προσωπικά φιλία

Σύγκρουση με τον καλύτερο μου φίλο

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 201415:49Voltsek

Ο τελευταίος μήνας δεν ήταν καθόλου ευχάριστος για μένα. Βρισκόμουν σε μία μόνιμη κατάσταση νεύρων και στεναχώριας με ελάχιστες στιγμές χαράς. Ο λόγος είναι μία σύγκρουση που είχα με τον καλύτερο μου φίλο. Του είχα εμπιστευτεί κάποια πράγματα για τρίτους κι ενώ μου είχε υποσχεθεί ότι δεν θα πει τίποτα, μετά από ένα μικρό διάστημα δεν κρατήθηκε και άνοιξε το στόμα του. Θύμωσα πολύ αλλά και απογοητεύτηκα που αθέτησε την υπόσχεση του με αποτέλεσμα να χάσω την εμπιστοσύνη μου προς το πρόσωπο του. Μάλιστα, ενώ αυτό που έκανε με έφερε σε δύσκολη θέση, εκείνον αντίθετα τον ευνόησε, φανέρωσε δηλαδή μία εγωιστική πλευρά. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μία από τις συνέπειες της πράξης του, ήταν ένας άλλος φίλος μου να σταματήσει να μου μιλάει. Και μετά από όλα αυτά, δεν έδειξε στιγμή να μετανιώνει. Αντιθέτως, εξακολουθεί να πιστεύει ότι έκανε το σωστό και ότι δεν φταίει για το αποτέλεσμα.

Από τότε που έγινε αυτό, έχουμε περάσει ώρες μιλώντας και διαφωνώντας, χωρίς να μπορούμε να βρούμε μία άκρη. Η σχέση μας βέβαια πάντα ήταν έντονη και εκρηκτική. Συνέχεια πήγαινε κόντρα ο ένας στον άλλον. Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, προέκυψαν κάποια συμπεράσματα κι εγώ προσωπικά συνειδητοποίησα πράγματα που άθελά μου αγνοούσα. Οπότε τώρα κάνουμε ας πούμε μία νέα αρχή και χτίζουμε τη φιλία μας σε πιο γερές βάσεις καθώς ερμηνεύουμε διαφορετικά τις απαιτήσεις μίας φιλίας. 

Για μένα όμως εξακολουθεί να είναι ένα πλήγμα. Φαίνεται να με ακολουθεί μία κατάρα με τους ανθρώπους που έχω πιο κοντά. Πρώτα ο ένας κολλητός μου απομακρύνθηκε όταν βρήκε κοπέλα και έπειτα μετακόμισε στο εξωτερικό. Τώρα, ο πλέον καλύτερος μου φίλος πρόδωσε την εμπιστοσύνη μου και δημιούργησε ένα κενό ανάμεσα μας. Ήταν ο μόνος που μπορούσα να μιλήσω για ορισμένα πράγματα και τώρα αυτή η θέση έχει μείνει άδεια. Για εκείνον βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Είναι όμως γενικά πιο κλειστός χαρακτήρας, δύσκολα ανοίγεται και εκφράζει τα συναισθήματα του. Εγώ όμως έχω μάθει να μιλάω ελεύθερα, να εκφράζομαι και να μην βάζω όρια στις πιο προσωπικές μου σχέσεις.

Πιστεύω και ελπίζω ότι η σχέση μας θα αποκατασταθεί αλλά θα είναι με κάποιον τρόπο διαφορετική από πριν. Τον αγαπάω όμως και ξέρω ότι με αγαπάει και εκείνος. Πρέπει όμως να βρούμε έναν κοινό τρόπο επικοινωνίας. Εύχομαι  να πάνε όλα καλά...

Ισως σε ενδιαφερουν

7 σχόλια

  1. Θα συμφωνήσω με Mahler76 κρίμα να τα χαλάνε οι φιλοι, όμως πριν ξαναχτισεις την φιλια σου μαζι του, εξετασε λιγο μεσα σου τα κινητρα του για την πραξη που εκανε. Να αποκαλυψει δηλαδη στον ενδιαφερομενο πραγματα που του εμπιστευτηκες. Καμμια φορα στην αναγκη μας να εχουμε φιλους, και ανθρωπους που αγαπαμε και μας αγαπανε, τους δινουμε πολλα οπλα και εφευρηματα, και στο τελος μας κανουν κακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεσα σε αυτα που πρεπει να διαθετει ειδικα ενας κολλητος φιλος ειναι η εμπιστοσυνη πχ η κολλητη μου,μου εχει πει πως σε εμενα λεει πραγματα που δεν θα μπορουσε να πει σε αλλους.....κατι τετοιο χρειαζεσαι...βεβαια αυτος τωρα ή ψαχνει συμπαθεια απο τους αλλους ή σε ζηλευει...ισως να τον κρατουσες ως σκετο φιλο και οχι ως κολλητο...και να μην του λες πολλα πολλα....γιατι δεν ξες πως θα τα χρησιμοποιησει για να σε βγαλει κακο παλι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μήπως - λέω: μήπως - δεν έπρεπε να αποκαλύπτεις λεπτομέρειες (μυστικά;) τρίτων, έστω σε πολύ έμπιστους φίλους;
    Η πρώτη παράγραφος της ανάρτησης αναδίδει οσμή κουτομπολιού. Λάθος εντύπωση, ενδεχομένως. Αλλά στο σχόλιό μου προσπαθώ να εκφράζομαι με ειλικρίνεια.
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου όταν λες κάτι στο φίλο σου σαν μυστικό και εκείνος το αποκαλύπτει σε τρίτους και μετά δεν μετανιώνει κιόλας.. σόρυ αλλά κακώς έδωσες και δεύτερη ευκαιρία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε συνέχεια των όσων έγραψαν και άλλοι, ναι είναι κακό να χαλάνε φιλίες αλλά όταν υπάρχει λόγος τότε είναι και καλό. Από το να έχεις φίλους-φίδους καλύτερα μόνος σου ή με άλλους φίλους. Όλοι οι άνθρωποι που περνάνε από την ζωή μας δεν είναι για να μείνουν ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με τον Ηφαιστίωνα. Αλλά αν ο "κολλητός" σου έχει όνομα το οποίο αρχίζει από Ε. μάλλον κακώς του έδωσες όχι 2η αλλά πολλοστή ευκαιρία. Σε εκμεταλλεύτηκε και παλιότερα. Πάνε για άλλα και χρησιμοποίησε την εμπειρία σου να μην σου ξανά τύχει...

    Ένας απομακρυσμένος φίλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας