διακοπές προσωπικά

Απολογισμός του καλοκαιριού

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 201215:56Voltsek

Το καλοκαίρι τελείωσε και ήρθε πλέον η στιγμή για τον απολογισμό αυτής της περιόδου, η οποία τελικά αποδείχθηκε πολύ καλή, αν και δεν το περίμενα, κρίνοντας με τον τρόπο που ξεκίνησε. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος ήταν τρομερά βαρετοί και αδιάφοροι μήνες. Δεν έκανα τίποτε ιδιαίτερο, δεν πήγα πουθενά και δεν έκανα ούτε ένα μπάνιο. Καθόμουν στην πόλη μόνος μου κι έβραζα στον καύσωνα την στιγμή που φίλοι και γνωστοί είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν τις πρώτες τους επισκέψεις στην θάλασσα.

Ευτυχώς το σκηνικό άλλαξε προς το τέλος του Ιουλίου, όπου έφυγα για διακοπές στην Αλεξανδρούπολη, στην γιαγιά και στον παππού μου. Ήταν ήρεμες αλλά απολαυστικές διακοπές με πολλές βόλτες, μπάνιο στη θάλασσα και καλό φαγητό με συγγενείς που πραγματικά συμπαθώ. Η Αλεξανδρούπολη είναι για μένα σαν δεύτερο σπίτι καθώς από μικρό παιδί πάω εκεί και άνετα θα μπορούσα να μείνω για πάντα.

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα διήμερο στη Χαλκιδική με κάποιους καλούς φίλους, σε στυλ bachelor party για τον κολλητό μου, που παντρεύτηκε το ΣΚ που μας πέρασε. Βέβαια σαν bachelor αποδείχτηκε μεγάλη αποτυχία καθώς κάποιοι από την παρέα είχαν το επίπεδο κεφιού σε κηδεία και γενικά ήταν απόμακροι, γεγονός που επηρέασε το όλο κλίμα και είχε ως αποτέλεσμα το party να λήξει μία ώρα νωρίτερα. Κράτησα όμως τις όμορφες εικόνες από την καταπράσινη γη, τις πεντακάθαρες παραλίες και τον ωραίο κόσμο. Στο γυρισμό περάσαμε ιδιαίτερα καλά βέβαια, που κάναμε στάση στη Θεσσαλονίκη και εκεί πραγματικά το γλεντήσαμε κι έτσι κατά κάποιο τρόπο επανορθώσαμε την ατυχή προσπάθεια μας να κάνουμε ένα bachelor.

Μετά ακολούθησε ο Δεκαπενταύγουστος. Κάναμε με κάποια άτομα τον γύρο της Ηπείρου, μία περιοχή της Ελλάδας που δεν είχα μέχρι τότε γνωρίσει πολύ καλά. Όλη η περιοχή έχει μία μοναδική ομορφιά. Ψηλά βουνά (με πολλές στροφές στο δρόμο δυστυχώς) πνιγμένα στο πράσινο και μικρά, σκόρπια χωριά που νομίζεις ότι τα ξέχασε ο χρόνος. Βέβαια, λόγω της ημέρας, υπήρχαν πολλοί επισκέπτες και διάφορες εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα ξακουστά Ζαγοροχώρια. Αποτελούνται από 46 συνολικά χωριά αλλά φυσικά εμείς δεν πήγαμε σε όλα, παρά μόνο στα μεγαλύτερα και τα πιο γνωστά όπως το Μονοδένδρι, το Τσεπέλοβο κτλ. Υπέροχα γραφικά χωριά με πετρόχτιστα σπίτια και πλακόστρωτα μονοπάτια. Σε μερικά μάλιστα απαγορεύονται τα οχήματα. Από τα αξιοθέατα επίσης ξεχώρισα το γεφύρι του Κόκκορη που χτίστηκε το 1750 και ασφαλώς το φαράγγι του Βίκου, στο οποίο υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί σε ένα μοναστήρι χτισμένο στην άκρη του βουνού απ' όπου μπορείς να θαυμάσεις το φαράγγι. Συναντήσαμε και πολλούς τουρίστες εκεί, Γερμανούς, Γάλλους κτλ. Είναι μία περιοχή που σίγουρα αξίζει να την εξερευνήσει κανείς.

Πιστεύω ότι 20 μέρες διακοπών και εξορμήσεων είναι μία χαρά για κάποιον που δεν είχε κάνει σχέδια και που είναι περιορισμένος οικονομικά. Έλειπα από το σπίτι μου τόσο καιρό που ένιωθα σαν ξένος όταν επέστρεψα. Τώρα πλέον οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό και σκέφτομαι ότι πρέπει να πάρω κάποιες σοβαρές αποφάσεις για τον χειμώνα που έρχεται...

Ισως σε ενδιαφερουν

5 σχόλια

  1. τυχερός! τυχερός!
    20 μέρες! και σε τόσα μέρη!
    διαφωνώ όμως με την εισαγωγή ότι το καλοκαίρι τελείωσε. Εδώ στην Αττική τελειώνει, όχι τέλος Αυγούστου, αλλά τέλος Οκτωβρίου. Μη συγχέουμε τέλος διακοπών με τέλος εποχής...
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εεεε δεν θέλω παράπονα! Μια χαρά πέρασες βλέπω! :)
    Και του χρόνου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υγεία!Καλό Φθινόπωρο,και του χρόνου!Είμαι σίγουρος πως με ηρεμία θα βρεις τα πάντα και για την ερχόμενη σεζόν,όπως...περισυλλογικά μας κλείνεις στην πρόταση κατακλείδα!!

    Φιλιά...

    Βασίλης από Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωωωου μια χαρά σε βρίσκω!Όλη τη βόρεια Ελλάδα γύρισες :)
    καλό μήνα και καλό χειμώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξενικός: Είπα ότι τελειώνουν οι διακοπές επειδή από Σεπτέμβριο συνήθως αρχίζουν και οι υποχρεώσεις...

    Hfaistiwnas: Ασφαλώς δεν παραπονιέμαι. Αντιθέτως είμαι ευγνώμων για το καλοκαίρι που έζησα.

    Βασίλης: Μετά την ξεγνοιασιά και την χαλάρωση χρειάζεται και λίγη περισυλλογή. Καλό Φθινόπωρο!

    Περσέας: Καλό χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας