εκδηλώσεις Θεσσαλονίκη

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 202101:40Voltsek

22ο Διεθνές Φεστιβάλ GLAD Ταινιών

Το 22ο διαγωνιστικό, Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών (γκέι – λεσβιακό – ασύμμετρο – ποικιλόμορφο), διεξάγεται διαδικτυακά, από τις 8 ως 14 Ιανουαρίου 2021, μέσω του ιστοτόπου gladfest.eu.

Πρόγραμμα Ταινιών: https://lgbtqtiff.wixsite.com/lgbtq-iff

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρέχει την αιγίδα του και επιχορήγηση, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στηρίζουν το φεστιβάλ, όπως και συλλογικότητες (ΛΟΘ), Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (antivirusmagazine, T-Zine) και ΜΜΕ.

Θα προβληθούν 30 ταινίες μεγάλου (Προβολή με κόστος 3‎€) και μικρού μήκους (Δωρεάν Προβολή), μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

Το κοινό ψηφίζει για την ανάδειξη των καλύτερων ταινιών.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι:

✓ Να φέρει κοντά στους φίλους του κινηματογράφου τις σκέψεις και τα κινηματογραφικά μέσα των σκηνοθετών που σχετίζονται με τα ζητήματα της G.L.A.D. κοινότητας και τις πολλαπλές ταυτότητες της προσωπικότητας των μελών της.

Η νέα GLAD σημαία, εκτός από τις λωρίδες του ελπιδοφόρου ουράνιου τόξου, εμπλουτίζεται πλέον με επιπλέον χρώματα: το μαύρο (των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής), το καφέ (ανθρώπινο δέρμα), το χρωματικό σύμβολο της διεμφυλικόητας, αυτό του αυτοσεβασμού και του μη αποκλεισμού.

Ο απώτερος στόχος είναι να φτιάξουμε μια κοινωνία αποδοχής που να υλοποιεί τις επιταγές της Χάρτας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης: καμία αρνητική διάκριση στη βάση του φάσματος των ερωτικών έλξεων και του φύλου, της φυλής, της εμφάνισης, της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης κ.ά.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών ξεκίνησε το 1999 συνεργαζόμενο ή στηριζόμενο από το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» και συνεχίζει αδιάλειπτα την δράση του.

Φορέας του είναι η εθελοντική, μη κερδοσκοπική εταιρία «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» που δραστηριοποιείται χάριν της προσφοράς των μελών της, των φορέων που στηρίζουν, των εθελοντών και εξωτερικών συνεργατών.

--------------------------------------------

Εικόνα αφίσας: Ανδρέας Παύλου
Απόδοση διαλόγων: Κατερίνα Σταύρου & Ανδρέας Ανδρέου
Τρέιλερ: Στέισυ Μανδάλτση
ΜΜΔ: Μαίρη Κουνενάκη.

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας