υγεία

Ο αυνανισμός αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη

Πέμπτη 5 Μαΐου 201615:20Voltsek

Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνδρες που "ανακουφίζονται" σε τακτική βάση, ίσως έχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία τους.

Παρακολουθώντας 30.000 άνδρες κατά τη διάρκεια 20 ετών, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που αυνανίζονται πιο συχνά έχουν χαμηλότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη.

Οι άνδρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα στην ηλικία 20 με 30, έχουν 19% λιγότερες πιθανότητας να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη από τους άνδρες που εκσπερματώνουν περίπου επτά φορές το μήνα. Η μελέτη, επίσης έδειξε ότι οι άνδρες που αυνανίζονται στα 40 τους, έχουν 22% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη στο μέλλον.

Η Jennifer Rider, επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: «Η συχνότητα εκσπερμάτωσης είναι, σε κάποιο βαθμό, ένας δείκτης της συνολικής κατάστασης της υγείας, καθώς οι άνδρες που εκσπερματώνουν σπάνια (0-3 φορές το μήνα) έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν και άλλα προβλήματα στην υγεία τους και να πεθάνουν πρόωρα από αιτίες πέρα από τον καρκίνο του προστάτη».

Η Rider δήλωσε επίσης ότι η μελέτη προτείνει «την εκσπερμάτωση και την ασφαλή σεξουαλική δραστηριότητα σε όλη την ενήλικη ζωή καθώς θα μπορούσε να είναι μια επωφελής στρατηγική για τη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του προστάτη».

Υπολογίζεται ότι ένας στους οκτώ άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη στη διάρκεια της ζωής του.

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας