εκδηλώσεις Θεσσαλονίκη

Μήνας gay υπερηφάνειας

Τρίτη 20 Ιουνίου 201706:06Voltsek

Ο Ιούνιος θεωρείται μήνας υπερηφάνειας για την gay κοινότητα και φέτος, όπως και πέρυσι, είχα την ευκαιρία να το ζήσω κι εγώ. Πήγα στο pride της Αθήνας και μία εβδομάδα μετά, βρέθηκα και στης Θεσσαλονίκης. Κάθε φορά είναι μία απίστευτη εμπειρία.

Αθήνα και pride
Αγαπώ την Αθήνα. Έχει τόσα πολλά όμορφα μέρη να δεις και άπειρα πράγματα να κάνεις. Κάποτε την θεωρούσα χαώδη αλλά πλέον την βλέπω διαφορετικά. Μέχρι που άρχισα να σκέφτομαι πως θα ήταν αν ζούσα μόνιμα στην πρωτεύουσα. Έχω και φίλους εκεί, οι οποίοι αποτελούν ένα ακόμη κίνητρο. Ποιος ξέρει τι θα φέρει το μέλλον...

Το pride της Αθήνας είναι ασφαλώς ανώτερο από της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν μεγαλύτερη εμπειρία αφού φέτος ήταν το 13ο φεστιβάλ. Επιπλέον η Αθήνα έχει τον πενταπλάσιο πληθυσμό οπότε είναι λογικό να έχει και μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου. Βέβαια υπάρχουν και τα αρνητικά στοιχεία όπως για παράδειγμα η επιλογή της Eldorado Gold ως χορηγό, η οποία τελικά αποσύρθηκε. Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή όμως και θα το αναλύσω μία άλλη φορά. Μεγάλη έκπληξη η Μποφίλιου που τραγούδησε στο party, αν και το ύφος των τραγουδιών της δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει σε ένα gay pride! Η φετινή παρουσιάστρια, η Σοφία Μουτίδου, απλά υπέροχη!

Thessaloniki Pride
Μπορεί το δικό μας pride να μην φτάνει το επίπεδο της Αθήνας αλλά αναλογικά, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να βρεθώ από πολύ νωρίς εκεί αλλά ευτυχώς έφτασα εγκαίρως για την πορεία που είναι και το αποκορύφωμα. Πάρα πολύς κόσμος και όμορφο κλίμα. Το μόνο δυσάρεστο είναι οι ανεγκέφαλοι φασίστες που προκάλεσαν επεισόδια και προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία. Ευτυχώς όμως δεν τα κατάφεραν και συνεχίσαμε κανονικά.

Ήταν λίγο περίεργο να είμαι στο pride ως απλός θεατής ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχα ενεργή συμμετοχή ως μέλος της μίας διοργανώτριας ομάδας, η οποία φέτος δεν συμμετείχε. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια απαιτούσαν πολύ χρόνο και κόπο για την διοργάνωση αλλά έπαιρνα μεγάλη ευχαρίστηση ως αντάλλαγμα. Θα προσπαθήσω του χρόνου, να βρεθώ ξανά εκ των έσω. 

Μετά το pride πήγα με φίλους σε ένα πάρτι που γινόταν στα πλαίσια του pride. Γύρισα σπίτι τα ξημερώματα, πτώμα από την κούραση αφού είχα κλείσει ένα ολόκληρο 24ωρο ξύπνιος αλλά η χαρά και ο ενθουσιασμός μου έδωσαν την ενέργεια που χρειαζόμουν.

Την επόμενη εβδομάδα είναι το pride της Πάτρας και κάποια στιγμή θα γίνει και στην Κρήτη. Δεν θα είμαι εκεί δυστυχώς αλλά είναι ένας καλός στόχος για του χρόνου!

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας