δικαιώματα επικαιρότητα

Απαγορεύονται στη Μόσχα τα gay parades μέχρι το… 2112!

Πέμπτη 30 Αυγούστου 201204:56Voltsek

Διότι «προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα και μπορεί να προκαλέσουν τις βίαιες αντιδράσεις των «στρέιτ» Μοσχοβιτών» 

Μόσχα, Ρωσία 

Δικαστήριο στη Μόσχα επικύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την απαγόρευση των παρελάσεων Gay Pride («Ομοφυλόφιλης Περηφάνιας») στην πόλη, για τα επόμενα ...εκατό χρόνια! 

Έτσι, μέχρι τον Μάιο του 2112 απαγορεύονται οποιεσδήποτε εκδηλώσεις που μπορούν να θεωρηθούν ως παρελάσεις ομοφυλοφίλων με τη δικαιολογία πως οι παρελάσεις μπορεί να διαταράξουν την τάξη και ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν τις υποστηρίζουν.

O Νικολάι Αλεξέγεφ, ένας από τους ηγέτες της Ρωσικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας δήλωσε πως θα φτάσει μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να καταργήσει την απαγόρευση αυτή ενώ εξέφρασε την αντίθεση του στην απαγόρευση των αρχών της Αγίας Πετρούπολης στην διάδοση «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

«Προτίθεμαι να φτάσω το ζήτημα μέχρι το Στρασβούργο προκειμένου να δικαιωθώ», τόνισε ο Ρώσος ακτιβιστής, ο οποίος έχει δικαιωθεί και παλαιότερα για μια άλλη σχετική υπόθεση και οι ρωσικές αρχές είχαν αναγκαστεί και του είχαν καταβάλλει μεγάλη χρηματική αποζημίωση.

Η επίσημη θέση του δήμου της Μόσχας, που πλέον έχει και την σφραγίδα των δικαστηρίων, είναι πως οι παρελάσεις πρέπει να απαγορευθούν γιατί προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα και μπορεί να προκαλέσουν τις βίαιες αντιδράσεις των «στρέιτ» Μοσχοβιτών.

Η ομοφυλοφιλία ήταν απαγορευμένη στη Ρωσία τόσο στους τσαρικούς χρόνους όσο και στην σοβιετική εποχή, αλλά νομιμοποιήθηκε στη δεκαετία του 1990. Η κοινή γνώμη πάντως παρέμεινε έντονα ομοφοβική, με τον πρώην δήμαρχο της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ να χαρακτηρίζει παλαιότερο gay pride ως…σατανικό!

Ως τώρα, πάντως, η αγαπημένη τοποθεσία για τις πολύχρωμες παρελάσεις των ομοφυλοφίλων ήταν η πλατεία Μπολότναγια, στο κέντρο της Μόσχας. Τα πρώτα «Moscow Pride» (2006-2008) σημαδεύτηκαν από ομοφοβικες επιθέσεις, που ωστόσο δεν έκαμψαν το φρόνημα των συμμετεχόντων στις παρελάσεις: ετσι, οι αρμόδιοι έβαλαν τα μεγάλα μέσα...

Πηγή: Το Βήμα

Ισως σε ενδιαφερουν

3 σχόλια

  1. Καλημέρα,καλώς τον!Πως πέρασες,γιατί αρνούμαι να σχολιάσω ΑΥΤΟ το κείμενο!Καταλαβαίνεις...Είναι γελοία τυπάκια,πως να πέσω τόσοοο χαμηλά?

    Βασίλης από Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Λατίνοι έλεγαν: "ex Oriente lux". Εμείς στο εξής θα λέμε: "εξ Ανατολών το σκότος".
    Ξενικός (ήδη έτοιμος για ανάκαμψη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας