γνωριμία εκκλησία

Ο καλός χριστιανός που μισεί τους ομοφυλόφιλους

Παρασκευή 11 Απριλίου 201400:37Voltsek

Πριν λίγο καιρό, εντόπισα στη δουλειά του πατέρα μου, ένα πολύ ωραίο παλικάρι. Νεαρός, όμορφος... μου τράβηξε αμέσως την προσοχή. Πολύ σύντομα είχα την τύχη να τον γνωρίσω μέσω του αδερφού μου, με τον οποίο ήδη είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις. Να διευκρινίσω ότι η δουλειά είναι τέτοιας φύσεως, όπου συνυπάρχουν άτομα του ίδιου χώρου χωρίς να υπάρχει άμεση επαγγελματική σχέση. Δηλαδή ο νεαρός αυτός, είναι ανεξάρτητος από μας, δεν είναι υπάλληλος κτλ.

Πραγματικά ενθουσιάστηκα με την γνωριμία. Το είχα ως δεδομένο ότι είναι straight, δεν μπήκα στη διαδικασία να κάνω όνειρα ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει μεταξύ μας. Επρόκειτο όμως για ένα ιδιαίτερο άτομο. Πέρα από την ωραία εμφάνιση και το νεαρό της ηλικίας του, μόλις 23 χρονών, είναι και πολύ καλός χαρακτήρας. Ώριμος, ευγενικός, φιλικός, φιλότιμος, εργατικός... από τα άτομα που χαίρεσαι να έχεις στην καθημερινότητα σου. Είναι μάλιστα ήδη λογοδοσμένος με μία κοπέλα.

Η μεγάλη έκπληξη όμως δεν άργησε να έρθει. Είχα καταλάβει ότι είναι παιδί της εκκλησίας. Δεν είχα συνειδητοποιήσει όμως τι ακριβώς σήμαινε αυτό. Μια μέρα με πλησιάζει, μου δείχνει έναν άντρα και μου λέει "Θέλω να του σπάσω το κεφάλι". Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος του, δεν συνήθιζε να εκφράζεται έτσι. Όταν τον ρώτησα γιατί το λέει αυτό μου απάντησε "Είναι πούστης". Στην αρχή νόμιζα ότι το είπε με την έννοια του κακός, πονηρός... όμως συνέχισε μετά "Είναι πούστης, ο Θεός θα τον κάψει, δεν είναι σωστά αυτά, είναι ντροπή..." ένα ποτάμι ομοφοβίας και ρατσισμού κρυμμένο μέσα σε ψευτοχριστιανική ηθική.

Απογοητεύτηκα και στεναχωρήθηκα μαζί του. Τέτοιες αντιλήψεις θα ήταν αναμενόμενες από άλλου είδους άτομα. Όταν όμως βλέπω ότι ακόμα και οι "καλοί" έχουν απαρχαιωμένες αντιλήψεις που τις διακρίνει το μίσος, διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει ελπίδα για να αλλάξει η κοινωνία. Πώς γίνεται ένα κατά τ' άλλα πολύ γλυκό και νέο παιδί να παθαίνει τέτοια μετάλλαξη στο θέμα της ομοφυλοφιλίας; Μέχρι εκεί φτάνει η χριστιανική αγάπη; Για τους υπόλοιπους, περιμένει η κόλαση;

Η πλάκα είναι ότι δεν μπορούσα να είμαι ψυχρός μαζί του. Στην αρχή ένιωθα θυμό και απογοήτευση, όταν όμως ξαναβρεθήκαμε, μαλάκωσα. Έχει τον τρόπο του να σε κερδίζει. Σκέφτηκα ότι δεν φταίει αυτός για τις αντιλήψεις που του έχουν μεταφέρει και πράγματι, επιβεβαιώθηκα λίγο καιρό αργότερα. Με συμβούλευσε να βγάλω το σκουλαρίκι από το αυτί επειδή είναι αμαρτία! Εκεί πια κατάλαβα ότι είναι πολύ χειρότερα απ ότι νόμιζα, κατά κάποιον τρόπο τον λυπήθηκα. Του έκανα πλάκα να βάλει κι εκείνος σκουλαρίκι ή να κάνει ένα τατουάζ και μου απάντησε ότι θα τον πετούσε η μητέρα του έξω από το σπίτι. Σημειωτέον, και η μητέρα του εκ πρώτης όψεως είναι μία πολύ γλυκιά, χαμηλών τόνων γυναίκα!

Η πηγή του κακού λοιπόν είναι η θρησκεία και ο τρόπος που κάποιοι τη διδάσκουν. Μία θρησκεία που παραβλέπει όλα τα ουσιαστικά όπως η αγάπη και η κατανόηση και μετράει την αξία του ανθρώπου από ασήμαντα πράγματα, που μόνο σκοπό έχουν να τον καταπιέζουν και να του προκαλούν ενοχές. Το θεωρώ ανήκουστο εν έτει 2014, να μιλάμε για την αμαρτία του να φοράει ένας άντρας σκουλαρίκι στο αυτί, να τρώει κρέας την Τετάρτη ή να είναι ομοφυλόφιλος. Θέλουμε να είμαστε μία σύγχρονη κοινωνία ενώ ταυτόχρονα έχουμε μεσαιωνικές αντιλήψεις. Γι αυτό πιστεύω η καλύτερη αντιμετώπιση των δήθεν χριστιανών είναι να τους αντιμετωπίζουμε με ότι εκείνοι δεν έχουν: αγάπη και σεβασμό! Και στο τέλος θα δούμε ποιος θα καταλήξει στον παράδεισο...

Ισως σε ενδιαφερουν

7 σχόλια

  1. Μη το ψάνχνεις παιδί μου! Ένα σωρό τα κολλημένα άτομα!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος...
    Θρησκεία και προσωπική ελευθερία δεν συμβαδίζουν. Η υποκρισία περισσεύει. Και το συμφέρον, έμμεσο ή άμεσο.
    Το "μίσος" του νεαρού μάλλον οδηγεί στην υποψία ότι ανήκει σ' αυτούς που "δεν τολμούν" να δοκιμάσουν το σώμα τους...
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ glee βλέπεις φίλε...οι χριστιανοί δεν είναι έτσι και σίγουρα δεν είναι αυτό που λέει η εκκλησία,το παιδί έχει πρόβλημα,αλλά κι εσύ την προπαγανδίτσα σου την κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε...
    Μέσα σε ένα προσωπικό blog καταθέτει ο καθένας την άποψή του. Προπαγάνδα θα ήταν εαν την κατέθετε απο δημόσιο βήμα.
    Το σίγουρο είναι ότι εσύ ένα θεματάκι το έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι όλοι οι πιστοί έτσι, πιστεύω έπεσες στην περίπτωση και πιστεύω πως έπρεπε να αντιδράσεις κάπως. Σιωπώντας, σε "νίκησε", επέβαλλε την άθλια άποψή του για τους γκέυ σε έναν γκέυ (αν ήξερε για σένα, ακόμη χειρότερα!) κι εσύ δεν υπερασπίστηκες καν τον εαυτό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hfaistiwnas: Απογοητεύομαι μωρέ αλλά κατά βάθος είναι καλό παιδί!

    Ξενικός: Φταίει η πλύση εγκεφάλου που τους κάνουν. Είναι κρίμα καθώς βάζουν περιορισμούς στους εαυτούς τους.

    Ανώνυμος: Χαχα, δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο του glee! Έχω γνωρίσει αρκετά άτομα που είναι έτσι με το θέμα της θρησκείας. Σίγουρα δεν είναι όλοι τόσο κολλημένοι ούτε όμως πρόκειται για κάτι σπάνιο.

    Ben Provis: Πολύ σωστά τα λες!

    Demis: Δεν έχεις άδικο, όμως δεν ξέρει για μένα και δεν ήθελα να υποψιαστεί κάτι. Του έδωσα να καταλάβει όμως ότι δεν συμφωνώ ούτε για τις απόψεις τους περί gay ούτε και με τη θρησκεία γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας