ομοφυλοφιλία περηφάνεια

Μιχαήλ Λώλης, ο gay αστυνομικός που γκρεμίζει τα τείχη της προκατάληψης

Κυριακή 2 Ιουλίου 201700:34Voltsek

Τον Μάιο είχα την ευκαιρία για άλλη μία χρονιά να παρευρεθώ στο Tedx Thessaloniki στο Μέγαρο Μουσικής. Το Tedx είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διοργανώνει εκδηλώσεις με ομιλίες σε όλο τον κόσμο, με θέμα την καινοτομία, την τεχνολογία, κοινωνικά και περιβαντολογικά ζητήματα κλπ. Φέτος, ένας από τους ομιλητές ήταν ο Μιχάλης Λώλης, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και αστυνομικός. Η ομιλία του ήταν καταπληκτική και αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς.


Από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης:


"Σε αυτή τη βαθιά προσωπική και συναισθηματική ομιλία, ο Michael Lolis περιγράφει τον αγώνα του να συμφωνεί με τη σεξουαλική του ταυτότητα. Από νεαρή ηλικία προσπάθησε να συμμορφωθεί με τα στερεότυπα της κοινωνίας σχετικά με την αρσενική συμπεριφορά και, μετά την ένταξή του στην αστυνομία, οδήγησε μια διπλή ζωή γεμάτη ενοχές και αγωνία. Ωστόσο, όταν ερωτεύτηκε, αποφάσισε να βγει και σήμερα δεν είναι μόνο ο πρώτος Έλληνας αστυνομικός που δηλώνει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, αλλά και μέλος της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ένωσης ΛΟΑΤ και υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων."

"Ο Μιχάλης Λώλης γεννήθηκε το 1986 σε ένα μικρό χωριό κοντά στα Ιωάννινα της Ελλάδας. Αφού αποφοίτησε από την Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία, υπηρετεί στο Τμήμα Ενάντια στη Ρατσιστική Βία στην Αθήνα και είναι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ένωσης ΛΟΑΤ. Για να συμπληρώσει το έργο του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σπουδάζει στο δημόσιο και ευρωπαϊκό δίκαιο. Ο Michael Lolis είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ένωσης ΛΟΑΤ, που έσπασε ορισμένους τοίχους που μιλούσαν ανοιχτά στον τόπο εργασίας, ένα ιδιαίτερα συντηρητικό περιβάλλον, Για την ομοφυλοφιλία και την ανάγκη για την κοινωνία να δεχτεί τα LGBT άτομα."

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας