εκδηλώσεις Θεσσαλονίκη

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 201702:51Voltsek

Η αγάπη κι ο έρωτας, το κοινωνικό φύλο και η σεξουαλική ταυτότητα, οι φιλικές και ερωτικές σχέσεις, τα ταμπού και τα ανθρώπινα δικαιώματα: ένα πληθωρικό καλειδοσκόπιο ανθρώπινων ιστοριών ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη μέσα από τις ταινίες που φιλοξενούνται φέτος στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο με τη στήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ως την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α, Λιμάνι, τηλ. 2310-508398).

Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν για το βραβείο κοινού 30 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, τόσο μυθοπλασίας όσο και ντοκιμαντέρ, από 21 χώρες: Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ναμίμπια, Ολλανδία, Νορβηγία, Ν. Κορέα, Πουέρτο Ρίκο, Σουηδία, Ταϊβάν, Τουρκία.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους. Οι ελληνικές ταινίες θα προβληθούν με αγγλικούς υπότιτλους.

Τις κινηματογραφικές προβολές θα πλαισιώσουν οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις:

• Μουσικό δρώμενο με το συγκρότημα «Κρουστά» την ημέρα έναρξης του αφιερώματος, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20:30.
• Έκθεση ζωγραφικής με έργα της ζωγράφου Στυλιάνας Κατσιάρη, η οποία σχεδίασε και την αφίσα του 19ου Φεστιβάλ Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών (χώρος: Μουσείο Κινηματογράφου).
• Συζητήσεις με έλληνες και ξένους προσκεκλημένους σκηνοθέτες και συντελεστές ταινιών, οι οποίοι θα βρίσκονται στο φεστιβάλ και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τις προβολές.
• Θεματικές συζητήσεις.

Το 19ο Φεστιβάλ Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών διοργανώνεται επίσης με τη στήριξη του Γραφείου Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε της Θεσσαλονίκης, της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου, της Πρεσβείας της Σουηδίας, πολλών οργανώσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ (ανά προβολή), 8 ευρώ (ημερήσιο εισιτήριο)
Ελεύθερη είσοδος για το κοινό: την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 21:00 (επίσημη έναρξη του φεστιβάλ), την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην ειδική προβολή – συζήτηση στις 18:00 και την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στην προβολή της επίσημης λήξης στις 21:00. Ελεύθερη θα είναι η είσοδος και σε όλες τις συζητήσεις.

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας