραβάδι: Έχεις απόλυτο δίκιο.

    Hfaistiwnas: Ευχαριστώ πολύ.

    pisoglendis: Τι εννοείς;

    x*gis: Σωστή η αποψή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΩ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΕΧΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΤΑΙΡΟΝ ΗΜΙΣΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εννοώ οτι η απιστία ... ξεκινάει απο το μυαλό..
    αν το έχεις βάλει στο μυαλό σου να το κάνεις...
    θα το κάνεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια σοφή ρήση λέει να μην κάνεις στον άλλο αυτό που δεν θέλεις να σου κάνει. Απιστία είναι να λες σε κάποιον ότι είναι τα πάντα για σένα, ότι τον αγαπάς, ότι τον θαυμάζεις, ότι δεν θα πας ποτέ με κανέναν άλλο, ότι θες να είστε για πάντα μαζί και σε 5 λεπτά πας κρυφά σε ραντεβού με άλλον, αφού πρώτα βεβαιωθείς ότι πήρες μαζί σου προφηλακτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Bitch: Το post ήταν τυχαίο. Δεν έχω αμφιβολίες για το ταίρι μου. Για να πω την αλήθεια, πιο πιθανό είναι να κάνω εγώ τη βλακεία, παρά αυτός.

    pisoglendis: Ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Προς το παρόν, εγώ, δεν σκέφτομαι να κάνω κάτι τέτοιο.

    Ανώνυμος: Τα είπες πολύ σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας