ομοφυλοφιλία περιθωριοποίηση

Νέα Gay Γραμμή Υποστήριξης

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 201214:57Voltsek

Από την 1η Αυγούστου, η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, έθεσε σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 1528 για γκέι, λεσβίες, αμφί και τρανς νέους και νέες. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα της γενικής γραμματείας «Ζούμε όπως εσύ» για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων και απευθύνεται σε λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς άτομα, στις οικογένειές τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Η γραμμή αυτή είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την υποστήριξη των ψυχικών και κοινωνικών αναγκών της λεσβιακής, γκέι, αμφί και τρανς κοινότητας, και μάλιστα ενός μέρους της που είναι ακόμη πιο ευάλωτο στις διακρίσεις, αυτό των νέων ατόμων. Είναι κοινός τόπος ότι σε περιόδους κοινωνικών και οικονομικών κρίσεων, τα άτομα που υφίστανται έτσι κι αλλιώς διακρίσεις, αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές, κοινωνικές και ψυχικές πιέσεις. Οι νέοι και νέες λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς αυτήν την περίοδο δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το φάσμα της υποαπασχόλησης, της ανεργίας, της έλλειψης οικονομικής ανεξαρτησίας και της αβεβαιότητας για το μέλλον, αλλά και διακρίσεις που αφορούν ειδικά το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, οι οποίες πολλαπλασιάζουν τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα νέα άτομα. 

Καλώντας το 1528, οι λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς νέοι και νέες, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων λαμβάνουν ολοκληρωμένη ειδική συμβουλευτική ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη αναφορικά με την αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους και της ταυτότητας φύλου τους, αλλά και την ορθή διαχείριση περιστατικών αρνητικής διάκρισης σε σχέση με το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, στην οικογένεια, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και στον εργασιακό χώρο.

Αναλυτικά, η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης 1528 παρέχει: - συμβουλευτική υποστήριξη σε λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς άτομα, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, - ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά τους, παροχή πληροφοριών σχετικά με ζητήματα που τους αφορούν, καθώς και παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες και φορείς, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Η γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 - 20:00

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας