ρατσισμός

15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Τρίτη 3 Ιουλίου 201217:51Voltsek

Την περασμένη Κυριακή πήγα κι εγώ στο 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μπορώ να πω ότι ήταν μία υπέροχη εμπειρία κι ότι πέρασα πολύ ωραία. Ήταν κρίμα που δεν πήγα και τις δύο προηγούμενες μέρες. Επίσης κατάλαβα τι έχανα τις προηγούμενες χρονιές που δεν πήγαινα. Η ειρωνεία είναι ότι μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, γινόταν στην παραλία Θεσσαλονίκης, η οποία είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου κι εγώ δεν έκανα τον κόπο να το επισκεφτώ. Φέτος όμως, λόγω της ανάπλασης της παραλίας, το φεστιβάλ μετακόμισε στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη το οποίο είναι αρκετά χλμ μακριά από το σπίτι μου.

Σε ένα όμορφο χώρο με μεγάλη άπλα και αρκετό πράσινο, ήταν στημένες δύο σκηνές όπου φιλοξενούσαν τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που έπαιζαν μουσική. Παράλληλα σε άλλο σημείο γίνονταν ομιλίες όπου ο καθένας μπορούσε να πάρει τον λόγο και να εκφράσει τις απόψεις του. Πολύ ενδιαφέρον μου φάνηκε που είχαν στήσει πάγκους με εδέσματα από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες. Εγώ έφαγα κάτι από το Αφγανιστάν, με λαχανικά και κρέας σε αραβική πίτα (ή κάτι που έμοιαζε με αυτό). Ήταν πολύ νόστιμο μπορώ να πω.

Φυσικά το σημαντικότερο είναι η ουσία του Φεστιβάλ και ο λόγος που διοργανώνεται. Όπως γράφουν και στην ιστοσελίδα τους: "Το 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης ας είναι ένα τριήμερο γιορτής της αλληλεγγύης και της αντίστασης, όπου ντόπιοι και μετανάστες, κινηματικές συλλογικότητες αλλά και μεμονωμένοι πολίτες διασκεδάζουμε μαζί, αλληλοενημερωνόμαστε και αποφασίζουμε να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμού."

Το σίγουρο είναι ότι πλέον θα πηγαίνω κάθε χρόνο και τις τρεις ήμερες και βεβαίως συνιστώ σε όλους να γνωρίσουν το Φεστιβάλ. Μέχρι το επόμενο, πάρτε κάποιες πληροφορίες από εδώ.

Ισως σε ενδιαφερουν

1 σχόλια

  1. Έχεις σκεφθεί να γράφεις σε εφημερίδα ή περιοδικό?

    Βασίλης,Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας