δικαιώματα επικαιρότητα

Γάμος και με το νόμο για τους gay στο Λονδίνο

Πέμπτη 3 Απριλίου 201417:06Voltsek

Τρελή χαρά βιώνουν στη Βρετανία, επειδή ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Η σημαία των οργανώσεων γκέι και λεσβιών υψώθηκε στους ιστούς των δημόσιων κτιρίων, ενώ την ικανοποίησή του δεν έκρυψε ούτε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Ο γάμος δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απαγορεύσεις σε κανέναν λόγω της σεξουαλικότητάς του» είπε ο Κάμερον και σημείωσε: «Για πρώτη φορά τα ζευγάρια που παντρεύονται δεν θα είναι άντρες με γυναίκες, αλλά άντρες με άνδρες και γυναίκες με γυναίκες. Οταν η αγάπη των ανθρώπων χωρίζεται από τον νόμο, τότε ο νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει. Με απλά λόγια, στη Βρετανία δεν θα έχει πλέον σημασία αν είστε στρέιτ ή γκέι, το κράτος θα αναγνωρίσει τη σχέση σας ισότιμα».

Δεκάδες ζευγάρια ομοφυλοφίλων έσπευσαν να τελέσουν τους γάμους τους, ενώ ο διασημότερος ίσως γκέι της Βρετανίας, ο σερ Ελτον Τζον, ανακοίνωσε ότι εντός του Μαΐου θα παντρευτεί κι εκείνος τον Ντέιβιντ Φέρνις.

Οι πρώτοι γάμοι έγιναν σε πανηγυρικό κλίμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Ουαλία και την Αγγλία, όπου οι σημαίες των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφισεξουαλικών και των διαφυλικών προσώπων πλημμύρισαν το Λονδίνο και υψώθηκαν σε δημόσια κτίρια, μεταξύ των οποίων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στο Μπράιτον ο Νιλ Αλαρντ και ο Αντριου Γουέιλ, που είναι ζευγάρι εδώ και δεκαεπτά χρόνια, ήταν μεταξύ των πρώτων που πέρασαν βέρες. «Εχουμε ακόμη μεγαλύτερη συνείδηση της ευκαιρίας που μας δίνεται σε ένα μέρος του κόσμου που είναι σχετικά ανεκτικό» είχε δηλώσει στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο Γουέιλ. Ενα άλλο ζευγάρι, πάλι, παντρεύτηκε μόνο υπό τους ήχους μουσικής και ο γάμος του μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Σε δημοσκόπηση του BBC σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες τάχθηκαν υπέρ των γκέι γάμων, ενώ ένα 22% δήλωσε πως δεν θα πήγαινε σε μια τελετή με «γαμπρό και νύφη» να είναι του ίδιου φύλου.

Πηγή: espressonews.gr

Ισως σε ενδιαφερουν

3 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας