δικαιώματα επικαιρότητα

Ισοπολιτεία για τους ομοφυλόφιλους υποσχέθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 201314:22Voltsek

Μια σαφή, άνευ προηγουμένου αναφορά στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων περιείχε η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα κατά την ορκωμοσία του στο άνοιγμα της δεύτερης θητείας.

Αναφερόμενος στην προάσπιση των φτωχών και περιθωριοποιημένων σε όλο τον κόσμο και στο ότι το αμερικανικό έθνος καθοδηγείται από τις αξίες της ελευθερίας, ο Μπαράκ Ομπάμα υπενθύμισε ότι το ταξίδι του έθνους δεν μπορεί να είναι πλήρες μέχρι όλες οι γυναίκες καταφέρουν να έχουν ποιότητα ζωής ισάξιες με τις προσπάθειες τους.

«Το ταξίδι μας», συνέχισε, «δεν είναι ολοκληρωμένο μέχρι οι ομοφυλόφιλοι αδελφοί και οι ομοφυλόφιλες αδελφές μας μεταχειρίζονται ισότιμα όπως όλοι οι άλλοι - γιατί, αν όλοι στα αλήθεια δημιουργούμαστε ίσοι, τότε σίγουρα η αγάπη που δίνουμε ο ένας στον άλλο πρέπει να είναι ίση».

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υπενθύμισε στην ομιλία του και το περιστατικό του Στόουνγολ το 1969, την αρχή ίσως του οργανωμένου κινήματος υπέρ των δικαιωμάτων, έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Αν και το Newsweek σε έναν (λεκτικά τουλάχιστον) μάλλον προκλητικό πρωτοσέλιδο είχε αποκαλέσει τον Ομπάμα τον «πρώτο γκέι πρόεδρο», οι παρεμβάσεις του δεν είναι αμελητέες.

Κατήργησε μετά από περίπου 20 χρόνια την πολιτική «don't ask, don't tell» στο στρατό και τάχτηκε ανοιχτά υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, ένα θέμα που διχάζει την αμερικανική κοινωνία και βρίσκεται στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων που ζητούν ακόμα και συνταγματική αναθεώρηση για την ρητή απαγόρευσή του.

Οι πολιτείες που επιτρέπουν το γάμο και άλλου φτάνουν πλέον τις εννέα και άλλες εννέα δίνουν στους πολίτες τους τη δυνατότητα να συνάψουν αστικές ενώσεις που δίνουν κάποια από τα δικαιώματα που έχει το έγγαμο ετερόφυλο ζευγάρι.

Πηγή: 10%

Ισως σε ενδιαφερουν

3 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

CheckpointΦορμα επικοινωνιας