δικαιώματα επικαιρότητα

Διεθνής Ημέρα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας

Τρίτη 17 Μαΐου 201623:58Voltsek

Από το 2005, η Ημέρα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας (International Day Against Homophobia and Transphobia) κινητοποιεί την κοινή γνώμη γύρω από τα προβλήματα που σχετίζονται με την ομοφοβία και την τρανσφοβία μέσω της διοργάνωσης συνεδρίων, διαδηλώσεων ή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Η ημερομηνία της 17ης Μαϊου επελέγη προς τιμήν της 17ης Μαΐου του 1990, όταν η ομοφυλοφιλία αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των «ψυχικών διαταραχών» (ICD), από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο εορτασμός της Ημέρας καθιερώθηκε το 2005 και από τότε εορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Ανθρώπινα δικαιώματα – Διεθνής Ημέρα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας (17 Μαΐου 2016)

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης φιλοξενεί στις 17 Μαϊου στο Quai d’Orsay ένα συνέδριο με θέμα «Τρόποι προώθησης της ισότητας των δικαιωμάτων», παρουσία συλλόγων και ακτιβιστών των δικαιωμάτων των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, διεμφυλικών και μεσόφυλων (LGBTI). Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης κ. Jean-Marc Ayrault, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα, θα απευθυνθεί στους συμμετέχοντες μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Τη συζήτηση, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Olivier Ravanello.

Η Γαλλία υπενθυμίζει ότι η ισότητα στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου. Ο αγώνας αυτός αποτελεί προτεραιότητα της γαλλικής διπλωματίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Γαλλία διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων LGBTI, που συνεχίζουν ακόμα να πέφτουν θύματα βίας, διακρίσεων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε περισσότερες από 70 χώρες, η ομοφυλοφιλία θεωρείται ακόμα αξιόποινη ή κακουργηματκή πράξη, με ποινή φυλάκισης ή ακόμα και ποινή θανάτου.

Πηγή: thediplomat.gr

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας