συνταγή

Σουφλέ Σοκολάτας

Σάββατο 11 Απριλίου 200918:25Voltsek

Σουφλέ Σοκολάτας

Συστατικά
  • 250 gr κουβερτούρα
  • 180 gr βιτάμ
  • 1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. φαριναπ
  • 6 αβγά
  • 1/2 ποτήρι κρασ. κονιάκ
Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτό

Οδηγίες

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
  3. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
  4. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτάκια περίπου.
  7. Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.
Καλή επιτυχία!!!

Πηγή: Οι συνταγές της Παρέας

Ισως σε ενδιαφερουν

1 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας