επικαιρότητα ομοφοβία

Aυτοκτόνησε 17χρονος ομοφυλόφιλος στις ΗΠΑ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 201200:58Voltsek

Μόλις δύο μήνες πριν ο 17χρονος Τζος Κατσέκο από το Μίσιγκαν είχε αποκαλύψει στη μητέρα του ότι είναι ομοφυλόφιλος. 

Δεν πρόλαβε όμως να χαρεί τον έρωτα απελευθερωμένος πια από όσα τον φόβιζαν, καθώς την περασμένη εβδομάδα αυτοκτόνησε. Είχε πέσει θύμα ψυχολογικής βίας από συμμαθητές του οι οποίοι τον περιγελούσαν για την σεξουαλική του ταυτότητα. Μπορεί λοιπόν ο Τζος να ήταν χαρούμενος και προστατευμένος στο σπίτι του, όμως στο σχολείο η ζωή ήταν μαρτύριο. 

Στις 27 Νοεμβρίου λοιπόν ο Τζος έγραψε το τελευταίο του status στο Facebook αποχαιρετώντας τους φίλους του: «με πονά να ανακοινώσω το τέλος. Σας χαιρετώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Αντίο». Όπως αναφέρει η Huffington Posto, μόλις το διάβασε ο πατριός του κάλεσε έναν γείτονα για να πάει σπίτι να ελέγξει, καθώς ήξερε ότι ο Τζος δεν είχε πάει σχολείο εκείνη την ημέρα λέγοντας ότι δεν αισθανόταν καλά. Κανείς δεν απάντησε όμως. Ο Τζος βρέθηκε νεκρός από τους δικούς του μέσα στο φορτηγάκι της οικογένειας με τα παράθυρα ανοιχτά, τη μηχανή αναμμένη και την πόρτα του γκαράζ κλειστή. Ο θάνατός του προφανώς προήλθε από τις αναθυμιάσεις τους αυτοκινήτου, μέσα στο οποίο βρέθηκε σημείωμα που έγραφε «λυπάμαι που δεν ήξερα να είμαι πιο δυνατός».

Η μητέρα του Λινέτ Κέιπχαρτ έκανε λόγο για ένα παιδί ευχάριστο και ευαίσθητο, που όμως δε μιλούσε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο σχολείο. Οσο για την αποκάλυψη που της είχε κάνει η Κέιπχαρτ δήλωσε ότι δεν την εξέπληξε και ότι δεν άλλαζε τίποτα για εκείνη. 

Το σχολείου του αδικοχαμένου νέου πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά για την ψυχολογική βία ώστε να αποφευχθούν τέτοια τραγικά περιστατικά. 

Δεν είναι τυχαίο ότι θύματα τέτοιας μορφής βίας σκέφτονται 2-9 φορές περισσότερο την αυτοκτονία σε σχέση με άλλους ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία τουλάχιστον οι μισοί νέοι που έχουν κόψει το νήμα της ζωής τους είχαν πέσει θύμα ψυχολογικής βίας. Όπως αναφέρει μάλιστα το δίκτυο ABC, σχεδόν το 30% των μαθητών έχει είτε υποστεί είτε έχει ασκήσει ψυχολογική βία, ενώ 160.000 παιδιά καθημερινά μένουν στο σπίτι από φόβο. 

Σαράντα μηνύματα αγάπης από μαμάδες ομοφυλόφιλων παιδιών

Την ίδια ώρα σαράντα μηνύματα αγάπης και ευχές για τα Χριστούγεννα από μαμάδες και μπαμπάδες που απευθύνονται στα γκέι παιδιά τους, στέλνει η ιστοσελίδα YourHolidayMom. 

Με τη μορφή βίντεο ένα κείμενο που αναφέρει «θα μπορούσε να σου πω ότι δε με ενδιαφέρει η σεξουαλική ταυτότητά σου όμως δεν είναι αλήθεια. Αυτό αποτελεί μέρος του εαυτού σου και με ενδιαφέρει πολύ. Όπως με ενδιαφέρει να βρεις κάποιον να σε αγαπά και το πιο σημαντικό να αγαπάς τον εαυτό σου. Σαν μαμά σου, σε αποδέχομαι, ανησυχώ και ενδιαφέρομαι για εσένα. Θέλω να αγαπάς και να αγαπιέσαι». Εμπνευστής της ιστοσελίδας είναι η Ρόμπιν Ράις η οποία πριν τριάντα χρόνια γνώρισε καλά τι σημαίνει αποκλεισμός και πόνος όταν ο μικρός της αδερφός αυτοκτόνησε επειδή φοβόταν την αντίδραση των άλλων απέναντι στην ομοφυλοφιλία του. «Σήμερα νιώθω το κενό αυτό στη καρδιά μου να μεγαλώνει. Θέλω να κάνω τα πάντα για να στηρίξω αυτά τα παιδιά. Ετσι ζήτησα από τις μητέρες να ανοίξουν τη καρδιά τους. Οι ιστορίες τους συχνά αγνοούνται. Τώρα όμως είναι στη διάθεση όλων», δήλωσε η Ράις.

Πηγή: gayworld.gr

Ισως σε ενδιαφερουν

3 σχόλια

  1. Είναι ανατριχιαστικό αλήθεια.. λυπάμαι πολύ όταν ακούω τέτοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά τραγικό αυτό το θέμα έχουν χαθεί πολλά παιδιά λόγω αυτής της αντιμετώπισης. Είμαι 20 ετών και τα ψάχνω εδώ και καιρό αυτά τα θέματα και βλέπω βίντεο της εκστρατειας it gets better πραγματικά βοηθάει αυτά τα παιδιά να έχουν πρότυπα με τη δική τους σεξουαλικότητα, να μιλανε σε κάποιον που τους καταλαβαίνει και να πιστεύουν ότι δεν είναι μόνοι.. Να δουνε ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι φυσιολογικό.. Μια ταινία μικρού μήκους που μου άρεσε πολύ και έχει το θέμα του bulling ήταν το love is all you need και πιστεύω ότι θα έπρεπε να το δουν παιδιά γκει και στρεητ και ειδικά γονείς.. Voltsek είχαμε μιλήσει πριν καιρό στο σκαιπ και σ είχα δείξει το κανάλι μου στο youtube the jimis34 θα χαιρόμουν να την ανέβαζες και εδώ αυτή την ταινία μικρού μήκους..
    σ δίνω τα λινκ παρακάτω να τη θυμηθείς καθώς και το τρειλερ..
    τραιλερ http://www.youtube.com/watch?v=z4jI0O1rId8&list=UU40Mip-cratRqfWo8TWkPJA&index=1
    μέρος 1 http://www.youtube.com/watch?v=cZQH8KVKeso&list=UU40Mip-cratRqfWo8TWkPJA&index=5
    μερος 2 http://www.youtube.com/watch?v=q1Bydy2nmcs&list=UU40Mip-cratRqfWo8TWkPJA&index=4
    με ελληνικους υπότιτλους ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. jimis34: Σε ευχαριστώ για τα link. Θα τα βάλω στο blog σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας